REŠENJE
O PONAVLJANJU GLASANJA NA BIRAČKOM MESTU NA KOJEM SU PONIŠTENI IZBORI ZA ČLANOVE NACIONALNOG SAVETA RUMUNSKE NACIONALNE MANJINE

("Sl. glasnik RS", br. 85/2018)

1. Ponavlja se glasanje na izborima za članove Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, na biračkom mestu broj 11. MESNA ZAJEDNICA, KUŠTILJ, VOJVOĐANSKA BR. 71 na teritoriji grada Vršca, na kojem su poništeni izbori održani 4. novembra 2018. godine.

2. Ponovno glasanje održaće se u sredu, 14. novembra 2018. godine u vremenu od 7 do 20 časova.

3. Glasanje će se sprovesti po izbornim listama koje su utvrđene za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, održane 4. novembra 2018. godine.

4. Birački odbor obrazovan za sprovođenje neposrednih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, održanih 4. novembra 2018. godine, za biračko mesto iz tačke 1. ovog rešenja raspušta se.

5. Za sprovođenje ponovnog glasanja na biračkom mestu iz tačke 1. ovog rešenja Republička izborna komisija će obrazovati novi birački odbor i imenovati predsednika i članove biračkog odbora i njihove zamenike.

6. Organ nadležan za vođenje biračkog spiska pripremiće za sprovođenje ponovnog glasanja overen izvod iz Posebnog biračkog spiska rumunske nacionalne manjine za biračko mesto iz tačke 1. ovog rešenja i dostaviće ga Republičkoj izbornoj komisiji do ponedeljka 12. novembra 2018. godine.

7. Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja, a objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i ističe na biračkom mestu iz tačke 1. ovog rešenja.