REŠENJE
O ODREĐIVANJU DOKTORA MEDICINE ZA STRUČNO UTVRĐIVANJE VREMENA I UZROKA SMRTI UMRLIH IZVAN ZDRAVSTVENE USTANOVE I IZDAVANJE POTVRDE O SMRTI NA TERITORIJI GRADA SOMBORA

("Sl. list grada Sombora", br. 20/2018)

Član 1

Određuju se doktori medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti na teritoriji grada Sombora sa naseljenim mestima, na period od 4 godine i to:

1. Dr Snežana Holcer-Vukelić iz Sombora, ul. Miloša Obilića br. 38A

2. Dr Nenad Tutuš iz Sombora, ul. Prvomajski bulevar A-17/47

3. Dr Ana Kasap iz Sombora, ul. Milana Toplice br. 4

4. Dr Tonka Periškić iz Sombora, ul. Požarevačka br. 5

5. Dr Dejan Spasić iz Sombora, ul. Miloša Obilića br. 16

6. Dr Dragan Sretić iz Sombora, ul. Jaše Ignjatovića br. 10

Koordinatorske poslove između određenih doktora medicine obavljaće dr Tonka Periškić.

Član 2

Određeni doktori medicine dužni su da obavljaju stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrda o smrti na teritoriji grada Sombora i njegovih naseljenih mesta u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i pravilima struke, a za svaki slučaj odsutnosti, objektivne sprečenosti ili nemogućnosti obavljanja konkretnog posla, dužni su obezbediti zamenu.

Član 3

Poslove iz člana 2. ovog Rešenja određeni doktori medicine obavljaće na osnovu rasporeda rada, koji za svaki mesec utvrđuje imenovani koordinator i koji se dostavlja Domu zdravlja "Dr Đorđe Lazić" Sombor i Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora.

Član 4

Obavezuje se Dom zdravlja Sombor da raspored rada doktora medicine iz člana 1. ovog Rešenja istakne u prostorijama Službe hitne medicinske pomoći i svim zdravstvenim stanicama i ambulantama u svom sastavu.

Član 5

Za svaki konkretan slučaj stručnog utvrđivanja vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrda o smrti doktorima medicine iz člana 1. ovog Rešenja pripada naknada, koja se utvrđuje u paušalnom iznosu po slučaju.

Naknada iz stava 1. ovog člana je jedinstvena i utvrđuje se u neto iznosu u visini 5% od bruto prosečne zarade u Republici Srbiji po slučaju, a obuhvata naknadu za utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i naknadu za putni trošak.

Član 6

Sredstva za isplatu naknade iz člana 5. ovog Rešenja obezbeđuju se u budžetu grada Sombora, a iznos za isplatu naknade utvrđuje se rešenjem Odeljenja za društvene delatnosti na mesečnom nivou.

Član 7

Isplata naknade obavlja se do 15-og u mesecu za prethodni mesec, na osnovu potpisanog i overenog izveštaja koordinatora o broju utvrđenih smrti i izdatih potvrda za svakog doktora medicine.

Izveštaj iz stava 1. ovog člana sadrži lične podatke umrlog, kao i podatke o mestu na kome je izvršeno stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti i predaje se Odeljenju za društvene delatnosti do 10-og u mesecu za prethodni mesec.

Član 8

Ovo Rešenje stupa na snagu danom donošenja i ima se objaviti u "Službenom listu grada Sombora", a primenjivaće se od dana donošenja.