ODLUKA

O NAKNADAMA ZA RAD I PUTNIM TROŠKOVIMA ODBORNIKA, ŠEFOVA, ZAMENIKA ŠEFOVA, TEHNIČKIH SEKRETARA ODBORNIČKIH GRUPA U SKUPŠTINI GRADA KRALJEVA, ČLANOVA RADNIH TELA SKUPŠTINE, GRADONAČELNIKA I GRADSKOG VEĆA GRADA KRALJEVA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 27/2018)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se visina, uslovi i način isplate naknade za rad i putnih troškova odbornika, šefova, zamenika šefova, tehničkih sekretara odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva, članova radnih tela Skupštine grada Kraljeva i radnih tela koje za izvršavanje poslova iz svoje nadležnosti obrazuju Gradonačelnik i Gradsko veće grada Kraljeva.

Član 2

Odbornici, šefovi odborničkih grupa, zamenici šefova odborničkih grupa, tehnički sekretari odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva i članovi radnih tela Skupštine grada Kraljeva imaju pravo na naknadu za učešće u radu Skupštine, njenih radnih tela i obavljanje poslova za potrebe Skupštine i njenih radnih tela.

Članovi radnih tela gradonačelnika i Gradskog veća grada Kraljeva imaju pravo na naknadu za učešće u radu radnih tela ovih organa grada pod uslovima utvrđenim ovom odlukom.

Član 3

Za odbornike Skupštine grada Kraljeva i tehničke sekretare odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva naknada iz člana 2. ove odluke utvrđuje se, na mesečnom nivou, u iznosu od 11.000,00 dinara.

Član 4

Za šefove odbornih grupa u Skupštini grada Kraljeva naknada iz člana 2. ove odluke utvrđuje se, na mesečnom nivou, u iznosu od 18.000,00 dinara.

Član 5

Za zamenike šefova odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva naknada iz člana 2. ove odluke utvrđuje se, na mesečnom nivou, u iznosu od 14.000,00 dinara.

Član 6

Odbornicima, šefovima odborničkih grupa i zamenicima šefova odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva, pripada pravo na naknadu za dane kada prisustvuju sednicama Skupštine grada Kraljeva, u iznosu od 2.000,00 dinara, bez obzira na vreme trajanja sednice.

Prisustvo sednicama lica iz stava 1. ovog člana dokazuje se evidencijom organizacione jedinice Gradske uprave grada Kraljeva nadležne za poslove organa Grada.

Član 7

Članovima radnih tela Skupštine grada Kraljeva pripada pravo na naknadu za učešće u radu u iznosu od 2.000,00 dinara po održanoj sednici.

Članovima radnih tela gradonačelnika i Gradskog veća grada Kraljeva, pripada pravo na naknadu za učešće u radu u iznosu od 2.000,00 dinara po održanoj sednici, samo u slučaju kada je obrazovanje radnog tela propisano odredbama zakona ili drugog republičkog propisa.

Prisustvo sednicama lica iz stava 1. i 2. ovog člana dokazuje se evidencijom organizacione jedinice Gradske uprave grada Kraljeva, javnog preduzeća ili ustanove u čijoj je nadležnosti da obavlja stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe radnog tela.

Član 8

Odbornicima, šefovima odborničkih grupa, zamenicima šefova odborničkih grupa, tehničkim sekretarima odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva i članovima radnih tela Skupštine, gradonačelnika i Gradskog veća grada Kraljeva, pripada naknada putnih troškova, u visini cene karte za prevoz u javnom saobraćaju, od mesta prebivališta do sedišta organa grada.

Član 9

Sredstva za isplatu naknada utvrđenih ovom odlukom obezbeđuju se u budžetu grada Kraljeva.

Član 10

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o naknadama za rad i putnim troškovima odbornika, šefova, zamenika šefova, tehničkih sekretara odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva, članova radnih tela Skupštine, gradonačelnika i Gradskog veća grada Kraljeva ("Službeni list grada Kraljeva", broj 8/08, 4/16, 5/16-ispr., i 22/18).

Član 11

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva".