PRAVILNIK

O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA SLUŽBENIH MOBILNIH TELEFONA GRADSKE UPRAVE GRADA KRALJEVA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 28/2018)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuju se uslovi i način korišćenja službenih mobilnih telefona za službene potrebe zaposlenih u Gradskoj upravi grada Kraljeva.

Član 2

Pravo na korišćenje službenog mobilnog telefona je pravo korisnika na dodelu mobilnog telefona i/ili mrežne kartice za službene potrebe i pravo plaćanja mesečnog računa za korišćenje mobilnog telefona u visini propisanoj ovim pravilnikom.

Član 3

Pravo na dodelu službenog mobilnog telefona i/ili mrežne kartice za službene potrebe imaju načelnik Gradske uprave, zamenik načelnika Gradske uprave, rukovodilac Odeljenja, načelnik Odeljenja komunalne policije, zamenik rukovodioca Odeljenja, šef Kabineta gradonačelnika, rukovodilac Službe, šef Odseka, šef Područne organizacione jedinice i drugi zaposleni po odobrenju odgovornog lica.

Član 4

Troškovi korišćenja službenog mobilnog telefona i/ili mrežne kartice, koji se plaćaju na teret budžeta grada Kraljeva, utvrđuju se u mesečnom iznosu bez PDV-a:

- za načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave do 5.000,00 dinara,

- za šefa Kabineta gradonačelnika do 3.000,00 dinara,

- za šefa Odseka za poslove gradonačelnika, protokol i informisanje i zaposlenog na radnom mestu za poslove protokola i informisanja do 1.500,00 dinara,

- za rukovodioca Odeljenja, zamenika rukovodioca Odeljenja, načelnika Odeljenja komunalne policije, rukovodioca Službe i administrativno-tehničkog sekretara u Kabinetu gradonačelnika do 1.000,00 dinara,

- za šefa Odseka, šefa Područne organizacione jedinice, zaposlenog na radnom mestu za administrativno-tehničke poslove u oblasti informisanja i vozača do 750,00 dinara i

- za ostale zaposlene do 500,00 dinara.

Ograničenje troškova korišćenja službenog mobilnog telefona i/ili mrežne kartice ne odnosi se na načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave kada se nalaze na službenom putu u inostranstvu (roming), ukoliko se koriste u službene svrhe.

Član 5

Prilikom preuzimanja službenog mobilnog telefona i/ili mrežne kartice, korisnik potpisuje revers o zaduživanju mobilnim telefonom i/ili mrežnom karticom i daje pisanu izjavu kojom se saglašava da mu se iznos koji prelazi dozvoljeni mesečni limit za korišćenje službenog mobilnog telefona i/ili mrežne kartice naplati obustavom od plate.

Obrazac izjave je sastavni deo ovog pravilnika.

Član 6

Visina troškova korišćenja službenih mobilnih telefona i/ili mrežne kartice prati se mesečno.

Svaki korisnik službenog mobilnog telefona i/ili mrežne kartice, u slučaju prekoračenja iznosa iz člana 4. ovog pravilnika, dužan je da nadoknadi razliku.

Član 7

U slučaju gubitka mobilnog telefona i/ili mrežne kartice korisnici mobilnog telefona nadoknađuju vrednost mobilnog telefona i sve troškove nastale u vezi sa korišćenjem mobilnog telefona i/ili mrežne kartice do dana prijave gubitka Odeljenju za zajedničke poslove, u skladu sa odlukom odgovornog lica.

Član 8

Korisnik službenog mobilnog telefona i/ili mrežne kartice dužan je da vrati službeni mobilni telefon i/ili mrežnu karticu u roku od tri dana od prestanka pravnog osnova po kome su mu dodeljeni na korišćenje.

Izuzetno, odgovorno lice može odobriti korisniku mrežne kartice da zadrži karticu, uz obavezu preuzimanja plaćanja računa od dana prestanka prava na korišćenje mrežne kartice.

Član 9

Odeljenje za zajedničke poslove Gradske uprave grada Kraljeva vodi evidenciju o zaduženim službenim mobilnim telefonima i mrežnim karticama i stara se o sprovođenju ovog pravilnika.

Član 10

Stupanjem na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o uslovima i načinu korišćenja mobilnih i fiksnih telefona Gradske uprave grada Kraljeva ("Službeni list grada Kraljeva", broj 13/09, 20/09, 15/11, 2/13 i 4/15).

Član 11

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva", a objaviće se i na oglasnoj tabli Gradske uprave grada Kraljeva.

Obrazac izjave

 

IZJAVA

Ja, ____________________________________________________________________________________, korisnik službenog mobilnog telefona i mrežne kartice sa pretplatničkim brojem ____________________________________________________________________, saglasan/na sam da mi se od plate obustavi iznos prekoračenja dozvoljenih mesečnih troškova korišćenja službenog mobilnog telefona.

U Kraljevu, ________________. godine

Korisnik
______________________
(potpis korisnika)