UPUTSTVO

O PRIPRAVNOSTI ZAPOSLENIH

("Sl. list AP Vojvodine", br. 56/2018)

Član 1

Ovim uputstvom, s ciljem organizovanja i efikasnog obavljanja poslova u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice (u daljem tekstu: Sekretarijat) uređuje se pripravnost zaposlenih i donošenje plana pripravnosti u slučaju sazivanja sednice Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Odredbe ovog uputstva primenjuju se na zaposlene u Sektoru za propise, Odeljenju za ostvarivanje prava nacionalnih manjina-nacionalnih zajednica i prevodilačke poslove i Grupi za poslove lektorisanja i hrvatski jezik.

Član 2

Pripravnost u smislu ovog uputstva je vreme u kome je zaposleni pripravan da se odazove na poziv pokrajinskog sekretara da obavlja poslove svog radnog mesta u slučaju sazivanja sednice Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, pri čemu se zaposleni ne nalazi na mestu gde se njegovi poslovi obavljaju, u skladu sa zakonom.

Član 3

Poslovnikom o radu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine određeni su rokovi za postupanje zaposlenih u Odeljenju za ostvarivanje prava nacionalnih manjina-nacionalnih zajednica i prevodilačke poslove u vezi sa prevođenjem skupštinskog materijala i Grupi za poslove lektorisanja i hrvatski jezik.

Plan pripravnosti za zaposlene u Odeljenju i Grupi donosi pokrajinski sekretar, na predlog pomoćnika za nacionalne manjine-nacionalne zajednice i prevodilačke poslove odnosno načelnika Odeljenja za lektorisanje i poslove prevođenja, u roku od 24 časa od dana saznanja za dan i čas održavanja sednice Skupštine.

Plan iz stava 2. sadrži ime i prezime zaposlenog koji je u pripravnosti, kao i vremenski period za koji mu se određuje pripravnost.

Član 4

Poslovnikom o radu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine određeni su rokovi za donošenje pokrajinskih skupštinskih odluka i drugih akata kao i rokovi za podnošenje amandmana na predloge tih akata.

Plan pripravnosti za zaposlene u Sektoru za propise u vezi sa davanjem mišljenja na predloge pokrajinskih skupštinskih odluka i drugih akata i amandmane iz stava 1. donosi pokrajinski sekretar na predlog pomoćnika za propise, u roku od 24 časa od dana saznanja za dan i čas održavanja sednice Skupštine.

Plan iz stava 2. sadrži ime i prezime zaposlenog koji je u pripravnosti, kao i vremenski period za koji mu se određuje pripravnost.

Član 5

Zaposlenom za vreme pripravnosti pripada uvećana plata koja iznosi 10% vrednosti radnog sata osnovne plate zaposlenog.

Zaposlenom, koji je za vreme pripravnosti pozvan da izvrši posao, vreme efektivnog rada po pozivu računa se kao prekovremeni rad.

Član 6

Plan pripravnosti iz čl. 3 i 4. objavljuje se na oglasnoj tabli sekretarijata i dostavlja zaposlenima na koje se odnosi u roku od 24 časa od dana donošenja.

Član 7

Ovo uputstvo stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu APV".