ODLUKA
O UTVRĐIVANJU CENE ZA POSTAVLJANJE MANJIH MONTAŽNIH OBJEKATA PRIVREMENOG KARAKTERA NA POVRŠINAMA JAVNE NAMENE NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 10/2018)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se cena zakupa za postavljanje manjih montažnih objekata privremenog karaktera tipa kiosk, bilbord i frižider za prodaju industrijski pakovanog sladoleda, na površinama javne namene na teritoriji Grada Požarevca, koji se postavljaju po sprovođenju postupka javnog nadmetanja ili prikupljanje pismenih ponuda javnim oglašavanjem.

Član 2

Kriterijumi za obračun cene zakupa je zona (područje grada) u kojem je određena lokacija za postavljanje kioska, bilborda i frižidera za prodaju industrijski pakovanog sladoleda koji su predmet davanja u zakup, s tim da se cena iskazuje u evrima po m2 na mesečnom nivou i to na sledeći način:

Red. broj

Vrsta manjeg montažnog objekta privremenog karaktera

Prikaz cena zakupa po zonama, i m2 manjeg montažnog objekta privremenog karaktera

EKSTRA

PRVA

DRUGA

1

kiosk

6,50

5,50

4,50

2

bilbord

2,20

2,00

1,80

3

frižider za prodaju industrijski pakovanog sladoleda

2,75

1,93

1,65

Popis ulica po zonama:

EKSTRA - Tabačka čaršija, Trg oslobođenja, Lenjinova, Drinska, Voje Dulića (od Drinske do Lenjinove), Parma, Stari korzo (od Trga oslobođenja do Voje Dulića) i Gradsko sokače;

PRVA - Veljka Dugoševića, Moše Pijade (od Trga R. Vujovića do pruge), Takovska, Voje Dulića (od Lenjinove do Bulevara), Sinđelićeva, Stari korzo (od Voje Dulića do Jovana Šerbanovića), Porečka i Nemanjina (od Takovske do raskrsnice sa Dunavskom);

DRUGA - Moše Pijade (od pruge do kraja ulice), Bratstva jedinstva, Kosovska, Šumadijska, Bože Dimitrijevića, Deligradska, Čede Vasovića i Đure Đakovića.

Član 3

Cena zakupa obračunata na način kao u članu 2. ove odluke, predstavlja početnu cenu kod davanja u zakup usmenim javnim nadmetanjem i u postupku prikupljanja pismenih ponuda, kao i iznos zakupnine kod davanja u zakup neposrednom pogodbom.

U slučaju kada se lokacija za postavljanje određene vrste manjeg montažnog objekta privremenog karaktera ne izda u zakup posle dva uzastopno sprovedena postupka javnog oglašavanja, lokacija će se dati u zakup u postupku neposredne pogodbe.

Zakupodavac zadržava pravo da svake godine uveća zakupninu utvrđenu ugovorom o zakupu, imajući u vidu tržišnu visinu zakupnine utvrđenu od strane nadležnog poreskog organa za određenu lokaciju.

Član 4

Ugovorena zakupnina iskazuje se u evrima, a obračunava mesečno i fakturiše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan fakturisanja.

Zakupnina se plaća najkasnije do 20-og u mesecu, za prethodni mesec.

Plaćanje komunalnih usluga (voda i kanalizacija, iznošenje smeća, električna energija i slično) distributerima obaveza je zakupca.

Član 5

Ako zakupac površine javne namene ne plati tri uzastopne mesečne zakupnine, to je razlog da zakupodavac jednostrano raskine ugovor o zakupu.

Član 6

Nadzor nad primenom ove odluke vrši organ uprave Grada Požarevca nadležan za poslove finansija.

Član 7

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o utvrđivanju zakupa na površinama javne namene za postavljanje privremenih objekata ("Službeni glasnik Grada Požarevca", br. 4/11, 4/13 i 4/14).

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Požarevca".