ODLUKA
O KOEFICIJENTIMA ZA UTVRĐIVANJE POREZA NA IMOVINU ZA NEPOKRETNOSTI OBVEZNIKA KOJI VODE POSLOVNE KNJIGE U GRADU LOZNICA

("Sl. list Grada Loznice", br. 16/2018)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se koeficijenti za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige, koje se nalaze na teritoriji grada Loznice.

Član 2

Na teritoriji grada Loznice određeno je devet zona za utvrđivanje poreza na imovinu, i to: Centralna zona Loznica, Prva zona Loznica, Druga zona Loznica, Treća zona Loznica, Industrijska zona Šepak, Prva zona Banja Koviljača, Druga zona Banja Koviljača, Zona Lešnica i Seoska zona, s tim da su Centralna zona Loznica i Prva zona Loznica utvrđene za najopremljenije zone.

Koeficijenti na teritoriji grada Loznice iznose:

1)

1,00

za nepokretnosti u sledećim zonama: Centralna zona Loznica i Prva zona Loznica,

2)

0,80

za nepokretnosti u sledećoj zoni: Druga zona Loznica,

3)

0,60

za nepokretnosti u sledećim zonama: Treća zona Loznica, Industrijska zona Šepak, Prva zona Banja Koviljača, Druga zona Banja Koviljača, Zona Lešnica i

4)

0,40

za nepokretnosti u sledećoj zoni: Seoska zona.

Član 3

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Rešenje o koeficijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji vode poslovne knjige u gradu Loznica ("Službeni list grada Loznice", br. 15/13).

Član 4

Ovu odluku objaviti u Službenom listu grada Loznice i na internet strani grada Loznice.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice", a primenjuje se od 01. januara 2019. godine.