PROGRAM
PRUŽANJA NEOPHODNIH MERA I AKTIVNOSTI ZA ODRŽAVANJE JAVNIH MANIFESTACIJA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA

("Sl. list grada Beograda", br. 109/2018)

I.

Ovim programom utvrđuje se način realizacije sredstava planiranih Odlukom o budžetu Grada Beograda za realizaciju neophodnih mera i aktivnosti koje se odnose na stvaranje tehničkih i elektroenergetskih uslova, a u cilju održavanja javnih manifestacija na teritoriji grada Beograda (u daljem tekstu: program).

II.

Sprovođenje neophodnih mera i aktivnosti za održavanje javnih manifestacija iz tačke I ovog Programa, na teritoriji grada Beograda neposredno realizuje privredno društvo čija je delatnost izgradnja električnih i telekomunikcionih vodova, osnovano od strane Grada Beograda, a prema Spisku javnih manifestacija na teritoriji grada (u daljem tekstu: spisak).

Neophodne mere i aktivnosti za održavanje javnih manifestacija obuhvataju postavljanje privremenih instalacija osvetljenja, razvod sekundarne mreže, povezivanje sadržaja na elektromrežu i druge elektromontažne radove neophodne za uspešnu realizaciju manifestacija.

III.

Spisak sačinjava Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, kao nadležna organizaciona jedinica Gradske uprave Grada Beograda, za svaku kalendarsku godinu i dostavlja Sekretarijatu za energetiku, po prethodno pribavljenoj saglasnosti gradonačelnika grada Beograda.

Spisak sadrži naziv manifestacije, tačnu oznaku lokacije, vreme održavanja, ime organizatora, kao i potpisane protokole i sporazume, ukoliko postoje isti.

Na osnovu dostavljenog spiska, Sekretarijat za energetiku upućuje zahtev privrednom društvu iz tačke II ovog programa, za dostavu predmera i predračuna aktivnosti.

IV.

Sredstva iz tačke I ovog programa koristiće se u skladu sa bližom namenom utvrđenom Finansijskim planom prihoda i rashoda Sekretarijata za energetiku za svaku budžetsku godinu.

V.

Obavezuje se Sekretarijat za energetiku da prati realizaciju aktivnosti iz tačke II ovog Programa, sačinjava Izveštaj o korišćenju sredstava po ovom Programu, i najmanje jednom godišnje izveštava Skupštinu Grada Beograda, o realizaciji Programa i korišćenju sredstava.

VI.

Aktivnosti iz tačke II ovog programa vršiće nadležne organizacione jedinice iz delokruga svojih nadležnosti i drugi subjekti grada Beograda, u skladu sa važećim zakonskim i drugim propisima i aktima kojima je regulisana svaka pojedinačna aktivnost, u koordinaciji sa Sekretarijatom za energetiku.

VII.

Obezbeđenje finansijskih sredstava za realizaciju aktivnosti iz tačke II ovog programa odobrava gradonačelnik grada Beograda posebnim zaključkom.

Bliže uslove o načinu korišćenja i realizacije sredstava za aktivnosti iz tačke II Programa preciziraće se kroz odredbe ugovora, koji će se zaključiti između Sekretarijata za energetiku i privrednog društva iz tačke II ovog programa, a po prethodno pribavljenoj saglasnosti gradonačelnika grada Beograda.

VIII.

Ovaj program se objavljuje u "Službenom listu Grada Beograda" i na internet-stranici Grada.