ODLUKA
O POVERAVANJU OBAVLJANJA KOMUNALNE DELATNOSTI ZIMSKOG ODRŽAVANJA OPŠTINSKIH PUTEVA NA TERITORIJI GRADA PIROTA

("Sl. list grada Niša", br. 114/2018)

Član 1

Ovom odlukom poverava se obavljanje komunalne delatnosti zimskog održavanja opštinskih puteva na teritoriji Grada Pirota, Javnom preduzeću "Komunalac" Pirot.

Član 2

Komunalna delatnost zimskog održavanja opštinskih puteva na teritoriji Grada Pirota, obuhvata radove na čišćenju snega, suzbijanju pojave leda i poledice u cilju obezbeđivanja prohodnosti opštinskih puteva i bezbednog odvijanja saobraćaja.

Član 3

Vršilac komunalne delatnosti zimskog održavanja opštinskih puteva na teritoriji Grada Pirota, dužan je da od dana stupanja na snagu ove odluke, organizuje svoj rad i poslovanje na način kojim se obezbeđuje nesmetano pružanje ove vrste komunalne usluge na teritoriji grada Pirota, uz poštovanje Zakona o javnim preduzećima, Zakona o komunalnim delatnostima, Zakona o javnim putevima, podzakonskim aktima, te propisanim standardima održavanja puteva u zimskim uslovima i saglasno Programu zimskog održavanja puteva koji je sastavni deo ove odluke.

Član 4

Nadzor nad izvršavanjem obaveza zimskog održavanja opštinskih puteva na teritoriji grada, vršiće nadležna služba upravljača javnih puteva odnosno, ovlašćena lica Javnog preduzeća za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta Pirot.

Član 5

Javno preduzeće "Komunalac" dužno je da redovno obaveštava upravljača javnih puteva, Gradski štab za vanredne situacije, Saobraćajnu policiju Policijske uprave Pirot i saobraćajnu inspekciju Gradske uprave, o stanju na putevima, eventualnim zastojima i obustavi saobraćaja, stanju na kritičnim deonicama i svim ostalim bitnim činjenicama važnim za bezbedno odvijanje saobraćaja na teritoriji Grada Pirota.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".