REŠENJE

O UTVRĐIVANJU PREVODA MEĐUNARODNIH STANDARDA REVIZIJE

("Sl. glasnik RS", br. 100/2018)

1. Utvrđuje se prevod Međunarodnih standarda revizije (MSR), na srpski jezik, koji je odštampan uz ovo rešenje i čine njegov sastavni deo.

2. MSR iz tačke 1. ovog rešenja čini prevod Priručnika Međunarodnih standarda revizije, kontrole kvaliteta, pregleda, ostalih uveravanja i srodnih usluga za 2016-2017. godinu, koji je Međunarodna federacije računovođa (International Federation of Accountants - IFAC) dostavila u skladu sa Prilogom A2 (Exhibit A2) Sporazuma o umnožavanju i ograničenom odricanju od izvršenja sporazuma o autorskim pravima u cilju zvaničnog usvajanja Međunarodnih standarda od strane Vlade Republike Srbije, između Vlade Republike Srbije i Međunarodne federacije računovođa (International Federation of Accountants - IFAC).

3. MSR iz tačke 1. ovog rešenja, počeće da se primenjuju od revizije finansijskih izveštaja koji se sastavljaju na dan 31. decembra 2019. godine. MSR se mogu primeniti i prilikom revizije finansijskih izveštaja koji se sastavljaju na dan 31. decembra 2018. godine.

4. U skladu sa obaveštenjem IFAC-a, prevođenje MSR na srpski jezik iz tačke 2. ovog rešenja sprovedeno je u skladu sa Saopštenjem o politici prevođenja i objavljivanja standarda izdatih od strane IFAC-a.

5. Saglasno Sporazumu iz tačke 2. ovog rešenja, autorska prava na prevod MSR pripadaju IFAC-u i prevod se ne može preštampavati i objavljivati bez saglasnosti IFAC-a.

6. Stavlja se van snage Rešenje ministra finansija broj 021-01-50/2012-16 od 25. aprila 2012. godine.

7. Ovo rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Prevod Međunarodnih standarda revizije (MSR), koji je sastavni deo ovog rešenja, objavljen je u "Sl. glasniku RS", br. br 100/2018 od 19. decembra 2018 godine, a u Pravnoj bazi se nalazi u rubirici XV-3 - Računovodstvo i revizija/ MRS/MSFI i MSR.