REŠENJE
O UTVRĐIVANJU PROSEČNIH CENA KVADRATNOG METRA DRUGOG ZEMLJIŠTA ZA UTVRĐIVANJE POREZA NA IMOVINU ZA 2019. GODINU

("Sl. list Grada Sombor", br. 24/2018)

Član 1

Ovim Rešenjem utvrđuju se prosečne cene kvadratnog metra drugog zemljišta za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu na teritoriji grada Sombora.

Član 2

Na teritoriji grada Sombora određeno je sedam (7) zona za utvrđivanje poreza na imovinu jedinstveno za naselja (grad, selo), prema komunalnoj opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima grada Sombora, odnosno sa radnim zonama i dugim sadržajima u naselju i to: prva A zona, prva B zona, prva C zona, druga zona, treća zona, četvrta zona i peta zona, a prva A zona određena je kao najopremljenija.

S obzirom da u zonama, ni u graničnim zonama, nije bilo prometa uz naknadu drugog zemljišta u periodu 01.01. - 30.09.2018. godine, prosečna cena po kvadratnom metru za drugo zemljište utvrđuje se, u onim zonama u kojima je Rešenjem o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu na teritoriji grada Sombora utvrđena prosečna cena poljoprivrednog zemljišta, u visini tako utvrđene prosečne cene poljoprivrednog zemljišta, umanjene za 40%, tako da iznosi:

GRUPE NEPOKRETNOSTI

ZONA

1 A

1 B

1 C

2

3

4

5

DRUGO ZEMLJIŠTE

-

-

-

-

72,60

72,60

45,60

Ukoliko u slučaju iz stava 2. u zoni nije utvrđena prosečna cena poljoprivrednog zemljišta, osnovica poreza na imovinu za te nepokretnosti u zoni u kojoj nije bilo prometa jednaka je osnovici poreza na imovinu te, odnosno odgovarajuće nepokretnosti u toj zoni obveznika koji ne vodi poslovne knjige za tekuću godinu.

Drugo zemljište u smislu ovog Rešenja, jeste zemljište koje nije građevinsko, poljoprivredno ili šumsko zemljište.

Član 3

Ovo Rešenje će se objaviti u "Službenom listu grada Sombora" i na internet strani grada Sombora.

Član 4

Ovo Rešenje stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Sombora", a za potrebe utvrđivanja poreza na imovinu primenjivaće se od 01. januara 2019. godine.