ODLUKA

O RAZVRSTAVANJU NEIZGRAĐENOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE ZA SVRHU UTVRĐIVANJA OSNOVICE POREZA NA IMOVINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 59/2018)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se da se neizgrađeno građevinsko zemljište na teritoriji Grada Novog Sada koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, odnosno sadnog materijala, odnosno šuma, za svrhu utvrđivanja osnovice poreza na imovinu, razvrstava u poljoprivredno, odnosno šumsko zemljište.

Član 2

Pod gajenjem biljaka, odnosno sadnog materijala, odnosno šuma, smatra se gajenje (jednogodišnjih, dvogodišnjih i višegodišnjih) biljaka, odnosno gajenje šuma, koje je klasifikovano u oblasti poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, u skladu sa propisima kojima se uređuje klasifikacija delatnosti.

Član 3

Obveznici poreza na imovinu koji ne vode poslovne knjige dužni su da, do 31. januara poreske godine, podnesu poreske prijave za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti koje se, u skladu sa ovom odlukom, razvrstavaju u drugačiju grupu nepokretnosti u odnosu na grupu u koju su bili razvrstani za svrhu utvrđivanja poreza na imovinu za 2018. godinu.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".