ODLUKA

O ODREĐIVANJU KRITERIJUMA ZA DODELU SREDSTAVA ZA IZGRADNJU, ODRŽAVANJE I OPREMANJE USTANOVA SOCIJALNE ZAŠTITE KOJE SE FINANSIRAJU IZ BUDŽETA GRADA BEOGRADA

("Sl. list grada Beograda", br. 119/2018)

Predmet

Član 1

Ovom odlukom propisuju se kriterijumi za dodelu sredstava za izgradnju, održavanje i opremanje ustanova socijalne zaštite koje se finansiraju iz budžeta Grada Beograda (u daljem tekstu: ustanove).

Plan investicija

Član 2

Plan investicija obuhvata kapitalne projekte (izgradnju, rekonstrukciju, dogradnju, adaptaciju i investiciono održavanje objekata, kao i opremanje).

Plan investicija ustanove dostavljaju organizacionoj jedinici Gradske uprave nadležnoj za poslove socijalne zaštite do 31. januara tekuće godine za narednu godinu.

Zahteve za sanaciju i tekuće održavanje objekata, ustanove podnose organizacionoj jedinici Gradske uprave nadležnoj za poslove socijalne zaštite u postupku pripreme budžeta najkasnije do 30. novembra tekuće godine za narednu godinu.

Prioriteti

Član 3

Sredstva za izgradnju, rekonstrukciju, dogradnju, adaptaciju i investiciono održavanje objekata, kao i opremanje, dodeljuju se ustanovama, u skladu sa sledećim prioritetima:

1) Obaveze postupanja po nalogu nadležnih inspekcija, prema stepenu rizika po život i zdravlje korisnika i zaposlenih;

2) Obezbeđivanje ispunjenosti propisanih minimalnih standarda u pogledu prostora i opreme (strukturalnih standarda);

3) Unapređenje uslova zaštite korisnika.

Kriterijumi

Član 4

Raspodela sredstva za kapitalne projekte, kao i za sanaciju i tekuće održavanje objekata Ustanova, vrši se primenom sledećih kriterijuma, po prioritetima utvrđenim u članu 3. ove odluke:

1) broj korisnika i zaposlenih u objektu za koji ustanova podnosi zahtev;

2) nivo unapređenja rada u objektu za koji ustanova podnosi zahtev;

3) broj ulaganja u prethodnih pet godina u odnosu na starost objekta za koji ustanova podnosi zahtev.

Član 5

Organizaciona jedinica gradske uprave nadležna za poslove socijalne zaštite obrazuje Komisiju koja primenom kriterijuma iz člana 4. ove odluke, po prioritetima iz člana 3. ove odluke sačinjava predlog liste dostavljenih zahteva i planova Ustanova iz člana 2. ove odluke.

Član 6

Na osnovu dostavljenih planova investicija u roku iz člana 2. stava 2. ove odluke, ustanove i organizaciona jedinica gradske uprave grada Beograda nadležna za poslove socijalne zaštite, postupaju na način i u rokovima propisanim zakonom i podzakonskim aktima kojima se uređuje budžetski sistem.

Organizaciona jedinica Gradske uprave Grada Beograda nadležna za poslove socijalne zaštite, u skladu sa zakonom i ovom odlukom, na osnovu blagovremeno podnetih zahteva ustanova, za namene iz člana 2. stav 3. ove odluke za svaku budžetsku godinu opredeljuje sredstva kroz raspodelu sredstava ustanovama socijalne zaštite.

Član 7

Ovaj odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Beograda".