ODLUKA

O UKIDANJU USTANOVE "SPORTSKO REKREATIVNI CENTAR MLADOST" KRAGUJEVAC

("Sl. list grada Kragujevca", br. 34/2018)

Član 1

Ovom odlukom ukida se Ustanova "Sportsko rekreativni centar Mladost" Kragujevac, zbog nepostojanja uslova za obavljanje delatnosti, odnosno mogućnosti da se delatnost ustanove obavlja na racionalniji i ekonomičniji način.

Nad Ustanovom "Sportsko rekreativni centar Mladost" Kragujevac (u daljem tekstu: Ustanova) ulica Grada Sirena 15, Matični broj: 07165447, PIB: 101573427, poslovni račun broj: 840-1215664-45 pokreće se postupak likvidacije, obzirom da su ispunjeni zakonom propisani uslovi za pokretanje postupka likvidacije Ustanove.

Član 2

Ustanova "Sportsko rekreativni centar Mladost" Kragujevac, osnovana je aktom o osnivanju Skupštine grada Kragujevca, broj: 022-167/16-I od 16.12.2016. godine i upisana u sudski registar Privrednog suda u Kragujevcu pod brojem Fi 1/17 od 4. januara 2017. godine.

Osnivač Ustanove je grad Kragujevac, sa sedištem u Kragujevcu, Trg Slobode broj 3.

Član 3

Na osnovu ove odluke sprovešće se postupak redovne likvidacije u skladu sa zakonom.

Likvidacija Ustanove počinje danom registracije ove odluke u sudski registar Privrednog suda u Kragujevcu i objavljivanjem oglasa o pokretanju likvidacije.

Danom registracije Odluke o ukidanju ustanove i pokretanju postupka likvidacije, oglas o pokretanju likvidacije objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Član 4

Za likvidacionog upravnika Ustanove "Sportsko rekreativni centar Mladost" Kragujevac, imenuje se Jovan Rvović, diplomirani ekonomista iz Kragujevca, ul. Darinke Radović br. 20.

Naknadu za rad likvidacionog upravnika odrediće svojim aktom Gradsko veće grada Kragujevca.

Danom registracije ove odluke, dosadašnjem direktoru Ustanove prestaju prava zastupanja Ustanove i funkcija direktora Ustanove.

Danom registracije ove Odluke, prestaje funkcija predsedniku i članovima Upravnog odbora Ustanove i predsedniku i članovima Nadzornog odbora Ustanove.

Član 5

Prava, obaveze, odgovornosti i imovinu Ustanove koju čine pravo svojine na pokretnim i nepokretnim stvarima, pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini, novčana sredstva i druga imovinska prava, preuzeće grad Kragujevac.

Član 6

Od dana registracije ove odluke Ustanova ne može preduzimati nove poslove, već samo poslove vezane za sprovođenje likvidacije koji obuhvataju: unovčenje imovine, naplatu potraživanja, isplatu poverilaca i druge nužne poslove.

Likvidacioni upravnik zastupa Ustanovu u likvidaciji i odgovoran je za zakonitost poslovanja Ustanove u likvidaciji.

Član 7

Danom registracije ove odluke, zaposlenima u Ustanovi prestaje radni odnos u Ustanovi.

Likvidacioni upravnik može da zadrži na radu neophodan broj zaposlenih za obavljanje poslova u postupku likvidacije Ustanove.

Član 8

Pozivaju se poverioci da prijave svoja potraživanja prema Ustanovi "Sportsko rekreativni centar Mladost" Kragujevac, najkasnije u roku od 90 dana od dana objavljivanja oglasa o pokretanju postupka likvidacije u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Likvidacioni upravnik će svim poznatim poveriocima uputiti i pisano obaveštenje o pokretanju likvidacije Ustanove najkasnije, u roku od 15 dana od dana početka likvidacije.

Upozoravaju se poverioci da će im potraživanja biti prekludirana ako ih ne prijave najkasnije u roku od 30 dana od isteka perioda trajanja oglasa o likvidaciji.

Ako poverilac čije je potraživanje osporeno ne pokrene postupak pred nadležnim sudom u roku od 15 dana od dana prijema obaveštenja o osporavanju potraživanja i u istom roku o tome pisanim putem ne obavesti Ustanovu, to potraživanje se smatra prekludiranim.

Član 9

Prijave potraživanja dostavljaju se na adresu sedišta Ustanove, u Kragujevcu, ulica Grada Sirena15.

Član 10

Pozivaju se dužnici Ustanove da izmire svoje obaveze prema Ustanovi "Sportsko rekreativni centar Mladost" Kragujevac.

Član 11

Likvidacioni upravnik će sastaviti početni likvidacioni bilans kao vanredni finansijski izveštaj, u skladu sa propisima kojima se uređuje računovodstvo i revizija, u roku od 30 dana od dana pokretanja postupka likvidacije i dostaviti ga Skupštini grada Kragujevca na usvajanje.

Član 12

Likvidacioni upravnik će u roku od najranije 90, a najkasnije 150 dana od dana pokretanja postupka likvidacije sastaviti početni likvidacioni izveštaj, sa stanjem na dan otvaranja postupka likvidacije i dostaviti ga u istom roku Skupštini grada Kragujevca na razmatranje i usvajanje.

Usvojeni početni likvidacioni izveštaj registruje se u skladu sa zakonom o registraciji, u roku od 15 dana od dana usvajanja.

Likvidacioni upravnik ne može otpočeti plaćanja radi namirivanja poverilaca, niti sa isplatama članu društva odnosno gradu Kragujevcu, pre registracije početnog likvidacionog izveštaja, osim plaćanja iz tekućeg poslovanja društva.

Član 13

Likvidacija Ustanove se okončava donošenjem Odluke o okončanju likvidacije od strane Skupštine grada Kragujevca.

Brisanje Ustanove iz sudskog registra Privrednog suda, izvršiće se po okončanju postupka likvidacije.

Član 14

Imovina Ustanove u likvidaciji koja preostane posle izmirenja svih obaveza (likvidacioni ostatak) raspodeljuje se u skladu sa Odlukom o raspodeli likvidacionog ostatka, koju na predlog likvidacionog upravnika donosi Skupština grada Kragujevca, odnosno prenosi se na grad Kragujevac, kao osnivača.

Član 15

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".