REŠENJE
O OBRAZOVANJU SAVETA ZA GRB I IMENOVANJU NJEGOVIH ČLANOVA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 21/2016 i 30/2018)

I

Obrazuje se Savet za grb.

II

U Savet za grb imenuju se:

- za predsednika

Gordana Stojković, specijalista opšte medicine, član Gradskog veća;

za članove:

1. mr Katarina Grujović Brković, etnolog-antropolog, konzervator-savetnik u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Kraljevu,

2. Suzana Novčić, istoričar umetnosti, muzejski savetnik u Narodnom muzeju u Kraljevu.

III

Zadatak Saveta za grb je da predlaže etalon Grba i njegovu usklađenost sa usvojenim blazonom, stručno ocenjuje zahteve za odobravanje prava upotrebe grba u skladu sa Odlukom o simbolima grada Kraljeva, daje mišljenje Gradskom veću grada Kraljeva povodom podnetih zahteva za dobijanje saglasnosti za upotrebu grba i daje mišljenje kojim predlaže ukidanje rešenja o saglasnosti ako se utvrdi da se korisnik ne pridržava utvrđenih uslova ili ako svojim korišćenjem grba narušava ugled grada Kraljeva.

IV

Za obavljanje zadataka iz stava III ovog rešenja predsednik i članovi Saveta nemaju pravo na naknadu, shodno Odluci o naknadama za rad i putnim troškovima odbornika, šefova, zamenika šefova, tehničkih sekretara odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva, članova radnih tela Skupštine, gradonačelnika i Gradskog veća grada Kraljeva ("Službeni list grada Kraljeva", broj 27/18).

V

Stručne i administrativno-tehničke poslove za Savet za grb obavljaće Odeljenje za skupštinske poslove - Odsek za poslove Gradskog veća.

VI

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kraljeva".

VII

Rešenje dostaviti članovima Saveta za grb, Odeljenju za skupštinske poslove Gradske uprave grada Kraljeva, i uz materijal sednice.