PRAVILNIK
O NAČINU I POSTUPKU PRENOSA NEUTROŠENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA GRADA ZAJEČARA NA RAČUN IZVRŠENJA BUDŽETA GRADA ZAJEČARA

("Sl. list grada Zaječara", br. 45/2018)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način utvrđivanja iznosa i postupak vraćanja neutrošenih sredstava koja su u skladu sa aktom o budžetu grada Zaječara, do isteka fiskalne godine preneta direktnim i indirektnim korisnicima budžetskih sredstava, a nisu utrošena u toj fiskalnoj godini.

Član 2

Povraćaj neutrošenih sredstava iz člana 1. ovog pravilnika, vrše direktni i indirektni korisnici budžetskih sredstava grada Zaječara do isteka fiskalne godine, zaključno sa 31. decembrom, na račun - Izvršenje budžeta grada Zaječara, broj 840-155640-69.

Iznos neutrošenih sredstava za povraćaj iz člana 1. iskazuju se na Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava.

Korisnici budžetskih sredstava grada Zaječara odgovorni su za istinitost i tačnost iskazanih podataka u Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava.

Član 3

Indirektni korisnici budžetskih sredstava dostavljaju direktnim korisnicima specifikaciju vraćenih budžetskih sredstava, koja su im preneta na podračun za redovnu delatnost prema razdelima, odnosno glavama, odnosno funkcijama, odnosno glavnim programima, na Obrascu SVS -Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava, najkasnije do 10. januara naredne fiskalne godine.

Na osnovu izvršenih uplata i dostavljenih obrazaca iz stava 1. ovog člana direktni korisnici budžetskih sredstava u sistemu izvršenja budžeta do 20. januara naredne fiskalne godine vrše korekciju transfera rashoda i izdataka za prethodnu fiskalnu godinu za indirektne korisnike kojima su preneli sredstva.

Obrazac SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 4

U iznos neutrošenih sredstava za povraćaj iz člana 1. ovog pravilnika, ne spadaju sredstva na računu redovnog poslovanja indirektnog korisnika budžetskih sredstava grada Zaječara sa stanjem na dan 31. decembar, koja su preneta tom korisniku od drugog nivoa vlasti, kao i uplate koje nisu prenete administrativnim transferom.

Član 5

Odredbe ovog pravilnika primenjuju se i na korisnike budžetskih sredstava koji su neutrošena sredstva preneli do isteka fiskalne godine, a koji nakon isteka fiskalne godine nisu u sistemu konsolidovanog računa trezora Grada Zaječara.

Član 6

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o načinu i postupku prenosa neutrošenih sredstava iz budžeta grada Zaječara ("Službeni list grada Zaječara", broj 37/16).

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u "Službeni list grada Zaječara".

Napomene

Obrazac SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava, koji je sastavni deo ovog pravilnika, nije objavljen u "Sl. listu grada Zaječara", br. 45/2018.