ODLUKA
O ISPLATI NOVČANE POMOĆI BRAČNIM PAROVIMA RADI OBAVLJANJA VANTELESNE OPLODNJE

("Sl. list grada Niša", br. 14/2016, 29/2017, 69/2018 i 3/2019)

Član 1

Ovom odlukom Skupština Opštine Pirot uređuje pravo na novčanu pomoć bračnim parovima radi obavljanja vantelesne oplodnje.

Član 2

Priznaje se pravo na novčanu pomoć parovima koji žele da do potomstva dođu putem vantelesne oplodnje, a na osnovu priložene medicinske dokumentacije koja opravdava nastojanje da se do potomstva dođe na ovaj način.

Novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara odobrava se parovima koji obavljaju vantelesnu oplodnju u privatnim klinikama o sopstvenom trošku, a novčana pomoć u iznosu od 30.000 dinara priznaje se parovima koji su na proces vantelesne oplodnje upućeni preko RFZO - filijale u Pirotu o trošku RFZO.

Član 3

Novčanu pomoć može da dobije bračni par ukoliko žena nije starija od 45 godina.

Član 4

 

Novčana pomoć se pruža bračnim parovima za tri postupka vantelesne oplodnje, bez obzira na broj prethodno obavljenih vantelesnih oplodnji i nezavisno od toga u kojoj medicinskoj ustanovi - gradu se obavlja.

Član 5

Isplata novčane pomoći vrši se iz budžeta Opštine Pirot sa pozicije Lokalnog plana akcije za decu, na tekući račun korisnika sredstava, a preko Centra za socijalni rad za opštinu Pirot.

Član 6

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o isplati jednokratne novčane pomoći bračnim parovima radi obavljanja vantelesne oplodnje Ibr. 06/24-2010 od 19.03.2010. godine.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".