ODLUKA
KOJOM SE NEIZGRAĐENO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE NA TERITORIJI GRADA KRALJEVA, KOJE SE KORISTI ISKLJUČIVO ZA GAJENJE BILJAKA, ODNOSNO DRUGOG SADNOG MATERIJALA, ODNOSNO ŠUMA, ZA SVRHU UTVRĐIVANJA OSNOVICE POREZA NA IMOVINU ZA 2019. GODINU, RAZVRSTAVA U POLJOPRIVREDNO ODNOSNO ŠUMSKO ZEMLJIŠTE

("Sl. list grada Kraljeva", br. 32/2018)

Član 1

Ovom odlukom propisuje se da se neizgrađeno građevinsko zemljište na teritoriji grada Kraljeva, koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, odnosno sadnog materijala, odnosno šuma, za svrhu utvrđivanja osnovice poreza na imovinu razvrstava u poljoprivredno, odnosno u šumsko zemljište.

Gajenjem biljaka, odnosno sadnog materijala, odnosno šuma, smatra se gajenje (jednogodišnjih, dvogodišnjih, odnosno višegodišnjih) biljaka, odnosno gajenje sadnog materijala, odnosno gajenje šuma, koje je klasifikovano u oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, a u skladu sa propisima kojima se uređuje klasifikacija delatnosti.

Član 2

Za svrhu utvrđivanja osnovice poreza na imovinu za 2019 godinu, za neizgrađeno građevinsko zemljište na teritoriji grada Kraljeva, koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, odnosno sadnog materijala, odnosno šuma, primenjivaće se prosečne cene kvadratnog metra odgovarajuće nepokretnosti po zonama (građevinsko, poljoprivredno i šumsko zemljište) a koje su utvrđene Rešenjem o utvrđivanju iznosa prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti po zonama na teritoriji grada Kraljeva za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019 godinu broj IX-379/18 od 09.11.2018 godine.

Član 3

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kraljeva" i na internet strani www.kraljevo.rs.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva", a primenjivaće se od 01. januara 2019. godine.