ODLUKA
O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA

("Sl. list grada Pančeva", br. 2/2014 - prečišćen tekst, 6/2014, 29/2014, 4/2015, 38/2015, 38/2015 - ispr., 14/2016, 32/2016, 38/2016, 2/2017, 24/2017, 29/2017, 18/2018, 21/2018 - ispr. i 34/2018)

Član 1

Ovom odlukom uvode se lokalne komunalne takse (u daljem tekstu: komunalne takse) za korišćenje prava, predmeta i usluga na teritoriji grada Pančeva, utvrđuju se obveznici, visina, olakšice, rokovi i način plaćanja komunalne takse.

Član 2

Komunalne takse uvode se za:

1) isticanje firme na poslovnom prostoru;

2) držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina;

3) držanje sredstava za igru ("zabavne igre") .

Član 3

Obveznik komunalne takse je korisnik prava, predmeta i usluga za čije je korišćenje propisano plaćanje komunalne takse.

Komunalne takse ne plaćaju se za korišćenje prava, predmeta i usluga od strane državnih organa i organizacija, organa i organizacija teritorijalne autonomije i jedinica lokalne samouprave, kao i od strane subjekata prema kojima grad Pančevo vrši prava osnivača.

Član 4

Taksena obaveza nastaje danom početka korišćenja prava, predmeta ili usluge za čije je korišćenje propisano plaćanje komunalne takse.

Taksena obaveza traje dok traje korišćenje prava, predmeta ili usluga.

Član 5

Na teritoriji grada Pančeva komunalna taksa plaća se u različitoj visini zavisno od vrste delatnosti, površine i tehničko-upotrebnih karakteristika objekata, veličine pravnog lica u smislu zakona kojim se uređuje računovodstvo, visine godišnjeg prihoda i po delovima teritorije, odnosno u zonama u kojima se nalaze objekti, predmeti ili vrše usluge za koje se plaćaju takse.

Komunalna taksa plaća se u dnevnom, mesečnom i godišnjem iznosu srazmerno vremenu korišćenja na način propisan ovom Odlukom.

Član 6

Komunalna taksa iz člana 2. tačka 1. ove odluke, utvrđuje se i plaća po zonama:

1. Prva zona obuhvata područje naseljenog mesta Pančeva,

2. Druga zona obuhvata područje naseljenih mesta na teritoriji grada Pančeva (Omoljica, Starčevo, Banatsko Novo Selo, Banatski Brestovac, Glogonj, Jabuka, Kačarevo, Ivanovo i Dolovo).

Član 7

(Brisan)

Član 8

(1) Obveznici komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru i komunalne takse za držanje sredstava za igru - "zabavne igre" dužni su da podnesu poresku prijavu za utvrđivanje obaveze po osnovu lokalne komunalne takse Sekretarijatu za poresku administraciju Gradske uprave grada Pančeva, najkasnije do 30. marta u godini za koju se vrši utvrđivanje lokalne komunalne takse.

(2) Obveznik komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru koji je u izveštajnoj godini, ostvario prihod iznad 50.000.000 dinara, u obavezi je da do 31. jula svake godine za koju se utvrđuje lokalna komunalna takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, Sekretarijatu za poresku administraciju Gradske uprave grada Pančeva podnese poresku prijavu PP LKT sa podacima od značaja za utvrđivanje takse:

- bilans uspeha izveštajne godine dostavljen nadležnom organu za statističke i druge potrebe,

- obaveštenje o razvrstavanju.

(3) Obveznik komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru i komunalne takse za držanje sredstava za igru - "zabavne igre", dužan je da podnese prijavu Sekretarijatu za poresku administraciju Gradske uprave grada Pančeva u roku od 30 dana po:

- početku korišćenja prava, predmeta i usluga,

- nastanku promene u poslovanju od značaja za utvrđivanje poreske obaveze.

(4) Prijava za utvrđivanje komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru podnosi se na obrascu PP LKT koji je sastavni deo ove Odluke - Prilog 1.

(5) Prijava za utvrđivanje komunalne takse za držanje sredstava za igru - "zabavne igre" podnosi se na obrascu PP ZI koji je sastavni deo ove Odluke - Prilog 2.

Član 9

Ako obveznik komunalne takse iz člana 2. tačke 1. i 3. ne podnese poresku prijavu za korišćenje prava, predmeta ili usluge, poresku prijavu umesto poreskog obveznika podnosi po službenoj dužnosti Sekretarijat za poresku administraciju Gradske uprave grada Pančeva.

Poresko rešenje o utvrđivanju takse utvrdiće se na osnovu poreske prijave podnete po službenoj dužnosti, na osnovu podataka kojima raspolaže nadležni organ ili putem inspekcijskog nadzora.

Poresko rešenje o utvrđivanju takse utvrdiće se bez prethodnog izjašnjenja obveznika o činjenicama koje su od značaja za odlučivanje.

Član 10

Uplata prihoda od komunalnih taksi vrši se na odgovarajuće uplatne račune javnih prihoda propisane Pravilnikom o uslovima i načinu vođenja računa za uplatu javnih prihoda i raspored sredstava sa tih računa.

Član 11

U pogledu načina utvrđivanja komunalne takse, obračunavanja, zastarelosti, naplate, rokova za plaćanje, obračuna kamate i ostalog što nije posebno uređeno ovom odlukom, shodno se primenjuje zakon kojim se uređuje poreski postupak i poreska administracija.

U svemu ostalom što nije posebno regulisano ovom odlukom primenjuju se odredbe Zakona o finansiranju lokalne samouprave i Zakona o opštem upravnom postupku.

Član 12

Utvrđivanje, kontrolu i naplatu komunalne takse za:

- isticanje firme na poslovnom prostoru;

- držanje sredstava za igru ("zabavne igre");

vrši Sekretarijat za poresku administraciju Gradske uprave grada Pančeva.

Kontrolu i naplatu komunalne takse, u ime i za račun budžeta grada Pančeva, za:

- držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina vrši Ministarstvo unutrašnjih poslova, Direkcija policije, Policijska uprava Pančevo prilikom registracije vozila.

Član 13

Sastavni deo ove odluke predstavlja Taksena tarifa utvrđena za pojedina prava, predmete i usluge.

Član 14

Visina komunalnih taksi utvrđena ovom odlukom može se izmeniti jedanput godišnje, i to u postupku utvrđivanja budžeta grada za narednu godinu.

Izuzetno, visina komunalne takse utvrđena ovom odlukom, može se izmeniti i u slučaju donošenja, odnosno izmene zakona ili drugog propisa kojim se uređuju izvorni prihodi jedinice lokalne samouprave.

Član 15

Inspekcijski nadzor nad primenom odredaba ove odluke vrši Gradska uprava: Sekretarijat za inspekcijske poslove - preko komunalnih inspektora i Komunalna policija.

Član 16

Ako obveznik komunalne takse: ne podnese prijavu; odnosno zahtev za korišćenje prava, predmeta ili usluga; kao i zahtev za zauzeće javne površine građevinskim materijalom i za izvođenje građevinskih radova nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave grada Pančeva i subjektima prema kojima grad Pančevo vrši prava osnivača, za čije korišćenje je propisano plaćanje lokalne komunalne takse, kazniće se za prekršaj i to:

- pravno lice novčanom kaznom u iznosu od 150.000 dinara;

- odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom u iznosu od 25.000 dinara;

- preduzetnik novčanom kaznom u iznosu od 75.000 dinara;

- fizičko lice novčanom kaznom u iznosu od 25.000 dinara.

Član 17

(Brisan)

PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 18

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o lokalnim komunalnim taksama ("Službeni list opštine Pančevo", br. 2/94, 3/96, 5/96, 21/98, 7/99, 5/05, 19/05, 21/05, 5/06, 30/06 i 19/07).

Član 19

Ovaj prečišćen tekst Odluke o lokalnim komunalnim taksama biće objavljen u "Službenom listu grada Pančeva.

 

Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 6/2014)

Član 2

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva", a primenjivaće se od 1. marta 2014. godine.

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 29/2014)

Član 6

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva" a primenjivaće se od 1. januara 2015. godine.

 

Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 4/2015)

Član 2

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 38/2015)

Član 6

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva" a primenjivaće se od 1. januara 2016. godine.

 

Samostalni član Odluke o izmeni i dopuni
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 14/2016)

Član 3

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 38/2016)

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva" a primenjivaće se od 01.01.2017. godine.

 

Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 2/2017)

Član 2

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".

Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 24/2017)

Član 2

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva" a primenjuje se od 1. oktobra 2017. godine.

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 29/2017)

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva" a odredbe čl. 4 ove odluke primenjivaće se od 01.12.2017. godine.

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 18/2018)

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o lokalnim komunalnim taksama

("Sl. list grada Pančeva", br. 34/2018)

Član 9

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Sl. listu grada Pančeva" a primenjivaće se od 1. januara 2019. godine osim odredbe čl. 4. stav 3. ove odluke koja se primenjuje od 1. marta 2019. godine.

 

TAKSENA TARIFA

Tarifni broj 1

1. Komunalna taksa plaća se za istaknutu firmu na poslovnom prostoru. Pod firmom, u smislu ove odluke, podrazumeva se svaki istaknuti naziv ili ime, koje upućuje na to da pravno ili fizičko lice obavlja delatnost u tom prostoru.

Ako se na jednom poslovnom objektu nalazi više istaknutih firmi istog obveznika, taksa se plaća samo za jednu firmu.

Za svaku firmu istaknutu van poslovnog objekta plaća se taksa za svaku istaknutu firmu.

2. Obveznici takse iz ovog tarifnog broja su pravna i fizička lica.

3. Preduzetnici i pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u mikro i mala pravna lica, a koji su u prethodnoj poslovnoj godini ostvarili prihod do 50.000.000 dinara, ne plaćaju komunalnu taksu za isticanje firme na poslovnom prostoru.

Prosečna zarada po zaposlenom ostvarena na teritoriji jedinice lokalne samouprave u periodu januar - avgust godine koja prethodi godini za koju se utvrđuje firmarina, prema podacima Republičkog organa nadležnog za poslove statistike, predstavlja osnov za utvrđivanje komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru preduzetnicima i pravnim licima koja su u prethodnoj poslovnoj godini ostvarili prihod preko 50.000.000 dinara.

Ostvarena prosečna zarada po zaposlenom na teritoriji grada Pančeva u periodu januar-avgust 2018. godine prema podacima RZS je 68.416,00 dinara.

4. Komunalna taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru, za 2019. godinu je u visini 1,50 prosečne zarade po zaposlenom ostvarene na teritoriji grada Pančeva u periodu januar - avgust 2018. godine odnosno u iznosu od:

U naseljenom mestu Pančevo

102.624,00

U naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva

51.312,00

5. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika, srednja, mala, mikro pravna lica i preduzetnici koji obavljaju delatnost: bankarstvo, kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga, godišnju taksu na firmu plaćaju u visini 7,50 prosečnih zarada po zaposlenom ostvarenih na teritoriji grada Pančeva u periodu januar - avgust 2018. godine, odnosno u iznosu od:

U naseljenom mestu Pančevo

513.120,00 dinara

U naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva

256.560,00 dinara

6. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika, srednja, mala, mikro pravna lica, i preduzetnici koji obavljaju delatnost:

- osiguranja imovine i lica;

- proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte;

- proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima;

- proizvodnje cementa;

- poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga;

- elektroprivrede;

- noćnih barova i diskoteka;

godišnju taksu na firmu plaćaju u visini 6,00 prosečnih zarada po zaposlenom ostvarenih na teritoriji grada Pančeva u periodu januar - avgust 2018. godine odnosno u iznosu od:

U naseljenom mestu Pančevo

410.496,00 dinara

U naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva

205.248,00 dinara.

7. Ostalim pravnim licima, taksa na firmu, umanjuje se u određenom procentu i iznosi:

OPIS

%
umanjenja

U naseljenom mestu Pančevo

U naseljenim mestima na teritoriji grada Pančeva

- Velika pravna lica

za 10%

92.361,60 din.

46.180,80

- Srednja pravna lica

za 30%

71.836,80 din.

35.918,40

- Mala pravna lica sa prihodom većim od 50.000.000,00 dinara

za 60%

41.049,60 din.

20.524,0

- Mikro pravna lica i preduzetnici sa prihodom većim od 50.000.000,00 dinara

za 80%

20.524,80 din.

10.262,40

8. Privredni subjekti u postupku likvidacije zadužuju se taksom na firmu do dana registrovanja i objavljivanja odluke o pokretanju postupka likvidacije, ukoliko je istaknuti naziv firme uklonjen, a u skladu sa zakonom kojim se uređuje likvidacija privrednih subjekata.

Taksu za isticanje firme na poslovnom prostoru ne plaćaju obveznici koji imaju registrovanu delatnost proizvodnja električne energije u elektranama na sunce i vetar (obnovljivi izvori energije), stari umetnički zanati, narodna radinost, registrovana poljoprivredna gazdinstva, sportske organizacije, političke stranke, sindikati, crkve, verske zajednice, nedobitna udruženja i preduzetnici koji obavljaju delatnost van određenog prostora (po pozivu stranke, od mesta do mesta i sl.).

Pravno lice, odnosno preduzetnik koji po okončanju ulaganja koje je od značaja za grad Pančevo, a kojim doprinosi bržem privrednom razvoju grada, tako što prvi put zaposli, odnosno uveća prosečan broj zaposlenih za 10% u zavisnosti od prosečnog broja zaposlenih predviđenih članom 6. Zakona o računovodstvu za razvrstavanje, ne plaća komunalnu taksu za dvadeset četiri meseca.

Preduzetniku, koji privremeno odjavi obavljanje delatnosti, u skladu sa zakonom, za taj period miruje obaveza plaćanja takse na firmu, s tim da za vreme trajanja privremene odjave firma nije istaknuta.

9. Za 50% se umanjuje taksa na firmu po svakoj sledećoj poslovnoj jedinici pravnim licima koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika i srednja pravna lica, kao i preduzetnicima, malim i mikro pravnim licima koja imaju godišnji prihod preko 50.000.000 dinara čije je sedište na teritoriji grada Pančeva. Maksimalno zaduženje obveznika za jednu istaknutu firmu ne može biti veće od najvećeg iznosa predviđenog Zakonom o finansiranju lokalne samouprave.

10. Poslovne jedinice pravnih lica i preduzetnika koji su razvrstani u velika i srednja pravna lica, kao i preduzetnicima, malim i mikro pravnim licima koja imaju godišnji prihod preko 50.000.000 dinara, a koje nemaju sedište na teritoriji grada Pančeva za prvu poslovnu jedinicu plaćaju u punom iznosu taksu, a za svaku sledeću poslovnu jedinicu taksa se umanjuje za 50%, a maksimalno zaduženje obveznika za jednu istaknutu firmu ne može biti veće od najvećeg iznosa predviđenog Zakonom o finansiranju lokalne samouprave.

11. Za 75% se umanjuje taksa na firmu po svakoj sledećoj poslovnoj jedinici pravnim licima koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika, srednja, mala i mikro pravna lica i preduzetnicima, a obavljaju delatnosti bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte, proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka čije je sedište na teritoriji grada Pančeva, a maksimalno zaduženje obveznika za jednu istaknutu firmu ne može biti veće od najvećeg iznosa predviđenog Zakonom o finansiranju lokalne samouprave.

12. Poslovne jedinice pravnih lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika, srednja, mala i mikro pravna lica, i preduzetnika, koji obavljaju delatnosti bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte, proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka, a koje nemaju sedište na teritoriji grada Pančeva za prvu poslovnu jedinicu plaćaju u punom iznosu taksu, a za svaku sledeću poslovnu jedinicu taksa se umanjuje za 75%, a maksimalno zaduženje obveznika za jednu istaknutu firmu ne može biti veće od najvećeg iznosa predviđenog Zakonom o finansiranju lokalne samouprave.

13. Komunalna taksa po ovom tarifnom broju plaća se mesečno u visini 1/12 godišnjeg iznosa takse, i to do 15. u mesecu za prethodni mesec.

14. Poreski obveznici koji na dan 31.12.2018. godine nemaju duga, ostvaruju popust od 5% za narednu godinu.

Tarifni broj 2

Iznos komunalne takse za držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina, koja se plaća prilikom registracije vozila utvrđuje se u sledećim iznosima:

1. Kategorija N - teretno vozilo:

- lako teretno vozilo čija najveća dozvoljena nosivost ne prelazi 2 t - 1.730 dinara,

- lako teretno vozilo koje ima najveću dozvoljenu nosivost koja prelazi 2 t ali ne prelazi 3,5 t i srednje teretno vozilo koje ima najveću dozvoljenu nosivost koja prelazi 3,5 t ali ne prelazi 5 t - 2.300 dinara,

- srednje teretno vozilo koje ima najveću dozvoljenu nosivost koja prelazi 5 t ali ne prelazi 12 t - 4.020 dinara,

- teško teretno vozilo čija najveća dozvoljena nosivost prelazi 12 t - 5.740 dinara;

2. za teretne i radne prikolice (za putničke automobile) - 570 dinara;

3. Kategorija M1 - putničko vozilo:

- do 1.150 cm3 - 570 dinara,

- preko 1.150 cm³ do 1.300 cm3 - 1.140 dinara,

- preko 1.300 cm3 do 1.600 cm3 - 1.720 dinara,

- preko 1.600 cm3 do 2.000 cm3 - 2.300 dinara,

- preko 2.000 cm3 do 3.000 cm3 - 3.470 dinara,

- preko 3.000 cm3 - 5.740 dinara;

4. Kategorija L - motocikl:

- motocikl do 125 cm3 - 460 dinara,

- motocikl preko 125 cm3 do 250 cm3 - 680 dinara,

- motocikl preko 250 cm3 do 500 cm3 - 1.140 dinara,

- motocikl preko 500 cm3 do 1.200 cm3 - 1.390 dinara,

- motocikl preko 1.200 cm3 - 1.720 dinara;

5. Kategorija M - vozila za prevoz putnika:

- za autobuse i kombi buseve 50 dinara po registrovanom sedištu;

6. Kategorija O - priključno vozilo (teretne prikolice, poluprikolice i specijalne teretne prikolice za prevoz određenih vrsta tereta):

- 1 t nosivosti - 460 dinara,

- od 1 t do 5 t - 800 dinara,

- od 5 t do 10 t - 1.090 dinara,

- od 10 t do 12 t - 1.500 dinara,

- nosivosti preko 12 t - 2.300 dinara;

7. Kategorija N - vučno vozilo (tegljač):

- čija je snaga motora do 66 kilovata - 1.720 dinara,

- čija je snaga motora od 66 - 96 kilovata - 2.300 dinara,

- čija je snaga motora od 96 - 132 kilovata - 2.900 dinara,

- čija je snaga motora od 132 - 177 kilovata - 3.470 dinara,

- čija je snaga motora preko 177 kilovata - 4.610 dinara;

8. Specijalna vozila (radna vozila, specijalna adaptirana vozila za prevoz rekvizita za putujuće zabave, radnje i atestirana specijalizovana vozila za prevoz pčela) - 1.140 dinara.

Najviši iznosi komunalne takse iz stava 1. ovog tarifnog broja usklađuju se godišnje, sa godišnjim indeksom potrošačkih cena, koji objavljuje republički organ nadležan za poslove statistike, pri čemu se zaokruživanje vrši tako što se iznos do pet dinara ne uzima u obzir, a iznos preko pet dinara zaokružuje na deset dinara.

Prilikom usklađivanja najviših iznosa komunalne takse, u skladu sa stavom 2. ovog tarifnog broja, osnovice za usklađivanje su poslednji objavljeni usklađeni najviši iznosi komunalne takse.

Vlada, na predlog ministarstva nadležnog za poslove finansija, objavljuje usklađene najviše iznose komunalne takse iz stava 1. ovog tarifnog broja.

Objavljeni usklađeni najviši iznosi komunalne takse iz stava 4. ovog tarifnog broja primenjuju se od prvog dana narednog meseca od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije.

Tarifni broj 3

1. Za držanje sredstava za igru - "zabavne igre" utvrđuje se taksa dnevno, i to:

 

dinara

- po aparatu za zabavne igre (kompjuteri, fliperi, bilijar i sl.)

42,00

2. Takseni obveznik iz ovog tarifnog broja je pravno lice i preduzetnik, korisnik prostora u kome se priređuje zabavna igra, na osnovu Rešenja o zaduženju od strane Sekretarijata za poresku administraciju.

3. Takseni obveznik je dužan da prijavi sredstva i aparate za zabavne igre Sekretarijatu za poresku administraciju.

4. Komunalna taksa po ovom tarifnom broju plaća se mesečno u visini 1/12 godišnjeg iznosa takse, i to do 15. u mesecu za prethodni mesec.

Tarifni br. 4-8

(Brisani)

Obrazac PP LKT

prilog 1

 

REPUBLIKA SRBIJA

 

Obrazac PP LKT

AP VOJVODINA - GRAD PANČEVO

 

prilog 1

Gradska uprava

 

 

Sekretarijat za poresku administraciju

 

 

 

PRIJAVA
ZA LOKALNU KOMUNALNU TAKSU ZA ISTICANJE FIRME za 201_ godinu

 

1. PODACI O TAKSENOM OBVEZNIKU

 

1.1

Firma - poslovno ime

 

 

1.2

Poreski identifikacioni broj (PIB)

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

1.3

Ime i prezime vlasnika (osnivača)

 

 

1.4

Matični broj (pravnog lica, odnosno preduzetnika)

I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

1.5

Jedinstveni matični broj građana (JMBG)

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

1.6

Podaci o sedištu / prebivalištu

 

 

 

 

1.6.1. Adresa, telefon, faks, E-mail

 

2. PODACI O DELATNOSTI (ISTAKNUTOJ FIRMI)

 

2.1

Pretežna delatnost (naziv i šifra)

I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

2.1.1

Adresa objekta-sedišta na kome je istaknuta firma

 

 

2.1.2

Datum početka obavljanja delatnosti

I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

2.2.

Broj istaknutih firmi van poslovnog sedišta

I_I_I_I

 

3. OSTVAREN GODIŠNJI PRIHOD U PERIODU 01.01. - 31.12.201__. godine (u 000 dinara)

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

4. PODATAK O RAZVRSTAVANJU PRAVNOG LICA

 

4.1.

VELIKO PRAVNO LICE

4.2. SREDNJE PRAVNO LICE

4.3.

MALO PRAVNO LICE

4.4. MIKRO PRAVNO LICE

 

5. TAKSENI OBVEZNIK OBAVLJA DELATNOST I ISTIČE FIRMU NA SLEDEĆIM POSLOVNIM JEDINICAMA (NAVESTI NAZIV, ADRESU, ŠIFRU DELATNOSTI I DATUM POČETKA OBAVLJANJA DELATNOSTI SVAKOG OBJEKTA) - UKOLIKO OBVEZNIK IMA VIŠE OBJEKATA, ISTE NAVESTI U POSEBNOM PRILOGU ILI NA POLEĐINI PRIJAVE.

 

R. B.

NAZIV POSLOVNE JEDINICE

ADRESA POSLOVNE JEDINICE

ŠIFRA DEL.

DATUM POČ. OBAVLJ. DEL.

5.1

 

 

 

 

5.2

 

 

 

 

5.3

 

 

 

 

5.4

 

 

 

 

NAPOMENA: Na osnovu člana 9. Odluke o lokalnim komunalnim taksama grada Pančeva obveznici komunalne takse su dužni da svaku nastalu promenu prijave nadležnom Sekretarijatu u roku od 15 dana od dana nastanka promene (npr. Rešenje o privremenoj odjavi, Rešenje o promeni delatnosti, Rešenje o promeni sedišta.....).

6. NAPOMENA OBVEZNIKA KOMUNALNE TAKSE

 

 

Popunjava podnosilac prijave

Pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem da su podaci u prijavi potpuni i tačni:

 

____________________

____________________

 

____________________

(mesto)

(datum)

 

(potpis odgovornog lica - podnosioca prijave)

 

Popunjava Sekretarijat za poresku administraciju grada Pančeva

Potvrda o prijemu prijave

 

Obrazac PP ZI

prilog 2

 

REPUBLIKA SRBIJA

 

Obrazac PP ZI

AP VOJVODINA - GRAD PANČEVO

 

prilog 2

Gradska uprava

 

 

Sekretarijat za poresku administraciju

 

 

 

PRIJAVA
ZA LOKALNU KOMUNALNU TAKSU ZA DRŽANJE SREDSTVA ZA IGRU za 201_ godinu

 

1. PODACI O TAKSENOM OBVEZNIKU

 

1.1

Firma - poslovno ime

 

 

1.2

Poreski identifikacioni broj (PIB)

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

1.3

Ime i prezime vlasnika (osnivača)

 

 

1.4

Matični broj (pravnog lica, odnosno preduzetnika)

I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

1.5

Jedinstveni matični broj građana (JMBG)

I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

1.6

Podaci o sedištu / prebivalištu

 

 

 

1.6.1. Adresa, telefon, faks, E-mail

 

2. PODACI O DELATNOSTI

 

2.1

Pretežna delatnost (naziv i šifra)

I_I_I_I_I_I_I_I_I

 

2.1.1

Adresa objekta u kome se priređuju zabavne igre

 

 

2.1.2

Adresa objekta u kome se priređuju zabavne igre

 

 

3. TAKSENI OBVEZNIK OBAVLJA DELATNOST PRIREĐIVANJA ZABAVNIH IGARA SLEDEĆIM APARATIMA

 

R. B.

VRSTA APARATA

MARKA/TIP

UKUPAN BROJ APARATA

SERIJSKI BROJ APARATA

3.1

 

 

 

 

3.2

 

 

 

 

3.3

 

 

 

 

3.4

 

 

 

 

3.5

 

 

 

 

3.6

 

 

 

 

3.7

 

 

 

 

NAPOMENA: Na osnovu člana 9. Odluke o lokalnim komunalnim taksama grada Pančeva obveznici komunalne takse su dužni da svaku nastalu promenu prijave nadležnom Sekretarijatu u roku od 15 dana od dana nastanka promene.

5. NAPOMENA OBVEZNIKA KOMUNALNE TAKSE

 

 

 

Popunjava podnosilac prijave

Pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem da su podaci u prijavi potpuni i tačni:

 

____________________

____________________

 

____________________

(mesto)

(datum)

 

(potpis odgovornog lica - podnosioca prijave)

 

Popunjava Sekretarijat za poresku administraciju grada Pančeva

Potvrda o prijemu prijave

Napomene

Prečišćen tekst Odluke o lokalnim komunalnim taksama obuhvata:
- Odluku o lokalnim komunalnim taksama ("Sl. list grada Pančeva", br. 16/08),
- Odluku o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama ("Sl. list grada Pančeva", br. 7/09),
- Odluku o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama ("Sl. list grada Pančeva", br. 12/09),
- Odluku o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama ("Sl. list grada Pančeva", br. 23/09),
- Odluku o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama ("Sl. list grada Pančeva", br. 26/09)
,
- Ispravku greške ("Sl. list grada Pančeva", br. 3/10 - ispravka),
- Odluku o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama ("Sl. list grada Pančeva", br. 25/10) i
- Odluku o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama ("Sl. list grada Pančeva", br. 4/11) u kojima je utvrđen dan njihovog stupanja na snagu.