PRAVILNIK
O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA SLUŽBENIH MOBILNIH TELEFONA

("Sl. list grada Pančeva", br. 31/2012 i 36/2018)

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuju se uslovi i način korišćenja službenih mobilnih telefona i kartica za mobilne telefone, za službene potrebe izabranih i postavljenih lica u organima grada Pančeva.

Član 2

Pravo na dodelu i korišćenje mobilnog telefona i kartica za službene potrebe u organima grada Pančeva imaju:

1. Gradonačelnik

2. Zamenik Gradonačelnika

3. Predsednik Skupštine

4. Zamenik predsednika Skupštine

5. Sekretar Skupštine

6. Zamenik sekretara Skupštine

7. Članovi Gradskog veća

8. Načelnik Gradske uprave

9. Zamenik načelnika Gradske uprave

10. Pomoćnik Gradonačelnika.

Član 3

Troškovi korišćenja mobilnih telefona i kartica, koji se plaćaju na teret budžeta grada Pančeva, utvrđuju se u mesečnom iznosu, sa PDV-om, u visini od:

1. za Gradonačelnika, zamenika Gradonačelnika, predsednika Skupštine i načelnika Gradske uprave 10.000,00 dinara

2. za lica iz tačaka 4-7, 9. i 10. člana 2. ovog pravilnika 2.500,00 dinara.

Izuzetno, dozvoljeni mesečni iznos troškova korišćenja mobilnog telefona može biti viši od mesečnog iznosa utvrđenog u stavu 1. tačka 2. ovog člana, na osnovu posebnog rešenja Gradonačelnika.

Izuzetno, Gradonačelnik može odobriti korišćenje mobilnog telefona i kartice članovima stručnih i drugih radnih tela organa grada Pančeva, koja se obrazuju za pojedine poslove iz njihove nadležnosti, u visini utvrđenoj u stavu 1. tačka 2. ovog člana.

Ukoliko je licu iz člana 2. ovog Pravilnika, uključen tarifni paket, visina istog određuje se u visini do dozvoljenog mesečnog iznosa.

Član 4

Visina troškova korišćenja mobilnih telefona i kartica prati se mesečno, o čemu će se starati Sekretarijat za finansije, u saradnji sa Službom za upravljanje ljudskim resursima i zajedničke poslove.

Svaki korisnik mobilnog telefona, odnosno kartice, u slučaju prekoračenja iznosa navedenog u članu 3. ovog pravilnika, sam snosi troškove korišćenja mobilnog telefona koji su iznad odobrenog iznosa.

Član 5

Svaki korisnik mobilnog telefona dužan je da prilikom dobijanja kartice za mobilni telefon potpiše izjavu o obustavljanju dela plate na ime izmirenja iznosa troškova računa za mobilni telefon, koji je iznad odobrenog iznosa.

Svaki korisnik mobilnog telefona potpisuje revers prilikom preuzimanja mobilnog telefona.

Obrazac izjave i reversa čine sastavni deo ovog pravilnika.

Član 6

Evidenciju o dodeljenim mobilnim telefonima i karticama vodi zaposleni u Službi za upravljanje ljudskim resursima i zajedničke poslove.

Član 6a

Korisnik službenog mobilnog telefona i kartice dužan je da nakon prestanka osnova po kome je ostvario pravo na korišćenje službenog mobilnog telefona i kartice, iste vrati licu iz člana 6. ovog Pravilnika.

Izuzetno od prethodnog stava ovog člana, korisnik može zadržati pretplatnički broj na osnovu pismenog zahteva koji odobrava načelnik Gradske uprave.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, korisnik službenog mobilnog telefona, nema obavezu vraćanja službenog telefona, ukoliko je protekao rok od 2 godine od dobijanja istog.

Član 7

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".

 

Samostalna odredba Pravilnika o izmenama i dopunama
Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja službenih mobilnih telefona

("Sl. list grada Pančeva", br. 36/2018)

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".

Napomene

Obrazac izjave i reversa, koji su sastavni deo ovog pravilnika, nisu objavljeni u "Sl. listu grada Pančeva", br. 31/2012.