ODLUKA

O USPOSTAVLJANJU SARADNJE GRADA VRANJA SA GRADOVIMA I OPŠTINAMA U SLIVU JUŽNE MORAVE

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 37/2018)

Član 1

Grad Vranje uspostavlja saradnju sa gradovima i opštinama u slivu Južne Morave u skladu sa potrebom intenziviranja saradnje između gradova i opštinama u slivu Južne Morave u cilju smanjivanja zajedničkih rizika i brzog oporavka nakon elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Član 2

Specifični ciljevi saradnje gradova i opština u slivu Južne Morave biće razvoj jedinica civilne zaštite opšte namene, prikupljanje, obrada i razmena podataka između gradova i opština i republičkih ustanova o hazardima, izloženosti hazardima, osetljivost na hazarde i kapacitetima za odgovor i brz oporavak, zajedničko planiranje i sprovođenje infrastrukturnih mera u skladu sa preporukama, studijama i analizama za problem poplava u slivu Južne Morave, ocenjivanje seizmičkog hazarda, jačanje horizontalne i vertikalne komunikacije radi unapređenja sistema rane najave, razvoj strategije planiranja finansijskih sredstava i unapređenje procesa procene štete i obnove nakon elementarne nepogode.

Član 3

U skladu sa članom 1. ove Odluke, Grad Vranje prihvata odredbe Protokola o saradnji gradova i opština u slivu Južne Morave.

Član 4

U ime Grada Vranja Protokol o saradnji gradova i opština u slivu Južne Morave potpisaće gradonačelnik.

Član 5

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Vranja".