REŠENJE

O ODREĐIVANJU PLAVE ZONE

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 37/2018)

Član 1

Ovim rešenjem određuje se saobraćajna zona od posebnog značaja za saobraćaj u gradu - "Plava zona", u kojoj se utvrđuje poseban režim saobraćaja teretnih motornih vozila.

Član 2

"Plava zona" ograničena je sledećim ulicama: Bulevara Avnoja, 11. Kongres, Omladinskih brigada, Kraljevića Marka, Dubrovačke, Vuka Karadžića, Niške, Zlatiborske, Trg 7. Septembra, Dr. Kopše, Filipa Kljajića, Cetinjske, Vojvode Stepe, Zmaj Jove, Kosovske, Mišarske, Gnjilanske, Braće Veljkovića, Kolubarske i Trg Bratstva Jedinstva.

Unutar Plave zone nalazi se pešački sektor koji se reguliše posebnim rešenjem.

U Plavoj zoni dozvoljeno je kretanje, zaustavljanje i parkiranje svih kategorija teretnih motornih vozila u skladu sa ovim rešenjem, izuzev u pešačkom sektoru Plave zone koji se reguliše posebnim rešenjem.

Član 3

U ulicama plave zone iz čl. 2. ovog rešenja, može se vršiti komunalno održavanje vozilima komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Vranje i Republika Srbija, u vremenu od 00,00 do 24,00 časova.

Član 4

U "Plavoj zoni", ne uključujući pešački sektor, dozvoljeno je kretanje, zaustavljanje i parkiranje:

1.teretnih motornih vozila najveće dozvoljene ukupne mase do 3,5 t u vremenu od 00,00 do 24,00 sati,

2.teretnih motornih vozila najveće dozvoljene ukupne mase preko 3,5 t u vremenu od 00,00 do 08,00 i od 20,00 do 24,00 sati, osim teretna motorna vozila korisnike carinskog terminala i špedicije kojima je dozvoljeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje u ulicama 11. Kongres i Omladinskih brigada u vremenu od 00,00 do 24,00 sati.

3. teretnih motornih vozila svih kategorija koja se koriste za hitne intervencije, radnim mašinama i specijalnim teretnim vozilima u vremenu od 00,00 do 24,00 sati.

Član 5

Odeljenje za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine, Grada Vranja izdaje odobrenje za kretanje, zaustavljanje i parkiranje teretnih motornih vozila u "Plavoj zoni", iz čl. 4. ovog rešenja izuzev u pešačkom sektoru Plave zone koji se reguliše posebnim rešenjem, uz naplaćenu taksu u skladu sa Odlukom o lokalnim administrativnim taksama.

Odobrenje iz stava 1. ovog člana izdaje se u formi rešenja za koje se plaća administrativna taksa propisana Odlukom o lokalnim administrativnim taksama.

Prilikom izdavanja odobrenja iz stava 1. ovog člana, primenjuju se odredbe Zakona o opštem upravnom postupku.

Član 6

Stupanjem na snagu ovog Rešenja, prestaje da važi Rešenje o određivanju plave zone broj 02-170/2018-05 od 17.07.2018. godine.

Član 7

Ovo rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Vranja", a primenjivaće se od 01.01.2019. godine.