ODLUKA
O UTVRĐIVANJU URBANISTIČKE ZONE OBAVEZNOG INVESTICIONOG ODRŽAVANJA I UNAPREĐENJA SVOJSTVA ZGRADE I ZONE OBAVEZNOG ODRŽAVANJA SPOLJNOG IZGLEDA ZGRADE U 2019. GODINI

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 14/2018)

Član 1

Ovom odlukom se utvrđuje urbanistička zona koja obuhvata stambeno - poslovne zgrade u ulici Tabačka čaršija broj 1, 3 i 5 i Trg oslobođenja broj 3 u Požarevcu, u okviru koje se propisuju obaveza investicionog održavanja zgrada i unapređenja svojstava zgrada radi ostvarivanja javnog interesa, odnosno u cilju sprečavanja nastanka štetnih posledica po život i zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu ili imovinu veće vrednosti, odnosno u cilju obezbeđivanja sigurnosti zgrade i njene okoline.

Član 2

O stanju stambenog fonda urbanističke zone iz člana 1. ove odluke urađen je Elaborat o stanju stambenog fonda u ulici Tabačka čaršija 1, 3 i 5 i Trg oslobođenja broj 3 u gradu Požarevcu broj 01-360-331/2018-1 od 11. maja 2018. godine od strane komisije Gradske uprave Grada Požarevca.

Član 3

Skupštine stambenih zajednica stambeno-poslovnih zgrada u ulici Tabačka čaršija broj 1, 3 i 5 i Trg oslobođenja broj 3 u Požarevcu dužne su da donesu program održavanja zgrada za 2019. godinu na osnovu Elaborata iz člana 2. ove odluke, koji čini sastavni deo ove odluke.

Član 4

Program održavanja zgrada i ostala potrebna dokumentacija osnov su za učešće na konkursu za sufinansiranje obnove fasada stambeno - poslovnih zgrada, koji Grad Požarevac planira da raspiše u 2019. godini.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Požarevca".

Elaborat o stanju stambenog fonda u ulici Tabačka čaršija br. 1, br. 3 i br. 5 i Trg oslobođenja broj 3 u gradu Požarevcu, koji je sastavni deo ove odluke, objavljen u "Sl. glasniku grada Požarevca", br. 14/2018, možete pogledati OVDE