PROGRAM
PODSTICAJA ZA RAZVOJ "SLOBODNE ZONE VRANJE" ZA 2019. GODINU

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 39/2018)

Član 1

Ovim Programom utvrđuju se iznos i namena sredstava iz budžeta grada Vranja za unapređenje uslova poslovanja na području "Slobodne zone Vranje" (u daljem tekstu: zona) u cilju privlačenja direktnih investicija i povećanja zaposlenosti.

Član 2

Nosilac aktivnosti predviđenih ovim Programom je Privredno društvo "Slobodna zona Vranje" doo kao upravljač zonom (u daljem tekstu: Upravljač zone).

Član 3

Za relaizaciju Programa razvoja zone potrebna su sredstva u budžetu Grada Vranja za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 7.400.000,00 dinara u vidu subvencija Upravljaču zone, koja će Upravljač zone koristiti za finanisiranje aktivnosti na uređenju poslovanja u okviru Zone, osposobljavanja za pružanje usluga korisnicima zone, promociju investicione lokacije, kontakte sa potencijalnim investitorima, predstavljanje lokalne samouprave na regionalnom, državnom i međunarodnom nivou, saradnjom sa regionalnim i lokalnim institucijama iz oblasti ekonomskog razvoja, poslovnim udruženjima i civilnim sektorom na državnom i međunarodnom nivou i ostalih aktivnosti u skladu sa zakonom i odlukom o osnivanju Upravljača zone.

Član 4

Posebne fiskalne mere podsticaja korisnicima za poslovanje u okviru zone, u vidu poreskih olakšica i drugih pogodnosti, Grad može definisati odlukama kojima se uređuju izvorni prihodi Grada.

Član 5

Zahtev za prenos sredstava iz člana 3. ovog Programa, uz priloženu dokumentaciju, Upravljač zone dostavlja Sekretarijatu za finansije i privredu.

Prenos sredstava iz člana 3. ovog Programa na trezorski račun Upravljača zone vrši se na osnovu zahteva.

Član 6

Nadzor nad realizacijom Programa vrši Gradska uprava grada Vranja.

Član 7

Ukoliko se sredstva iz člana 3. ovog Programa ne ostvaruju u planiranom iznosu, Gradonačelnik će utvrditi prioritete u realizaciji Programa.

Član 8

Upravljač zone podnosi Skupštini grada Vranja godišnji izveštaj o realizaciji Programa.

Član 9

Kroz povećanje broja korisnika zone u narednom periodu od 2 (dve) poslovne godine, Upravljač zone planira da nakon proteka ovog perioda u potpunosti prestane sa korišćenjem tekućih subvencija iz član 3. ovog Programa.

Upravljač zone je u 2017. godini koristio tekuće subvencije grada Vranja u iznosu od 8.500.000,00 dinara odnosno u 2018. godini u iznosu od 7.500.000,00 dinara.

Član 10

Ovaj Program stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".