REŠENJE
O OSNIVANJU SLUŽBE ZA BUDŽETSKU INSPEKCIJU GRADA KIKINDE

("Sl. list grada Kikinde", br. 3/2019)

Član 1

Ovom odlukom osniva se Služba za budžetsku inspekciju grada Kikinde (u daljem tekstu: Služba) i uređuje se njena nadležnost, organizacija, način rada, ovlašćenja i druga pitanja od značaja za rad službe.

Član 2

Služba se osniva kao posebna organizaciona jedinica za budžetsku inspekciju grada Kikinde u cilju obavljanja poslova iz delokruga propisanih zakonom kojim se uređuje budžetski sistem, kao i drugih podzakonskih akata.

Član 3

Služba je funkcionalno i organizaciono nezavisna od delatnosti koju revidira, nije deo nijednog poslovnog procesa, odnosno organizacionog dela organizacije, a u svom radu je odgovorna neposredno Gradonačelniku grada Kikinde (u danjem tekstu: Gradonačelnik).

Član 4

Radom Službe rukovodi rukovodilac službe, koji za svoj rad i rad Službe odgovara gradonačelniku.

Rukovodioca službe postavlja i razrešava Gradonačelnik.

Za rukovodioca Službe može biti postavljeno lice koje ima stečeno visoko obrazovanje na studijama drugog stepena, diplomske akademske studije, master akademske studije, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije, odnosno studijama u trajanju od najmanje četiri godine ekonomskog ili pravnog smera, najmanje pet godina radnog staža, poznavanje rada na računaru, položen državni stručni ispit i ispit za inspektora.

Član 6

O pravima i obavezama rukovodioca službe odlučuje Gradonačelnik.

Član 7

Na zaposlene u Službi primenjuju se propisi kojima se uređuju radni odnosi zaposlenih u jedinici lokalne samouprave.

Poslove budžetskog inspektora može da obavlja lice koje ima stečeno visoko obrazovanje na studijama drugog stepena, diplomske akademske studije, master akademske studije, master strukovne studije, specijalističke akademske studije ili specijalističke strukovne studije, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, ekonomskog ili pravnog smera, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima iz nadležnosti rada Službe, poznavanje rada na računaru i položen državni stručni ispit i ispit za inspektora.

Član 8

Sredstva za finansiranje rada službe obezbeđuju se u Budžetu grada Kikinde.

Član 9

Za obračun i isplatu plate rukovodioca službe primenjuje se koeficijent utvrđen za rukovodioca organizacione jedinice u gradskoj upravi (sekretar sekretarijata), a za obračun i isplatu plata zaposlenih u Službi primenjuju se koeficijenti utvrđeni za odgovarajuće zvanje u lokalnoj samoupravi.

Član 10

Poslovi inspekcijske kontrole, obavljaju se po Programu rada budžetske inspekcije (u daljem tekstu: program) koji donosi Gradonačelnik grada Kikinde, na predlog rukovodioca Službe.

Unutrašnja organizacija kao i druga pitanja značajna za rad ove službe urediće se Skupštinskom odlukom.

Član 11

Ovo rešenje stupa na snagu danom objavljivanja u "Sl. listu grada Kikinde".

Napomene

Redakcija je zadržala numeraciju članova kako je objavljena u "Sl. listu grada Kikinde", br. 3/2019.