REŠENJE

O UTVRĐIVANJU DOZVOLJENOG BROJA VOZILA ZA OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

("Sl. list grada Užica", br. 3/2019)

1. Do usvajanja Studije taksi prevoza na teritoriji grada Užica kojom će se utvrditi optimalan broj taksi vozila na teritoriji grada Užica, utvrđuje se da dozvoljeni broj vozila za obavljanje taksi prevoza iznosi 420 vozila.

2. Vozila taksi prevoznika koja su na dan stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ("Službeni glasnik RS", br. 83/2018) imala status taksi vozila, smatra se da ispunjavaju uslov u pogledu broja vozila u okviru dozvoljenog broja iz tačke 1. ovog Rešenja.

3. Ne smatra se povećanjem broja vozila iz tačke 1. ovog Rešenja zamena vozila iz tačke 2. ovog Rešenja drugim vozilom koje ispunjava sve uslove predviđene Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, izuzev zamene vozila koje je oduzeto na osnovu zaštitne mere oduzimanja predmeta - vozila koje je upotrebljeno za izvršenje prekršaja.

4. Vozila taksi prevoznika kome je odobrenje za obavljanje taksi prevoza prestalo da važi po sili zakona na osnovu člana 88a. Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ili mu je izrečena mera zabrane vršenja delatnosti javnog prevoza u drumskom saobraćaju nemaju status taksi vozila iz tačke 2. ovog Rešenja.

5. Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja može izdati odobrenje za obavljanje taksi prevoza, odnosno doneti rešenje o ispunjenosti uslova za obavljanje taksi prevoza za nova vozila do broja utvrđenog tačkom 1. ovog Rešenja prema redosledu podnetih zahteva uz uslov da taksi prevoznik i vozilo ispunjavaju sve uslove propisane Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

6. Ovo rešenje stupa na snagu danom objavljivanja "Službenom listu grada Užica".