ODLUKA
O RASPOREĐIVANJU BUDŽETSKIH SREDSTAVA GRADA SUBOTICE NACIONALNIM SAVETIMA NACIONALNIH MANJINA

("Sl. list grada Subotice", br. 50/2012 i 4/2019)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se način i kriterijumi raspoređivanja sredstava koja se obezbeđuju u budžetu Grada Subotice za finansiranje delatnosti nacionalnih saveta nacionalnih manjina (u daljem tekstu: nacionalni saveti) koji:

1) imaju sedište na teritoriji Grada Subotice;

2) predstavljaju nacionalne manjine koje u stanovništvu Grada Subotice dostižu najmanje 10% od ukupnog stanovništva;

3) predstavljaju nacionalne manjine čiji je jezik u službenoj upotrebi na teritoriji Grada Subotice.

Član 2

Visina sredstava koja se obezbeđuju za finansiranje delatnosti nacionalnih saveta određuju se za svaku godinu Odlukom o budžetu Grada Subotice.

Član 3

Sredstva iz člana 2. ove odluke raspoređuju se nacionalnim savetima iz člana 1. ove odluke, srazmerno, prema broju pripadnika nacionalne manjine, po poslednjim objavljenim podacima republičkog organa za poslove statistike o popisu stanovništva.

Član 4

Rešenje o rasporedu sredstava nacionalnim savetima, u skladu sa ovom odlukom, donosi Gradonačelnik.

Član 5

Sekretarijat Gradske uprave Grada Subotice nadležan za poslove finansija prenosi sredstva raspoređena rešenjem Gradonačelnika iz člana 4. ove odluke na račune nacionalnih saveta, na osnovu ugovora zaključenog između odgovarajućeg nacionalnog saveta nacionalne manjine i Grada Subotice.

Član 6

Nacionalni saveti su dužni da dodeljena sredstva koriste namenski, u skladu sa zakonom, i da po isteku kalendarske godine, do 1. marta naredne godine, podnesu nadležnom sekretarijatu za društvene delatnosti izveštaj o korišćenju dodeljenih sredstava.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".