ODLUKA

O UKIDANJU MUZEJA VAZDUHOPLOVSTVA - BEOGRAD

("Sl. glasnik RS", br. 18/2019)

1. Ovom odlukom ukida se Muzej vazduhoplovstva - Beograd, jer potrebe za delatnošću ustanove mogu da se zadovolje na racionalniji i efikasniji način.

2. Prava, obaveze, imovinu i arhivsku građu Muzeja vazduhoplovstva - Beograd preuzima Ministarstvo odbrane.

3. Zaposlene u Muzeju vazduhoplovstva - Beograd preuzima Ministarstvo odbrane u skladu sa propisima kojim se reguliše prijem u službu profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

4. Prava drugih osnivača rešavaće se u skladu sa Sporazumom o pitanjima sukcesije ("Službeni list SRJ - Međunarodni ugovori", broj 6/02).

5. Muzej vazduhoplovstva - Beograd doneće finansijski izveštaj, odnosno bilans stanja na dan 15. mart 2019. godine i u skladu sa mogućnostima izmiriće postojeće obaveze prema dobavljačima, izvršiće naplatu potraživanja od poverioca, prenos preostalih likvidnih finansijskih sredstava na račun Ministarstva odbrane koji je otvoren kod Uprave za trezor i zatvaranje aktivnih računa Muzeja vazduhoplovstva - Beograd.

6. Ministarstvo odbrane u obavezi je da čuva muzejsku namenu Muzeja vazduhoplovstva - Beograd, kao spomenika kulture.

7. Od dana stupanja na snagu ove odluke prestaje mandat organima upravljanja, kao i važenje opštih akata Muzeja vazduhoplovstva - Beograd.

8. Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".