PRAVILNIK

O NAČINU I POSTUPKU OSTVARIVANJA PRAVA NA DODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA GRADA PROKUPLJA ZA PROGRAME I PROJEKTE UDRUŽENJA GRAĐANA ODNOSNO NEVLADINIH ORGANIZACIJA

("Sl. list grada Prokuplja", br. 7/2019)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovim Pravilnikom određuju se bliži kriterijumi, uslovi, obim, način, postupak dodele sredstava za programe i projekte koje realizuju udruženja, odnosno nevladine organizacije, a koji su od javnog interesa i koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta grada Prokuplja (u daljem tekstu: Grad).

Član 2

Dodela sredstava za programe i projekte koji su od javnog interesa vrši se na osnovu:

Javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa/projekata nevladinih organizacija i udruženja građana.

Član 3

Pod programima i projektima koji su od javnog interesa iz člana 1. ovog Pravilnika naročito se smatraju programi i projekti u oblasti: aktivnosti na jačanju saradnje između vladinog, nevladinog i biznis sektora, socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom, društvene brige o deci, podsticanja nataliteta, pomoći starima, zdravstvene zaštite, zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, programi i projekti za mlade, ekologije, zaštite životne sredine i zdravlja građana, podsticanja i razvoja privrednih delatnosti (turizam, poljoprivreda, zanatstvo, stari i retki zanati, zadrugarstvo i dr), kulturne baštine, negovanja istorijskih tekovina, za razvoj kulturno-umetničkog stvaralaštva, aktivnosti penzionerskih organizacija, afirmisanja ravnopravnosti polova, drugih sadržaja koji doprinose ubrzanom razvoju grada Prokuplja i afirmaciji građanskog aktivizma.

Član 4

Pravo učešća imaju nevladine organizacije, odnosno udruženja građana koja su registrovana na teritoriji grada Prokuplja, odnosno imaju sedište ili ogranak i deluju na tom području kao gradske, međugradske, ili republičke organizacije ne kraće od šest meseci (u daljem tekstu nevladine organizacije), s tim da sve projektne aktivnosti moraju realizovati na teritoriji grada Prokuplja.

Član 5

Visina sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata iz člana 2. ovog Pravilnika utvrđuje se svake godine Odlukom o budžetu Grada.

II POSTUPAK DODELE SREDSTAVA

Konkurs

Član 6

Sredstva za finansiranje programa i projekata iz člana 2. ovog Pravilnika dodeljuju se na osnovu javnog konkursa, za finansiranje ili sufinansiranje programa/projekata nevladinih organizacija i udruženja građana, koji raspisuje Gradsko veće grada Prokuplja.

Javni konkurs se objavljuje na zvaničnoj internet stranici Grada Prokuplja i portalu e-Uprava.

Član 7

Tekst konkursa sadrži sledeće podatke:

• jednu ili nekoliko srodnih oblasti od javnog interesa;

• ko može biti učesnik konkursa;

• rok za podnošenje prijava ne kraći od 15 dana;

• obim sredstava koja se dodeljuju;

• pregled konkursne dokumentacije koju je potrebno dostaviti, uz popunjen obrazac predloga programa;

• trajanje programa;

• bliža merila i dopunske kriterijume čijom primenom se vrši vrednovanje prijavljenih programa, sa jasnim sistemom za vrednovanje svakog pojedinačnog kriterijuma, odnosno upućivanje na službeno glasilo u kome je objavljen propis kojim su utvrđena bliža merila i dopunski kriterijumi za vrednovanje programa.

Član 8

Prijava na konkurs podnosi se Komisiji na obrascima koji se uz Konkurs objavljuju na internet stranicu Grada Prokuplja.

Za svaki program odnosno projekat podnosi se posebna prijava.

Detaljan opis programa odnosno projekta treba da sadrži podatke: oblast u kojoj se program realizuje, teritoriju na kojoj bi se program realizovao, vreme i dužinu trajanja programa, cilj, vrstu i obim aktivnosti koje bi se vršile u toku realizacije programa, ukupan broj lica koji je potreban za izvođenje programa i detaljan finansijski plan.

Sastavni deo prijave je izjava o prihvatanju obaveze podnosioca prijave u slučaju da Grad finansira ili sufinansira prijavljeni program odnosno projekat prema kojoj odgovorno lice podnosioca prijave, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljuje:

• da su svi podaci navedeni u prijavi istiniti i tačni;

• da će dodeljena sredstva biti namenski utrošena;

• da će u zakonskom roku biti dostavljen izveštaj o realizaciji programa odnosno projekta sa finansijskom dokumentacijom;

• da će tokom realizacije programa odnosno projekta u publikacijama i drugim medijima biti naznačeno da je realizaciju podržao grad Prokuplje.

Podnosioci prijave, obrasce za prijavu na Konkurs mogu preuzeti na zvaničnoj internet stranici Grada.

Prijave se podnose u štampanom obliku na pisarnici Grada Prokuplja ili poštom, na adresu: "Grad Prokuplje, Nikodija Stojanovića Tatka br. 2, Prokuplje".

Komisija

Član 9

Stručnu procenu i izbor udruženja građana i NVO kojima se dodeljuju budžetska sredstva vrši Komisija koju obrazuje Gradonačelnik posebnim rešenjem, a po javnom konkursu za finansiranje ili sufinansiranje programa/projekata nevladinih organizacija i udruženja građana.

Svaka Komisija ima predsednika i četiri člana.

Članovi komisije su dužni da potpišu izjavu da nemaju privatni interes u vezi sa radom i odlučivanjem komisije, odnosno sprovođenjem konkursa (Izjava o nepostojanju sukoba interesa - Prilog 1.).

Administrativne i stručne poslove za potrebe Komisije obavlja nadležno odeljenje Gradske uprave.

Komisija ima sledeće nadležnosti:

1. razmatra prijave na konkurs;

2. vrši izbor programa i projekata koji se predlažu za finansiranje ili sufinansiranje i

3. predlaže Gradskom veću donošenje odluke o raspodeli sredstava.

Član 10

Komisija je nezavisna u svom radu.

Član 11

Sednicama Komisije predsedava predsednik Komisije.

Komisija o svom radu vodi zapisnik.

Kriterijumi

Član 12

Izbor programa koji će se finansirati sredstvima budžeta grada Prokuplja (u daljem tekstu: budžet) vrši se primenom sledećih opštih kriterijuma:

1) reference programa: oblast u kojoj se realizuje program, dužina trajanja programa, broj korisnika programa, mogućnost razvijanja programa i njegova održivost;

2) ciljevi koji se postižu: obim zadovoljavanja javnog interesa, stepen unapređenja stanja u oblasti u kojoj se program sprovodi;

3) sufinansiranje programa iz drugih izvora: sopstvenih prihoda, budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave, fondova Evropske unije, poklona, donacija, legata, kredita i drugo, u slučaju nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa;

4) zakonitost i efikasnost korišćenja sredstava i održivost ranijih programa: ako su ranije korišćena sredstva budžeta, da li su ispunjene ugovorne obaveze.

Izbor programa primenom kriterijuma iz stava 1. ovog člana, vrednovanje predloga programa i projekata vrši se na osnovu sledećih bližih merila:

KRITERIJUMI

BROJ POENA

Kapacitet projekta - kvalitet projektne ideje, doprinos poboljšanju kvaliteta života građana

5

Ciljna grupa i korisnici - broj i veličina ciljne grupe, direktnih i indirektnih korisnika uključenih u realizaciju projekta

5

Inovativnost projektne ideje

10

Ekonomska opravdanost projekta: Da li je predloženi trošak neophodan za implementaciju projekta?

20

Precizan i detaljan narativni budžet projekta koji objašnjava usklađenost predviđenog troška sa projektnim aktivnostima

10

Svaki član Komisije vrši pojedinačno vrednovanje predloga projekata.

Predlog projekta koji od svakog člana Komisije ima minimum 30 poena biće predložen Gradskom veću za finansiranje.

Prilikom vrednovanja programa Komisija neće uzeti u obzir zahteve udruženja sa kojima je u prethodne dve godine raskinut ugovor zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava i koja nisu izvršila povraćaj sredstava u budžet grada Prokuplja.

Član 13

Komisija je dužna da u roku od 30 dana od završetka konkursa razmotri pristigle prijave i u skladu sa propisanim kriterijumima utvrdi listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih programa.

Lista iz stava 1. ovog člana objavljuje se na zvaničnoj internet stranici nadležnog organa.

Učesnici konkursa imaju pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju u roku od tri radna dana od dana objavljivanja liste iz stava 1. ovog člana.

Na listu iz stava 1. ovog člana učesnici konkursa imaju pravo prigovora u roku od osam dana od dana njenog objavljivanja.

Odluku o prigovoru, koja mora biti obrazložena, nadležni organ donosi u roku od 15 dana od dana njegovog prijema.

Odluku o izboru programa Gradsko veće donosi u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora.

Odluka iz stava 6. ovog člana objavljuje se na zvaničnoj internet stranici Grada Prokuplja.

Ugovor

Član 14

Nakon Odluke o raspodeli sredstava, sa izabranim podnosiocima prijave zaključuju se ugovori o finansiranju ili sufinansiranju programa odnosno projekta.

Ugovor u ime Grada potpisuje Gradonačelnik.

Sredstva koja se, u skladu sa ovom uredbom, odobre za realizaciju programa jesu namenska sredstva i mogu da se koriste isključivo za realizaciju konkretnog programa i u skladu sa ugovorom koji se zaključuje između nadležnog organa i udruženja.

Prenos sredstava iz stava 1. ovog člana vrši se u skladu sa propisima kojima se uređuje prenos sredstava, uz obavezno otvaranje računa korisnika javnih sredstava kod Uprave trezora Ministarstva finansija.

Ugovorom se uređuju međusobna prava, obaveze i odgovornosti ugovornih strana, a naročito: utvrđen predmet programa, rok u kome se program realizuje, konkretne obaveze ugovornih strana, iznos sredstava i način obezbeđenja i prenosa sredstava, instrumenti obezbeđenja za slučaj nenamenskog trošenja sredstava obezbeđenih za realizaciju programa, odnosno za slučaj neizvršenja ugovorne obaveze - predmeta programa i povraćaj neutrošenih sredstava.

Korisnik sredstava dužan je da pre sklapanja ugovora nadležnom organu dostavi izjavu o prihvatanju obaveze korisnika sredstava Grada Prokuplja kao i izjavu o nepostojanju sukoba interesa i interni akt o antikorupcijskoj politici.

Izveštavanje

Član 15

Izabrani podnosioci prijave, kojima su dodeljena sredstva za finansiranje ili sufinansiranje programa odnosno projekta, dužni su da u roku od 30 dana po završetku programa, odnosno projekta za koji su dodeljena budžetska sredstva podnesu narativni i finansijski, odnosno izveštaj o realizaciji tih programa odnosno projekata i dostave dokaze o namenskom korišćenju finansijskih sredstava nadležnom odeljenju Gradske uprave.

Izveštaji koji stignu nakon isteka tog perioda neće biti uzeti u razmatranje i smatraće se da su sredstva nenamenski utrošena u celosti.

Izveštaji se podnose u štampanom obliku na pisarnici Grada Prokuplja ili poštom.

Pregledom finansijskih izveštaja ovlašćeno lice utvrđuje da li su budžetska sredstva namenski korišćena i da li postoji računovodstvena dokumentacija koja ukazuje na namenski utrošak isti.

Član 16

U cilju praćenja realizacije programa, nadležni organ može realizovati monitoring posete.

Za programe čije trajanje je duže od šest meseci i čija je vrednost odobrenih sredstava veća od 500.000,00 dinara, kao i programe koji traju duže od godinu dana, nadležni organ realizuje najmanje jednu monitoring posetu u toku trajanja programa, odnosno najmanje jednom godišnje o čemu se sastavlja izveštaj.

III POSTUPAK VRAĆANJA NENAMENSKI UTROŠENIH SREDSTAVA

Član 17

Ukoliko se prilikom prenosa sredstava za realizaciju programa i projekata utvrdi da izabrani podnosioci prijava dobijena sredstva ne koriste za realizaciju odobrenih programa, dužni su da vrate dobijena sredstva.

Uslovi i način vraćanja nenamenski utrošenih sredstava utvrdiće se ugovorom koji se zaključuje u skladu sa članom 14. ovog Pravilnika.

Član 18

Korisnik sredstava, u izuzetnim situacijama, može da traži saglasnost od nadležnog organa radi preraspodele sredstava za realizaciju planiranih aktivnosti u okviru odobrenog programa.

Zahtevom za preraspodelu sredstava ne može se tražiti povećanje rashoda koji se odnose na ljudske resurse.

Preraspodela sredstava se može izvršiti tek nakon dobijanja pismene saglasnosti ili potpisivanjem aneksa ugovora sa davaocem sredstava.

IV PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 19

Danom stupanja na snagu ovog Pravilnika prestaje da važi Pravilnik o načinu i postupku ostvarivanja prava na dodelu sredstava iz budžeta Opštine Prokuplje za programe i projekte udruženja građana odnosno nevladinih organizacija ("Sl. list opštine Prokuplje", br. 4 / 18).

Sastavni deo ovog Pravilnika su prilozi br. 1. do 7.

Član 20

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom donošenja.

Član 21

Ovaj Pravilnik biće objavljen u "Službenom listu grada Prokuplja".

 

Prilog 1

IZJAVA O NEPOSTOJANJU SUKOBA INTERESA ČLANOVA KOMISIJE

Na osnovu čl. 8 Uredbe o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja ("Sl. glasnik RS" br. 16/2018), član Komisije za stručnu procenu i izbor udruženja građana i NVO kojima se dodeljuju budžetska sredstva ovom izjavom potvrđuje sledeće:

• da nema privatni interes u vezi sa radom i odlučivanjem komisije, odnosno sprovođenjem konkursa.

• da član komisije ili član njegove porodice (bračni ili vanbračni drug, dete ili roditelj) nije zaposleni ili član organa udruženja koje učestvuje na konkursu ili bilo kog drugog udruženja povezanog na bilo koji način sa tim udruženjem, ili u odnosu na ta udruženja ima bilo koji materijalni ili nematerijalni interes, suprotan javnom interesu i to u slučajevima porodične povezanosti, ekonomskih interesa ili drugog zajedničkog interesa.

U slučaju saznanja da se nalazi u sukobu interesa, član komisije je dužan da o tome odmah obavesti ostale članove komisije i da se izuzme iz daljeg rada komisije. O rešavanju sukoba interesa gradonačelnik odlučuje u svakom slučaju posebno, a kada utvrdi sukob interesa, imenovaće u komisiju novog člana kao zamenu.

 

Prilog 2

OBRAZAC ZA PISANJE PREDLOGA PROJEKTA ZA UČEŠĆE NA JAVNOM KONKURSU ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ BUDŽETA GRADA PROKUPLJA

 

Naziv podnosioca
predloga projekta

 

Naziv projekta

 

1. Osnovni podaci o NVO:

Zvaničan naziv udruženja:
Sedište:
Adresa:
Matični broj:
PIB:
Telefon:
e - mail:

Broj računa udruženja:
Naziv banke:
Imena potpisnika:
Funkcije potpisnika:
Kontakt osoba i mobilni telefon:

2. Vrednost projekta

Ukupna vrednost projekta

Iznos koji se traži
od Grada

 

 

3. Kratak opis projekta (do jedne strane):

4. Opis problema (do pola strane predstavite probleme na čije rešavanje je ovaj projekat usmeren)

5. Ciljna grupa i planirani broj korisnika

6. Trajanje i plan aktivnosti:

Aktivnost

1

2

3

4

5

6

Realizatorsko telo

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Obrazloženje projekta (do jedne strane):

8. Detaljan opis aktivnosti (do četiri strane):

9. Opšti cilj projekta (do pola strane obrazložite očekivane rezultate projekta):

10. Kadrovska i materijalna opremljenost:

1. Godišnji prihodi za poslednje tri godine (izraženo po godinama i po izvorima prihoda)

2. Broj stalno i privremeno zaposlenih po kategorijama

3. Osoblje angažovano na projektu (ime i prezime, funkcija u projektnom timu, kvalifikacije)

3. Oprema i kancelarije

4. Ostali resursi (volonteri, organizacije sa kojima sarađujete, mreže čiji ste član i sl).

 

Prilog 3

NARATIVNI BUDŽET

 

Podnosilac predloga projekta

 

Naziv projekta

 

Trajanje projekta u mesecima

 

Iznos koji se traži od Grada

 

Ukupni troškovi projekta

 

U tabeli u produžetku navedene su budžetske linije. U poljima ispod svake od njih treba detaljno obrazložiti sve troškove koji pripadaju toj liniji, pri čemu ih treba navoditi u skladu sa njihovim redosledom u tabelarnom budžetu. Po potrebi, u poslednjem polju se mogu navesti napomene i komentari u vezi sa troškovima projekta.

1. LJUDSKI RESURSI

 

 

 

2. PUTNI TROŠKOVI - PREVOZ

 

 

 

3. TROŠKOVI KANCELARIJE

 

 

 

4. DIREKTNI TROŠKOVI PROJEKTA

 

 

 

5. OSTALI TROŠKOVI, USLUGE

 

 

 

NAPOMENE I KOMENTARI:

 

 

 

Prilog 4

IZJAVA O PRIHVATANJU OBAVEZE PODNOSIOCA PRIJAVE

 

_________________
(Ime i prezime)

_________________
(udruženje)

_________________
(Adresa stanovanja)

IZJAVA O PRIHVATANJU OBAVEZE PODNOSIOCA PRIJAVE

Odgovorno lice podnosioca prijave, pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljuje:

• da su svi podaci navedeni u Prijavi istiniti i tačni;

• da će dodeljena sredstva biti namenski utrošena;

• da će u zakonskom roku biti dostavljen izveštaj o realizaciji programa odnosno projekta sa finansijskom dokumentacijom;

• da će tokom realizacije programa odnosno projekta u publikacijama i drugim medijima biti naznačeno da je realizaciju podržao Grad Prokuplje;

• da podnosilac predloga projekta ispunjava sve uslove iz konkursne dokumentacije da učestvuju u realizaciji ovog projekta i

• da podnosilac prijave i osobe predviđene za realizaciju projekta imaju i profesionalne kompetencije i navedene kvalifikacije.

Prokuplje, _______ godine

 

 

__________________

 

 

POTPIS

 

Prilog 5

OBRAZAC BUDŽETA PROJEKTA

U _________________ GODINI

ZA UČEŠĆE NA JAVNOM KONKURSU ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA IZ BUDŽETA GRADA PROKUPLJA

Naziv organizacije: ___________________________

Budžet projekta (naziv) "_____________________"

 

OPIS TROŠKOVA

Jedinica

Broj jedinica

Cena po jedinici

UKUPNO

Iznos koji se potražuje od Grada

Učešće NVO

Ostali izvori

1. Ljudski resursi

 

 

 

 

 

 

 

1.1 Tehničko osoblje

 

 

 

 

 

 

 

1.2 Administrativno osoblje

 

 

 

 

 

 

 

Ukupno 1. Ljudski resursi

 

 

 

 

 

 

 

2. Putni troškovi

 

 

 

 

 

 

 

2.1 Prevoz

 

 

 

 

 

 

 

Ukupno 2. putni troškovi

 

 

 

 

 

 

 

3. Troškovi kancelarije

 

 

 

 

 

 

 

3.1 Potrošni kancelarijski materijal

 

 

 

 

 

 

 

3.2 Ostale usluge (telefon, struja, internet..)

 

 

 

 

 

 

 

Ukupno 3. Troškovi kancelarije

 

 

 

 

 

 

 

4. Direktni troškovi realizacije projekta

 

 

 

 

 

 

 

4.1

 

 

 

 

 

 

 

4.2

 

 

 

 

 

 

 

Ukupno 4. Direktni troškovi realizacije projekta

 

 

 

 

 

 

 

5.Ostali troškovi, usluge

 

 

 

 

 

 

 

5.1 Publikacije

 

 

 

 

 

 

 

5.2 Istraživanja

 

 

 

 

 

 

 

5.3 Troškovi organizovanja seminara

 

 

 

 

 

 

 

5.4 Troškovi vidljivosti

 

 

 

 

 

 

 

Ukupno 5. Ostali troškovi

 

 

 

 

 

 

 

UKUPNI TROŠKOVI

 

 

 

 

 

 

 

 

Prilog 6

IZJAVA O ODSUSTVU SUKOBA INTERESA ZA ČLANOVE UDRUŽENJA KORISNIKA SREDSTAVA JAVNOG KONKURSA ZA FINANSIRANJE PROGRAMA/PROJEKTA UDRUŽENJA IZ BUDŽETA GRADA PROKUPLJA

 

_________________
(Ime i prezime)

_________________
(udruženje)

_________________
(Adresa stanovanja)

 

IZJAVA
o odsustvu sukoba interesa za članove udruženja korisnika sredstava Javnog konkursa za finansiranje programa/projekta udruženja iz budžeta Grada Prokuplja u             godini

Ja, _____________________ pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem da ću preduzeti sve potrebne mere u cilju izbegavanja sukoba interesa prilikom korišćenja namenskih sredstava, lično nisam, niti su članovi moje porodice u situaciji u kojoj je nepristrasno izvršenje ugovornih obaveza bilo kog lica vezanog Ugovorom ugroženo zbog prilike da to lice svojom odlukom ili drugim aktivnostima učini pogodnost sebi ili sa njim povezanim licima (članovi porodice: supružnik ili vanbračni partner, dete ili roditelj), zaposlenom, članu udruženja, a na štetu javnog interesa i to u slučaju porodične povezanosti, ekonomskih interesa ili drugog zajedničkog interesa sa tim licem, kao i da nemam nikakav imovinski interes u odnosu na finansiranje programa/projekta udruženja/organizacije civilnog društva.

U slučaju da u radu dođem do saznanja da bih mogao da se nađem u sukobu interesa, odmah ću o tome obavestiti Grad Prokuplje i u potpunosti prihvatiti stav koji o mom mogućem sukobu interesa zauzme Komisija za sprovođenje postupka konkursa za finansiranje programa/projekata udruženja.

Na osnovu obaveštenja udruženja/organizacije civilnog društva svaki sukob interesa nadležni organ posebno razmatra i može od udruženja zatražiti sva potrebna obaveštenja i dokumentaciju.

U slučaju utvrđenog postojanja sukoba interesa u sprovođenju ugovora, nadležni organ će zatražiti od udruženja da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 30 dana, preduzme odgovarajuće mere.

Takođe izjavljujem da sa moje strane ne postoje lični interesi koji mogu uticati na nepristrasnost rada udruženja/organizacija civilnog društva, čiji sam član. U vršenju dužnosti postupaću časno, pošteno, savesno, odgovorno i nepristrasno i čuvaću lični kredibilitet i dostojanstvo dužnosti koja mi je poverena od strane udruženja/organizacija civilnog društva za realizaciju programa/projekata.

Ovu izjavu dajem u skladu sa načinom korišćenja dodeljenih sredstava iz budžeta Grada za realizaciju programa/projekta _____________________________________.

Prokuplje, _______ godine

_____________ POTPIS

 

Prilog 7

IZJAVA
O PRIHVATANJU OBAVEZE KORISNIKA SREDSTAVA GRADA PROKUPLJA

Za program/projekat ______________ (upisati naziv projekta) organizacije (upisati naziv organizacije) pod punom materijalnom, moralnom i krivičnom odgovornošću, izjavljujem sledeće:

• da prihvatam odobrena sredstva u visini od __________ dinara, svi podaci koji su navedeni u prijavi na ovom konkursu istiniti i tačni,

• da sredstva za realizaciju programa nisu na drugi način obezbeđena,

• da će dodeljena sredstva biti namenski utrošena u funkciji realizacije aktivnosti u skladu sa odobrenim programom/projektom, budžetom programa/projekta i sa vremenskom dinamikom navedenom programom/projektom,

• da ćemo ovlašćenim predstavnicima Grada Prokuplja omogućiti neposredan uvid u realizaciju programa/projekta u bilo kom trenutku za vreme trajanja programa/projekta (stavljanje na raspolaganje svih potrebnih informacija, dokumentacije i izveštaja, obrazloženja u vezi sa programom/projektom, stalnu komunikaciju putem elektronske pošte, telefona i faksa, redovne sastanke radi međusobnog informisanja o toku realizacije programa/projekta i dogovora o narednim aktivnostima, monitoring posete, obaveze da obaveštavamo nadležni organ o realizaciji programa, kao i obavezu da prikupljamo informacije od korisnika programa),

• da ćemo za vreme trajanja programa/projekta dostavljati sve materijale za štampu, publikacije, najave i saopštenja, kao i fotografije i materijale s javnih nastupa u vezi s promocijom i realizacijom programa/projekta,

• da ćemo dostaviti Završni izveštaj o realizaciji i utrošenim sredstvima (finansijski i narativni) u ukupnoj vrednosti programa/projekta, u roku od 30 (petnaest) dana po realizaciji programa/projekta najkasnije do kraja budžetske godine,

• da smo spremni da potpišemo Ugovor, a u vezi sa napred navedenog programa/projekta izjavljujemo da sredstva za realizaciju odobrenog programa nisu na drugi način već obezbeđena, prilažemo izjavu o nepostojanju sukoba interesa i interni akt o antikorupcijskoj politici.

Ime i prezime:

 

Funkcija u organizaciji:

 

Potpis i pečat:

 

Datum podnošenja izjave