ZAKLJUČAK
O SPROVOĐENJU POSTUPKA ANALIZE I UTVRĐIVANJA NEPOKRETNOSTI NA KOJIMA JE GRAD NOVI PAZAR NOSILAC PRAVA JAVNE SVOJINE KOJE KORISTE JAVNA PREDUZEĆA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 2/2019)

1. Nalaže se javnim preduzećima i javno komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad Novi Pazar, da nakon izvršene procene imovine od strane nezavisnog procenitelja, imovinu na kojoj ta javna preduzeća ne mogu uspostaviti pravo svojine i nepokretnosti na kojima je grad Novi Pazar upisao pravo javne svojine, isknjiže iz svojih knjigovodstvenih evidencija.

2. Nalaže se nadležnim organizacionim jedinicama Gradske uprave grada Novog Pazara da imovinu iz tačke 1. ovog zaključka, po isknjižavanju iz knjigovodstvenih evidencija preduzeća, uknjiže u poslovne evidencije grada Novog Pazara, a radi adekvatnog knjigovodstvenog evidentiranja predmetne imovine, u skladu sa prilozima broj 1-6, koji čine sastavni deo ovog zaključka.

3. O realizaciji ovog Zaključka staraće se Odeljenje za komunalne, stambene i poslove saobraćaja, Odeljenje za imovinske i pravne poslove, Odeljenje za finansije, Gradsko pravobranilaštvo grada Novog Pazara, Služba za internu reviziju grada Novog Pazara i javna preduzeća - JP za uređivanje građevinskog zemljišta "Novi Pazar", JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Pazar, JKP "Gradska čistoća" Novi Pazar, JP "Zavod za urbanizam grada Novog Pazara", JKP "Parking servis" Novi Pazar i JKP "Gradska toplana" Novi Pazar.