ODLUKA

O GRADSKIM ADMINISTRATIVNIM TAKSAMA I NAKNADAMA MATERIJALNIH TROŠKOVA NASTALIH ZA USLUGE KOJE VRŠE GRADSKE UPRAVE GRADA NOVOG PAZARA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 1/2018 i 2/2019)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Za spise i radnje u upravnim stvarima, kao i za druge spise i radnje organa grada Novog Pazara, plaćaju se gradske administrativne takse (u daljem tekstu: takse) i naknade materijalnih troškova nastalih za usluge koje vrše gradske uprave (u daljem tekstu: naknade) po odredbama ove Odluke.

Član 2

Takse i naknade plaćaju se u gotovom novcu, na žiro račun grada Novog Pazara. Kopija uplatnice prilaže se uz zahtev kojim se pokreće postupak.

Uplate naknada po osnovu prodaje obrazaca u Uslužnom centru vršiće se na račun br. 840-745141843-30 Ostali prihodi u korist nivoa gradova sa pozivom na broj 97 45-075-IV-01.

II OBVEZNIK TAKSE

Član 3

Obveznik plaćanja takse i naknade je lice povodom čijeg zahteva se pokreće postupak, odnosno vrše radnje propisane Tarifom o taksama i naknadama, a u skladu sa ovom Odlukom.

Ako za istu taksu odnosno naknadu postoji više obveznika, njihova obaveza je solidarna.

III NASTANAK TAKSENE OBAVEZE

Član 4

Ako Tarifom o taksama i naknadama nije drugačije propisano, obaveza plaćanja takse odnosno naknade nastaje:

- za podneske u trenutku predaje, a za zahteve date na zapisnik kada se zapisnik sačinjava;

- za rešenja, dozvole, uverenja i druge akte koje donose organi u upravnom postupku, u trenutku podnošenja zahteva za njihovo izdavanje i

- za upravne radnje prilikom podnošenja zahteva za izvršenje tih radnji.

Član 5

Taksa odnosno naknada se plaća u trenutku nastanka obaveze, ako ovom Odlukom nije drugačije propisano.

IV NAČIN PLAĆANJA TAKSE

Član 6

Ako je Tarifom o taksama i naknadama propisano da se taksa odnosno naknada plaća prema vrednosti predmeta, taksa odnosno naknada se plaća prema vrednosti označenoj u podnesku ili ispravi.

U slučaju da zahtev iz stava 1. ovog člana podnese više obveznika, visina takse odnosno naknade se utvrđuje srazmerno vrednosti za svakog obveznika posebno.

Ako obveznik koji je dužan da plati taksu odnosno naknadu organu neposredno podnese zahtev uz koji nije priložen dokaz o plaćenoj taksi odnosno naknadi u propisanom iznosu, lice zaduženo za prijem zahteva zatražiće od obveznika da podnese dokaz o uplati propisane takse odnosno naknade, upozori ga na posledice neplaćanja takse odnosno naknade o čemu se na podnetom zahtevu sačinjava zabeleška.

Ako zahtev, uz koji nije priložen dokaz o plaćenoj taksi odnosno naknadi u propisanom iznosu stigne poštom, lice zaduženo za prijem pošte sačinjava zabelešku na podnetom zahtevu.

Ako obveznik iz st. 3. i 4. ovog člana ne dostavi dokaz da je propisana taksa odnosno naknada plaćena, ovlašćeno lice koje vodi upravni postupak pozvaće obveznika da u primerenom roku izvrši uplatu, dostavi dokaz o istoj i upozori ga na posledice neplaćana. Ako taksa odnosno naknada ne budu uplaćene i dokaz o tome dostavljen nadležnom organu, isti će obavestiti Gradsku upravu za naplatu javnih prihoda i priložiti potrebne dokaze, radi pokretanja postupka prinudne naplate.

Član 7

U rešenju ili drugoj ispravi na koju je plaćena taksa, odnosno naknada, mora se označiti da je taksa odnosno naknada plaćena, iznos koji je plaćen i tarifni broj po kome je taksa odnosno naknada plaćena.

V OSLOBOĐENJA OD PLAĆANJA TAKSE

Član 8

Pored slučajeva oslobađanja od plaćanja takse utvrđenih Zakonom o republičkim administrativnim taksama, od plaćanja takse oslobađaju se:

1) javna preduzeća, ustanove i drugi oblici organizovanja čiji je osnivač grad Novi Pazar;

2) za spise i radnje koje se vrše u cilju izgradnje objekata komunalne infrastrukture, odnosno objekata čija se izgradnja smatra uređivanjem građevinskog zemljišta (izgradnja ili rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, toplovodni sistem, izgradnja i održavanje puteva i ulica).

Član 9

Ne plaća se taksa za:

1) spise i radnje u postupcima koji se vode po službenoj dužnosti;

2) spise i radnje u postupku za povraćaj više ili pogrešno plaćenih javnih prihoda, i u postupku za preknjižavanje sa jednog uplatnog računa na drugi uplatni račun, koji se odnosi na izvorne javne prihode Grada Novog Pazara;

3) spise i radnje u postupku za ispravljanje grešaka u rešenjima, drugim ispravama i službenim evidencijama;

4) spise i radnje u postupku za zasnivanje radnog odnosa i ostvarivanje prava po tom osnovu;

5) spise i radnje u postupku ostvarivanja prava iz obaveznog socijalnog osiguranja, socijalne zaštite, boračko- invalidske zaštite i zaštite civilih invalida rata, odnosno prava u skladu sa propisima kojima se uređuje finansijska podrška porodici sa decom, kao i za spise i radnje u postupku ostvarivanja prava žrtava nasilja u porodici;

6) spise i radnje u vezi sa predškolskim i školskim vaspitanjem i obrazovanjem, obrazovanjem studenata;

7) spise i radnje u postupku za sastavljanje, odnosno ispravljanje biračkih spiskova, kao i spiskova za kandidovanje;

8) podneske upućene organu za predstavke i pritužbe;

9) za potvrdu o pravosnažnosti ili izvršnosti koja se stavlja na upravni akt, i

10) spise i radnje u postupcima za utvrđivanje prava nastalih u vezi sa elementarnim nepogodama i drugim vanrednim događajima.

Član 10

U ispravi koja se izdaje bez plaćanja takse mora se označiti u kome se cilju izdaje i na osnovu kojeg propisa se taksa ne plaća.

Rešenje, isprava, dokument ili pismeno iz stava 1. ovog člana može se koristiti samo u svrhu za koju je izdato.

Član 11

Sredstva ostvarena od taksi i naknada, utvrđenih ovom Odlukom, su prihod budžeta grada Novog Pazara.

Član 12

Na sva pitanja vezana za takse utvrđene ovom odlukom koja nisu u potpunosti regulisana, shodno se primenjuju odredbe Zakona o republičkim administrativnim taksama.

Član 13

Taksama i naknadama podložni spisi i radnje, kao i visina taksi i naknada, uređuju se Tarifom o taksama i naknadama, koja čini sastavni deo ove odluke.

Taksa i naknada se ne može naplatiti ako Tarifom o taksama i naknadama nije propisana.

KAZNENE ODREDBE

Član 14

Novčanom kaznom od 5.000,00 do 25.000,00 dinara kazniće se za prekršaj odgovorno lice, ako:

1) ne obavesti obveznika koji je zahtev podneo bez dokaza o plaćenoj taksi i naknadi za usluge u propisanom iznosu, da je dužan da plati propisanu taksu i naknadu i da o tome podnese dokaz, ako taksu i naknadu ne naplati u propisanom iznosu pre uručenja zatraženog rešenja ili druge isprave, odnosno pre saopštenja obvezniku da je radnja izvršena, kao i ako u propisanom roku ne obavesti Gradsku upravu za naplatu javnih prihoda, radi pokretanja postupka prinudne naplate takse i naknade (član 6. stav 4.);

2) u rešenju ili drugoj ispravi, za koju je taksa i naknada plaćena, ne označi da je taksa plaćena, iznos takse koji je plaćen i tarifni broj po kojem je taksa plaćena (član 7.);

3) u rešenju, ispravi, dokumentu ili pismenu, koji se izdaju bez plaćanja takse i naknade, ne označi svrhu izdavanja i osnov oslobađanja od plaćanja takse (član 10);

4) u postupku pred tim organom omogući korišćenje rešenja, isprave, dokumenta ili pismena koje je, u skladu sa odlukom, izdato bez plaćanja takse odnosno naknade, za svrhu za koju nije izdato (član 10. stav 2.).

PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 15

Visinu naknade za objavljivanje normativnih i drugih akata u "Službenom listu Grada Novog Pazara" utvrđuje se posebnom odlukom.

Član 16

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o opštinskim administrativnim taksama ("Sl. list Opštine Novi Pazar" br. 07/2006 i "Sl. list Grada Novog Pazara" br. 17/2008, 2/2009, 11/2015 i 11/2016) i Odluka o naknadi troškova za prodaju obrazaca.

 

Samostalni član Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o gradskim administrativnim taksama i naknadama materijalnih troškova nastalih za usluge koje vrše Gradske uprave grada Novog Pazara

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 2/2019)

Član 3

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Pazara".

 

TARIFA O TAKSAMA I NAKNADAMA

Iznos takse
/naknade u dinarima

I ZAHTEVI

 

Red. br.

Tarifni broj 1.

1.

Taksa za zahteve, molbe, predloge i druge podneske ako ovom Odlukom nije drugačije predviđeno

150,00

NAPOMENA: Taksa po ovom tarifnom broju ne plaća se za naknadne podneske kojima stranka zahteva samo brže postupanje po ranije podnetom zahtevu.

 

II REŠENJA

 

Red. br.

Tarifni broj 2.

1.

Taksa za sva rešenja, ako ovom odlukom nije drugačije predviđeno

300,00

NAPOMENA: Ako se donosi jedno rešenje po zahtevu više lica, taksa po ovom tarifnom broju plaća se onoliko puta koliko ima lica kojima se rešenje uručuje.

 

III PRAVNI LEKOVI

 

Red. br.

Tarifni broj 3.

1.

Taksa za žalbu protiv rešenja koja donose Gradske uprave grada Novog Pazara

200,00

2.

Prigovor na izdate lokacijske uslove, obaveštenja Odeljenja

500,00

Red.br.

Tarifni broj 4.

1.

Taksa za uložene vanredne prave lekove

200,00

NAPOMENA: Ako se u istoj pravnoj stvari podnosi jedan prigovor ili jedna žalba protiv više rešenja od strane više lica obveznika naknade, naknada iz tarifnog broja 3 i 4 - (redovni ili vanredni pravni lekovi) plaća se prema broju rešenja koja se osporavaju žalbom.

 

IV UVERENJA I POTVRDE

 

Red. br.

Tarifni broj 5.

1.

Taksa za uverenja i potvrde koje izdaju Gradske uprave grada Novog Pazara, ako nije drugačije propisano ovom Odlukom

200,00

 

V SPISI I RADNJE IZ OBLASTI OPŠTE UPRAVE

 

Red. br.

Tarifni broj 6.

Utvrđuju se naknade za spise i radnje iz oblasti opšte uprave i to za:

1.

izdavanje izvoda i obrazac izvoda iz MKR

100,00

2.

izdavanje izvoda i obrazac izvoda iz MKV

100,00

3.

izdavanje izvoda i obrazac izvoda iz MKU

100,00

4.

izdavanje izvoda i obrazac izvoda iz MKR namenjen inostranstvu

200,00

5.

izdavanje izvoda i obrazac izvoda iz MKV namenjen inostranstvu

200,00

6.

izdavanje izvoda i obrazac izvoda iz MKU namenjen inostranstvu

200,00

7.

izdavanje uverenja i obrasca uverenja o državljanstvu

100,00

8.

uslugu radi upisa u MKR, MKV i MKU po prijavi iz inostranstva

1.000,00

9.

upis podatka o rođenju na osnovu Rešenja MUP-a o prijemu u državljanstvo Republike Srbije

200,00

10.

zaključenje braka u službenoj prostoriji gradske uprave u radnim danima, u toku radnog vremena

700,00

11.

zaključenje braka u službenoj prostoriji gradske uprave u radnim danima, po isteku radnog vremena

1.500,00

12.

zaključenja braka u službenoj prostoriji gradske uprave u neradne dane, za vreme državnih i verskih praznika koji su zakonom regulisani kao neradni dani

3.000,00

13.

zaključenje braka u kući odnosno ustanovi, (samo izuzetno), za nepokretna lica i lica na izdržavanju kazne zatvora

300,00

14.

zaključenje braka u hotelima, motelima, restoranima, na javnom prostoru

14.000,00

15.

donošenje rešenja o zaključenju braka preko punomoćnika

500,00

16.

donošenje rešenja o promeni prezimena posle prestanka braka, po proteku zakonskog roka

500,00

17.

zahtev za donošenje rešenja o promeni ličnog imena u ostalim slučajevima

5.000,00

18.

zahtev za donošenje rešenja o naknadnom upisu činjenice smrti u MK umrlih

500,00

19.

zahtev za donošenje rešenja o ispravci upisanih podataka, naknadnom upisu neupisanih podataka u MK i ostala rešenja iz statusne oblasti

500,00

20.

izdavanje uverenje o slobodnom bračnom stanju

500,00

21.

izdavanje potvrda i uverenja iz čl. 161 i 162. ZUP-a uverenja o podacima i činjenicama iz matičnih knjiga i evidencija o državljanstvu

500,00

22.

zahtev za izdavanje uverenja - potvrde o upisu - ne upisu u birački spisak odnosno u poseban birački spisak

100,00

tač. 23. i 24.

(brisane)

 

VI SPISI I RADNJE IZ OBLASTI PRIVREDE

 

Red. br.

Tarifni broj 7.

Utvrđuju se naknade za spise i radnje iz oblasti privrede i to za:

1.

zahtev za promenu namene korišćenja obradivog poljoprivrednog zemljišta

800,00

2.

izdavanje akta o utvrđivanju:

 

a) vodoprivrednih uslova

1.200,00

b) vodoprivrednih saglasnosti

1.200,00

c) vodoprivrednih dozvola

1.200,00

3.

kategorizaciju soba, stanova, kuća i apartmana

150,00 po prostoriji

4.

Taksa za izdavanje uverenja da je poljoprivredni proizvođač

300,00

 

VII SPISI I RADNJE IZ OBLASTI URBANIZMA I IZGRADNJE

 

Red. br.

Tarifni broj 8.

1.

Zahtev za izdavanje lokacijskih uslova

Za stambene, stambeno poslovne i poslovne objekte do 400 m2 bruto razvijene površine

1.500,00

Za stambene, stambeno poslovne i poslovne objekte preko 400 m2 bruto razvijene površine

2.500,00

Objekte kolektivnog stanovanja

3.000,00

Telekomunikacioni i infrastrukturni objekti

3.000,00

Objekti za snabdevanje gorivom

7.000,00

2.

Zahtev za izdavanje građevinske dozvole

Za stambene, stambeno poslovne i poslovne objekte do 400 m2 bruto razvijene površine

1.500,00

Za stambene, stambeno poslovne i poslovne objekte preko 400 m2 bruto razvijene površine

2.500,00

Objekte kolektivnog stanovanja

3.000,00

 

 

Telekomunikacioni i infrastrukturni objekti

3.000,00

Objekti za snabdevanje gorivom

7.000,00

3.

Izmena rešenja o građevinskoj dozvoli

2.500,00

4.

Izdavanje rešenja u skladu sa članom 145. Zakona

2.500,00

Za infrastrukturne objekte

3.500,00

5.

Izdavanje privremene građevinske dozvole

5.000,00

6.

Prijava radova

1.000,00

7.

Prijava završetka izrade temelja i završetka objekta u konstruktivnom smislu

1.000,00

Za objekte kolektivnog stanovanja

2.000,00

8.

Dostavljanje tehničke dokumentacije (Glavni projekat zaštite od požara)

3.000,00

9.

Priključenje objekta na infrastrukturu

2.000,00

Za objete kolektivnog stanovanja

5.000,00

10.

Izdavanje upotrebne dozvole

Za stambene, stambeno poslovne i poslovne objekte do 400 m2 bruto razvijene površine

1.500,00

 

 

Za stambene, stambeno poslovne i poslovne objekte preko 400 m2 bruto razvijene površine

2.500,00

Objekte kolektivnog stanovanja

3.000,00

Telekomunikacioni i infrastrukturni objekti

3.000,00

Objekti za snabdevanje gorivom

7.000,00

11.

Uknjižba objekta i dodela kućnog broja

2.000,00

 

Red. br.

Tarifni broj 9.

1.

Zahtev za izdavanje informacije o lokaciji

1.500, 00

2.

Zahtev za izdavanje potvrde o usklađenosti projekta parcelacije, preparcelacije sa planom

5.000,00

3.

Zahtev za potvrđivanje urbanističkog projekta

25.000, 00

4.

Zahtev za izdavanje potvrde po članu 144. Zakona

1.500,00

5.

Zahtev za naknadno izdavanje građevinske i upotrebne dozvole u postupku legalizacije

2.000, 00

6.

Zahtev za izdavanje rešenja o uklanjanju objekta

2.000,00

7.

Zahtev za izdavanje potvrde o posebnim delovima objekta

3.000,00

8.

Izdavanje potvrde o toku postupka

1.500,00

9.

Izdavanje potvrde da parcela u javnoj svojini ne ispunjava uslove za posebnu građevinsku parcelu

800,00

10.

Saglasnost da je građevinska parcela u skladu sa uslovima iz važećeg plana ili pravilnika

800,00

11.

Oglašavanje izdatih akata na sajtu grada

500,00

 

VIII SPISI I RADNJE U OBLASTI IMOVINSKO-PRAVNIH POSLOVA

 

Red. br.

Tarifni broj 10.

Utvrđuju se naknade za spise i radnje iz oblasti imovinsko-pravnih poslova i to za:

1.

Administrativni prenos nepokretnosti

1.000,00

2.

Donošenje rešenja o eksproprijaciji

1.000,00

3.

Donošenje rešenja o deeksproprijaciji

1.000,00

4.

Donošenje rešenja o prestanku prava korišćenja

1.000,00

5.

Utvrđivanje prava korišćenja na zemljištu u korist vlasnika nezakonito izgrađenog objekta

1.000,00

6.

Donošenje rešenja o utvrđivanju zemljišta za redovnu upotrebu objekta

1.000,00

7.

Pribavljanje neizgrađenog građevinskog zemljišta na osnovu sporazuma sa vlasnikom zemljišta

1.000,00

8.

Određivanje naknade za eksproprisanu nepokretnost

1.000,00

9.

Otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini putem javnog oglasa

1000,00

10.

Otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini putem neposredne pogodbe

1.000,00

11.

Davanje u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini putem javnog oglasa

1.000,00

12.

Davanje u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom

1.000,00

13.

Uspostavljanje prava službenosti na građevinskom zemljištu u javnoj svojini jedinice lokalne samouprave

1.000,00

14.

Pretvaranje prava korišćenja građevinskog zemljišta u pravo svojine uz naknadu

1.000,00

15.

Davanje u zakup poslovnih prostorija u javnoj svojini putem javnog oglasa

1.000,00

16.

Otkup stanova u javnoj svojini jedinice lokalne samouprave

1.000,00

17.

Donošenja zaključka za izvršenje rešenja

1.000,00

18.

Izdavanje uverenja o građevinskom zemljištu

500,00

 

IX SPISI I RADNJE U KOMUNALNOJ OBLASTI

 

Red. br.

Tarifni broj 11.

Utvrđuju se takse za spise i radnje u komunalnoj oblasti i to za:

1.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - iznajmljivanje dečijih automobila, motora, vozića i slično

1.000,00

2.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - postavljanje tezgi, pokretnih aparata i montažno-demontažnih objekata do 5 dana

1.000,00

3.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - postavljanje reklamnih panoa i bilborda

2.000,00

4.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - postavljanje šatora, kamp kućica, cirkuskih šatri i sl.

2.000,00

5.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - skladištenje građevinskog materijala i ostale potrebe za gradilište

1.500,00

6.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - bašte otvorenog tipa i tende

1.000,00

7.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - bašte zatvorenog tipa

2.000,00

8.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - rashladni uređaji i vitrine van poslovnih prostorija

1.000,00

9.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - postavljanje kioska i garaža

1.500,00

10.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - postavljanje spomenika i spomen obeležja

5.000,00

11.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - postavljanje balon hala za sportske namene

1.000,00

12.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - postavljanje nadstrešnice na autobuskim stajalištima

1.000,00

13.

zahtev za iseljenje bespravno useljenog lica

2.000,00

14.

izdavanje rešenja o upisu, promenu podataka i brisanju zgrade iz registra stambenih zajednica

1.000,00

15.

izdavanje rešenja za zauzeće javne površine - postavljanje ormana elektronske komunikacije

1.000,00

 

X SPISI I RADNJE U OBLASTI SAOBRAĆAJA

 

Red. br.

Tarifni broj 12.

Utvrđuju se takse za spise i radnje u oblasti saobraćaja i to za:

1.

izdavanje rešenja o ispunjenosti uslova taksi vozila za obavljanje auto taksi prevoza i izdavanje taksi dozvole za vozilo/promena podataka

1.000,00

2.

izdavanje rešenja o ispunjenosti uslova za obavljanje auto taksi prevoza i izdavanje legitimacije taksi vozača

1.000,00

3.

izdavanje rešenja o mesta za polaganje vozačkog ispita

5.000,00

4.

izdavanje rešenja o određivanju taksi i autobuskih stajališta

1.000,00

5.

izdavanje rešenja o otvaranju i zatvaranje linija u gradskom i prigradskom saobraćaju

1.000,00

6.

izdavanje uverenje/potvrde o prestanku obavljanja auto taksi prevoza

500,00

7.

izdavanje rešenja za raskopavanje javnih površina

3.000,00

8.

izdavanje rešenja za registracija i overa reda vožnje u gradskom i prigradskom prevozu

3.000,00

9.

izdavanje rešenja za rezervaciju parking mesta na javnim parkiralištima

1.000,00

10.

izdavanje rešenja na projekte i elaborate

1.000,00

11.

Naknada za izdavanje rešenja za promenu režima saobraćaja

3.000,00

12.

Naknada za izdavanje rešenja o odobrenju za kretanje teških teretnih vozila mimo utvrđenog režima saobraćaja

3.000,00

 

XI SPISI I RADNJE U OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

 

Red. br.

Tarifni broj 13.

Utvrđuju se takse i naknade za spise i radnje u oblasti zaštite životne sredine i to za:

1.

Taksa na zahtev za naknadu štete usled ujeda pasa lutalica

1.150,00

2.

Taksa na zahtev za zahtev za ustanovljavanje i naknadu štete nastale usled napada pasa lutalica na domaće životinje

1.150,00

3.

Taksa na zahtev za uklanjanje stabla sa javne površine

1.150,00

4.

Naknada na zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja

100,00

5.

Naknada na zahtev za određivanje obima i sadržaja studije

100,00

6.

Naknada na zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja:

 

a) do 100 m2

800,00

b) preko 100 m2 do 1000 m2

1.500,00

c) preko 1000 m2

2.500,00

7.

Naknada na zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja zatečenog stanja:

a) do 100 m2

700,00

 

b) preko 100 m2 do 1000 m2

1.200,00

c) preko 1000 m2

2.200,00

8.

Naknada na zahtev za ažuriranje studije o proceni uticaja i to za:

 

1) određivanje obima i sadržaja studije o proceni uticaja

100,00

2) zahtev za za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja:

 

a) do 100 m2

200,00

b) preko 100 m2 do 1000 m2

400,00

c) preko 1000 m2

800,00

9.

Naknada na zahtev za potvrđivanje ispunjenosti uslova u pogledu životne sredine objekta u kome se obavlja energetska delatnost

500,00

10.

Naknada na zahtev za utvrđivanje ispunjenosti uslova prostora i opreme, u pogledu zaštite životne sredine, za obavljanje privredne delatnosti

1500,00

11.

Naknada na zahtev za izdavanje dozvole za upravljanje hemikalijama

1000,00

12.

Naknada na zahtev za izdavanje dozvole za rad stacionarnih izvora zagađenja

3000,00

 

Red. br.

Tarifni broj 14.

1.

Naknada za izdavanje integrisane dozvole

3.000,00

2.

Naknada na zahtev zainteresovane javnosti za izradu i dostavljanje kopije zahteva za izdavanje integrisane dozvole

150,00

3.

Naknada na zahtev zainteresovane javnosti za izradu i dostavljanje kopije nacrta integrisane dozvole

150,00

 

Red.br.

Tarifni broj 15.

1.

Naknada za reviziju dozvole na zahtev operatera

1.200,00

2.

Naknada za reviziju uslova u dozvoli

1.000,00

 

Red. br.

Tarifni broj 16.

1.

Naknada na zahtev za produženje važnosti integrisane dozvole na zahtev operatera

1.200,00

2.

Naknada na zahtev za prestanak važenja integrisane dozvole na zahtev operatera

800,00

 

Red. br.

Tarifni broj 17.

1.

Naknada za izdavanje dozvole za sakupljanje otpada

500,00

2.

Naknada na izdavanje dozvole za transport otpada

500,00

3.

Naknada za izdavanje integralne dozvole za sakupljanje i transport otpada

1.000,00

4.

Naknada za izdavanje dozvole za skladištenje otpada

1.500,00

5.

Naknada za izdavanje dozvole za tretman otpada

1.500,00

6.

Naknada za izdavanje dozvole za odlaganje otpada

1.500,00

7.

Naknada za izdavanje integralne dozvole za upravljanje otpadom

2.000,00

8.

Naknada za potvrdu za izuzimanje od obaveze pribavljanja dozvole

150,00

9.

Naknada za izdavanje dozvole za sopstveno upravljanje ambalažnim otpadom

1.500,00

10.

Naknada za izdavanje dozvole za operatera upravljanja ambalažnim otpadom

1.000,00

11.

Naknada za izdavanje rešenja o izmenama i dopunama u dozvolama za upravljanje otpadom

250,00

 

XII IZDAVANJE PREPISA SLUŽBENIH AKATA, FOTOKOPIRANJE SLUŽBENIH AKATA I RAZGLEDANJE SPISA

 

Red. br.

Tarifni broj 18.

Utvrđuju se naknade za spise i radnje u oblasti izdavanje prepisa službenih akata, fotokopiranje službenih akata i razgledanje spisa i to za:

1.

izdavanje prepisa službenih akata za potrebe fizičkih lica, od svakog polutabaka originala

400,00

2.

izdavanje prepisa službenih akata za potrebe pravnih lica, od svakog polutabaka originala

900,00

3.

Naknada za fotokopiranje službenih akata, od svakog polutabaka originala

300,00

4.

Naknada za razgledanje i prepisivanje završenih službenih spisa za svaki započeti sat

200,00

 

XIII FOTOKOPIRANJE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE

 

Red. br.

Tarifni broj 19.

1.

Naknada za fotokopiranje celog projekta

5.000,00

2.

Naknada za fotokopiranje jednog dela projekta (građevinski deo; elektoinstalacije; vodovod i kanalizacija; grejanje i sl.) - po projektu

1.000,00

NAPOMENA:

 

Svaki drugi deo projekta - po projektu

500,00

U ostalim slučajevima, od svakog polutabaka originala

300,00

 

XIV TAKSE I NAKNADE IZ OBLASTI LOKALNIH JAVNIH PRIHODA

 

Red. br.

Tarifni broj 20.

1.

Taksa na zahtev za izdavanje poreskog uverenja

400,00

2.

Taksa na zahtev za odlaganje plaćanja poreskog duga

300,00

3.

Taksa na zahtev za izlazak poreskih inspektora terenske kontrole za utvrđivanje činjeničnog stanja za nepokretnosti na gradskom području

300,00

4.

Taksa na zahtev za izlazak poreskih inspektora terenske kontrole za utvrđivanje činjeničnog stanja za nepokretnosti na seoskom području

400,00