ODLUKA

O OBRAZOVANJU KORISNIČKOG SAVETA JAVNIH SLUŽBI

("Sl. list grada Bora", br. 8/2019)

Član 1

Ovom odlukom obrazuje se Korisnički savet javnih službi, kao posebno stalno radno telo (u daljem tekstu: Korisnički savet) i bliže se uređuje delokrug, sastav, izbor članova i način rada Korisničkog saveta.

Mandat članova Korisničkog saveta traje četiri godine, a po isteku mandata mogu biti ponovo imenovani.

Prestankom mandata Skupštine grada Bora prestaje mandat članovima Korisničkog saveta.

Član 2

Korisnički savet ima predsednika, zamenika predsednika i 5 članova, koje imenuje Skupština grada Bora, (u daljem tekstu: Skupština grada).

Zamenik predsednika Korisničkog saveta učestvuje u radu i odlučivanju Korisničkog saveta, a zamenjuje predsednika Korisničkog saveta u slučaju njegove odsutnosti i sprečenosti da obavlja svoju dužnost.

Predsednik i najmanje polovina članova Korisničkog saveta ne mogu biti iz sastava odbornika, funkcionera i zaposlenih u Gradu, odnosno u javnim službama čiji je osnivač Grad.

Član 3

Predsednika, zamenika predsednika i članove Korisničkog saveta imenuje Skupština grada na predlog radnih tela Skupštine grada, odborničkih grupa i udruženja građana.

Član 4

Korisnički savet razmatra planove, programe i izveštaje javnih službi i o svom stavu obaveštava Skupštinu grada i javnost.

Korisnički savet naročito razmatra ostvareni nivo kvaliteta i obima usluga javnih službi, kao i cene komunalnih proizvoda i usluga, odnosno visinu naknade za usluge javnih službi.

Član 5

Posebnim rešenjem Skupštine grada imenovaće se predsednik, zamenik predsednika i 5 članova Korisničkog saveta.

Član 6

Na rad i odlučivanje Korisničkog saveta primenjivaće se odredbe Poslovnika Skupštine grada Bora, koje se odnose na rad i odlučivanje stalnih radnih tela.

Član 7

Članovi Korisničkog saveta imaju pravo na naknadu za rad u Korisničkom savetu, kao i na druga primanja u skladu sa opštim aktom grada, koji reguliše između ostalog i primanja članova radnih tela Skupštine grada.

Član 8

Stručne, organizacione i administrativno-tehničke poslove za potrebe Korisničkog saveta obavljaće Gradska uprava - Odeljenje za privredu i društvene delatnosti.

Član 9

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o osnivanju Korisničkog saveta javnih službi ("Službeni list opštine Bor" br. 14/08).

Član 10

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Bora".