ODLUKA

O PROMENI METODE TRGOVANJA AKCIJAMA KOTIRANIM NA TRŽIŠNOM SEGMENTU
- MTP BELEX-AKCIJE

- od 5. aprila 2019. godine -

Član 1

Ovom odlukom menja se metod trgovanja akcijama koje su saglasno odlukama, odnosno rešenjima Berze uključene na segment MTP Belex, tržišni segment MTP akcije, a u skladu sa kojim aktima Berze je trgovanje akcijama na MPT Belex organizovano metodom preovlađujuće cene.

Član 2

Počev od berzanskog sastanka organizovanog na dan 5.4.2019. godine,

na segmentu MTP Belex, trgovanje AKCIJAMA na tržišnom segmentu MTP akcije:

organizuje se METODOM KONTINUIRANOG TRGOVANJA, u primenjenom modelu zone fluktuacije koji čini kombinaciju AZF i SZF.

Poslednji berzanski sastanak na kome se trgovanje akcijama na tržišnom segmentu MTP akcije organizuje metodom preovlađujuće cene je - 4.4.2019. godine

Član 3

SPISAK IZDAVALACA ČIJE SU AKCIJE KOTIRANE na segmentu MTP Belex, tržišni segment MTP akcije, na dan donošenja ove odluke, a kojim akcijama se u skladu sa članom 2. ove odluke, počev od 5.4.2019. godine trgovanje organizuje na tržišnom segmentu MTP akcije metodom kontinuiranog trgovanja, dat je u prilogu ove odluke.

U slučaju da u periodu od dana donošenja ove odluke do dana njene primene, nastupi slučaj promene tržišnog segmenta kotacije akcije izdavaoca iz stava 1. ovog člana, odnosno nastupi slučaj za isključenje akcije izdavaoca sa tržišnog segmenta Berze, o istom Berza donosi pojedinačno rešenje, bez promene spiska iz stava 1. ovog člana.

Član 2.

Ova Odluka objavljuje se na internet stranici Berze i stupa na snagu prvog narednog radnog dana po proteku roka od osam (8) dana od dana objavljivanja na internet stranici Berze, a primenjuje se počev od berzanskog sastanka organizovanog na dan 5.4.2019. godine.

Danom primene ove odluke, prestaju da važe odredbe odluka, odnosno rešenja Berze o uključenju akcija izdavalaca na segment MTP Belex, tržišni segment MTP akcije, a kojima je organizacija trgovanja datim akcijama utvrđena metodom preovlađujuće cene.