ODLUKA
O UTVRĐIVANJU VISINE IZNOSA NAKNADE ZA RAD PRINUDNO POSTAVLJENOG PROFESIONALNOG UPRAVNIKA U STAMBENIM I STAMBENO-POSLOVNIM ZGRADAMA NA TERITORIJI GRADA ŠAPCA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 5/2019)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se visina iznosa naknade koje su vlasnici posebnih delova stambenih i stambeno-poslovnih zgrada na teritoriji Grada Šapca dužni izdvajati u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika od strane lokalne samouprave kao vid prinudne mere.

Pod prinudnom upravom, u smislu stava 1. ovog člana, podrazumeva se postavljanje profesionalnog upravnika u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama od strane lokalne samouprave kao vid prinudne mere u slučaju da zgrada u zakonskom roku nije izabrala svoje organe upravljanja, i u slučaju isteka ili prestanka mandata upravnika, ukoliko u propisanom roku ne bude izabran novi upravnik.

Naknada za rad prinudno postavljenog profesionalnog upravnika

Član 2

Vlasnici posebnih delova, u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika na teritoriji grada Šapca, učestvuju u izdvajanju za naknadu za upravljanje srazmerno broju svojih posebnih delova u odnosu na ukupan broj svih posebnih delova zgrade.

Član 3

Visina iznosa naknade za upravljanje, u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika predstavlja mesečni iznos utvrđen u apsolutnom iznosu za stan i poslovni prostor, kao poseban deo zgrade, i iznosi:

- za zgrade koje imaju do 8 posebnih delova - 166,55 dinara;

- za zgrade od 8 do 30 posebnih delova - 199,86 dinara;

- za zgrade preko 30 posebnih delova - 233,17 dinara.

Član 4

Visina iznosa naknade za upravljanje, u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika predstavlja mesečni iznos utvrđen u apsolutnom iznosu za garažu, garažni boks ili garažno mesto kao poseban deo zgrade, i iznosi:

- za garažu i garažni boks - 33.31 dinar;

- za garažno mesto u zajedničkoj garaži - 66,62 dinara.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Šapca".

Napomene

Redakcija je zadržala numeraciju članova kako je objavljena u "Sl. listu grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 5/2019.