REŠENJE

O ODREĐIVANJU POVREMENIH PARKIRALIŠTA U NEPOSREDNOJ BLIZINI OBJEKATA "NOVOSADSKOG SAJMA" U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 21/2019 i 24/2019 - ispr.)

I. Određuju se povremena parkirališta za putničke automobile u neposrednoj blizini objekata "Novosadskog sajma" u Novom Sadu, za vreme trajanja sajamske manifestacije "Poljoprivredni sajam" od 11. do 17. maja 2018. godine, kao posebna parkirališta, i to:

- u Ulici Novosadskog sajma, od Ulice Drinske do ulice Hajduk Veljkove,

- u Ulici Novosadskog sajma, od Hajduk Veljkove do Mičurinove ulice,

- na platou između Mičurinove i Hajduk Veljkove ulice,

- u Ulici braće Popović na neparnoj strani, od Ulice Hajduk Veljkove do Ulice Stevana Mokranjca,

- u Ulici Branka Bajića,

- u Mičurinovoj ulici,

- u Ulici Bogdana Garabantina,

- na delu trotoara ispred sajamske hale u Hajduk Veljkovoj ulici,

- na platou ispred sajamske hale, na uglu ulica Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove,

- u Ulici Novosadskog sajma, od Ulice Hajduk Veljkove do Drinske ulice u Novom Sadu, na parceli broj 7571/1, pored poslovne zgrade Medicinskog fakulteta prema Zavodu za transfuziju krvi i

- na uglu ulice Branka Bajića i Bulevara Evrope.

Ukupan kapacitet povremenih parkirališta iz stava 1. ove tačke je 1819 parking mesta.

II. Naplata naknade za korišćenje povremenih parkirališta iz tačke I. stav 1. alineja 1. do alineja 9. i alineja 11. ovog rešenja vršiće se u skladu sa važećom odlukom o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila, u periodu od 11. do 17. maja 2019. godine, svakodnevno od 8 do 20 časova.

Naplata naknade za korišćenje povremenog parkirališta iz tačke I. stav 1. alineja 10. ovog rešenja vršiće se u skladu sa važećom odlukom o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila, u svemu prema odredbama člana 2. Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji od 26.03.2018. godine sklopljenog između JKP "Parking servis" Novi Sad i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Naplatu naknade iz stava 1. ove tačke, obavlja JKP "Parking servis" Novi Sad, putem kiosk karte i putem mobilnog telefona slanjem "SMS" poruke.

III. Nalaže se JKP "Parking servis" Novi Sad, da:

• parkirališta iz tačke I. ovog rešenja, uredi, opremi i obeleži prema Projektima tehničkog regulisanja saobraćaja broj PS0273-01 iz februara 2017. godine, PS0273-02 iz decembra 2017. godine i PS0373 iz maja 2018. godine koji je izradilo JKP "Parking servis" Novi Sad,

• po završetku trajanja sajamske manifestacije sa parkirališta ukloni svu vertikalnu signalizaciju koja se odnosi na naplatu naknade za korišćenje povremenih parkirališta i

• putem sredstava javnog informisanja obavesti građane i druge korisnike o načinu korišćenja parkirališta.

IV. Nadzor nad izvođenjem radova iz tačke II. ovog rešenja, vrši Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, Sektor za investicije.

V. Ovo rešenje važi od 11. do 17. maja 2019. godine.

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".