PROGRAM
KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UNAPREĐENJA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA NA TERITORIJI GRADA BORA ZA 2019. GODINU

("Sl. list grada Bora", br. 12/2019)

I Programom korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Bor za 2019. godinu utvrđuje se način korišćenja sredstava od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine Bor, za aktivnosti koje se tokom 2018. godine planiraju u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima.

II Sredstva za realizaciju Programa, predviđena u ukupnom iznosu od 1.870.000,00 dinara, na osnovu Odluke o budžetu grada Bora ("Službeni list grada Bora", br. 18/18).

Korišćenje navedenih sredstava biće zasnovano na principu finansiranja programskih zadataka iz realnih izvora i po dinamici koja obezbeđuje realizaciju rashoda po utvrđenim prioritetima do nivoa realizovanih prihoda. Ukoliko se prihodi ne ostvaruju u planiranom iznosu, programske aktivnosti realizovaće se prema stepenu prioriteta koje odredi Savet za bezbednost saobraćaja.

III U skladu sa članom 19. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, sredstva za realizaciju ovog Programa biće usmerena za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima i to za sledeće namene:

Usluge informisanja javnosti (objavljivanje tendera i informativnih oglasa)

 

100.000,00

Reprezentacija i pokloni-akcija "Šta znaš o saobraćaju"

 

100.000,00

Saobraćajna studija

 

500.000,00

Automobil

 

1.170.000,00

IV Savet za bezbednost saobraćaja dostavljaće Gradskom veću Godišnji izveštaj o realizaciji Programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

V Stručne i administrativno - tehničke poslove u vezi sa realizacijom Programa, obavlja Gradska uprava grada Bora, saglasno konkretnim zadacima, vezanim za rad Saveta za bezbednost saobraćaja.

VI Danom stupanja na snagu ovog programa prestaje da važi Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Bor za 2018. godinu ("Službeni list opštine Bor", br. 18/18, 21/18 i 23/18 i "Službeni list grada Bora", br. 9/18)

VII Ovaj program stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Bora".