PLAN

RAZMEŠTAJA BAŠTI UGOSTITELJSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA NIŠA

("Sl. list grada Niša", br. 57/2014 i 44/2019)

 

1. OPŠTE ODREDBE I PRAVILA ZA POSTAVLJANJE BAŠTI OTVORENOG TIPA I BAŠTI ZATVORENOG TIPA

Bašta ugostiteljskog objekta (u daljem tekstu: bašta) je montažno-demontažni objekat otvorenog ili zatvorenog tipa u funkciji ugostiteljske delatnosti koja se obavlja u ugostiteljskom objektu.

Bašta se može postaviti na trotoarima, trgovima, prolazima i drugim javnim površinama u skladu sa uslovima propisanim Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama na teritoriji grada Niša (prečišćeni tekst) ("Službeni list Grada Niša", br. 3/08).

Bašta otvorenog tipa i bašta zatvorenog tipa su objekti namenjeni ugostiteljskoj delatnosti koji se postavljaju na javnoj površini ispred, iza ili sa strane objekta ili dela objekta u kojem se obavlja, isključivo, ugostiteljska delatnost.

Bašta otvorenog tipa je otvoreni montažno-demontažni objekat, koji sadrži odgovarajući broj stolova i stolica. U bašti se mogu postaviti suncobrani, posude sa biljnom dekoracijom, ali ne u vidu ograde, a po potrebi senilo, rasveta i pano za izlaganje menija i cenovnika. Bašta otvorenog tipa izdaje se najduže za period od godinu dana.

Baštu zatvorenog tipa formiraju bočni elementi koji sa podnom platformom i senilom, čine konstruktivnu celinu, u funkciji su ograde, zaštite od buke i izduvnih gasova i zaštite od vetra, kiše i drugih atmosferija, i moraju biti transparentni i izrađeni od prozirnog i bezbednog materijala, a da bude primereno arhitekturi osnovnog objekta. Bašta zatvorenog tipa najduže se postavlja u periodu od 01. novembra tekuće godine do 01. marta sledeće godine.

Ovaj Plan je osnov za izdavanje Urbanističko tehničkih uslova za svaku pojedinačnu baštu otvorenog tipa i baštu zatvorenog tipa na javnim površinama. Lokacije za postavljanje bašti na površinama izvan onih koje su date na grafičkim prilozima (poglavlje 7. Grafički deo plana), kao i u seoskim naseljima i drugim prostorima grada za koje plan nije donet, određuju se po pojedinačnim Urbanističko-tehničkim uslovima.

Bašta zatvorenog tipa mora biti postavljena tako da površina koju zauzima predstavlja jedinstvenu celinu.

Ukoliko se bašta otvorenog tipa i bašta zatvorenog tipa, postavlja u delu naselja koje predstavlja ambijentalnu celinu ili objekat od kulturno-istorijskog značaja, potrebno je mišljenje "Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš".

Minimalna širina bašte biće definisana u Urbanističko tehničkim uslovima - UTU.

Pravo prioriteta na zauzeće javne površine za bašte, imaju vlasnici i zakupci poslovnog prostora čiji je portal u direktnoj vezi sa prostorom koji je planskim dokumentom predviđen za baštu.

Bašte otvorenog tipa i bašte zatvorenog tipa, postavljaju se na trotoarima, ako se obezbedi minimalna širina prolaza na trotoaru od 1,60m, odnosno do 2,40m, na mestima gde je povećana frekvencija pešačkog saobraćaja i minimalna slobodna visina od 2,50m za kretanje pešaka. Minimalna udaljenost bašti otvorenog tipa i bašti zatvorenog tipa, od ivice kolovoza i parkirališta, iznosi 0,65m ili 0,50m od biciklističke staze ili autobuskog stajališta.

Kada se bašte otvorenog tipa i bašte zatvorenog tipa postavljaju u nizu, slobodan prostor za kretanje pešaka između bašti iznosi najmanje 1,60m i on se definiše urbanističko-tehničkim uslovima.

Kada se bašte otvorenog tipa i bašte zatvorenog tipa, postavljaju u blizini spomenika, fontana, javnih česmi, minimalna udaljenost bašte od navedenih objekata iznosi 3,00m.

Bašta otvorenog tipa i bašta zatvorenog tipa, se ne sme postaviti:

Na javnim površinama iznad priključaka;

Iznad šahti;

Komunalne infrastrukture, telefonsko-telegrafskih i energetskih objekata;

Ispred kioska;

Na biciklističkim stazama; Zelenim površinama i travnjacima; Parkiralištima;

Stepeništima koje povezuju javnu površinu.

U baštama otvorenog tipa i baštama zatvorenog tipa, ne smeju se postavljati:

Roštilj;

Ražanj;

Montažni pult ili bar;

Šankovi;

Frižideri; sl.

Stolice i stolovi ne smeju biti fiksirani za javnu površinu.

Elementi bašte otvorenog tipa i bašte zatvorenog tipa, koji predstavljaju izvore svetla i zvuka, postavljaju se tako da svojim položajem i intenzitetom svetla i zvuka ne ugrožavaju saobraćajnu, stambenu i drugu namenu okolnih površina i objekata.

Uz zahtev priložiti Ugovor o održavanju čistoće i obnovi javne površine, zaključen sa Javnim komunalnim preduzećem "Medijana" Niš, Ivana Milutinovića bb, odnosno ugovor o održavanju behatona i uklanjanju žvakaćih guma i sličnih nečistoća sa trotoara i druge javne površine, ukoliko je javna površina popločana behatonom, zaključen sa preduzećem kome je povereno održavanje javnih površina izrađenih od behatona i sličnih materijala o čišćenju predmetne javne površine.

Plan razmeštaja bašti obuhvata pet (5) celina podeljenih na sledeće zone:

2. LOKACIJE BAŠTI OTVORENOG TIPA

1. CELINA A:

A.1. Zona Keja Kola Srpskih sestara

A.2. Zona Trga Kralja Milana

2. CELINA B:

B.1. Zona Ul. Obrenovićeve od Trga Kralja Milana do Ul. Nikole Pašića B.2. Zona Ul. Obrenovićeve od Ul. Nikole Pašića do Ul. Cara Dušana B.3. Zona Ul. Kopitareve i Trg Stevana Sremca

B.4. Zona Trga Republike i Ul. Koste Stamenkovića do Ul. Cara Dušana

3. CELINA V:

V.1. Zona parka Svetog Save

4. CELINA G:

G.1. Zona Ul. 9. Brigade

5. CELINA D:

D.1. Zona Tvrđave

1. CELINA A:

A.1. Zona Keja Kola Srpskih Sestara

Na ovom potezu bašte otvorenog tipa postavljaju se:

na udaljenju 3,50m, od građevinske linije objekata, duž Keja Kola Srpskih Sestara;

uz ogradu bedema (ka reci), širine 2,00m;

uz ogradu bedema (ka tvrđavskom mostu), širine 6,50m i dužine 30m;

u širini parcele, ispred objekta br. 27, širine 3,00m i dužine 8,50m, a prema grafičkom prikazu.

Bašte natkriti jedino suncobranima koji su adekvatni detalju iz kataloga jedinstvene urbane opreme, a koji nije sastavni deo predmetnog Plana.

Moguće je postavljanje bašte otvorenog tipa u delu gde nije predviđen protivpožarni put na k.p.br.343 KO Niš-Bubanj na osnovu naknadno izdatih Urbanističko tehničkih uslova i uslova Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš.

Trasa protivpožarnog puta planirana je uz objekte, širine 3,50m, Pravilnik o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br. 8/95).

A.2. Zona Trga Kralja Milana

Na ovom potezu su predviđene bašte otvorenog tipa:

na zapadnoj strani Trga Kralja Milana uz objekte, postavljaju se bašte otvorenog tipa širine 5,00m (odnosi se na lokale koji se nalaze u neposrednoj blizini ulaza u podzemni prolaz);

Na Trgu Kralja Milana određene su lokacije za letnje bašte:

- na zapadnoj strani trga, ispred objekata br. 1,3,5,7,9 i 11, letnja bašta u širini fronta lokala;

- na istočnoj strani trga, letnje bašte postaviti isključivo uz objekte - bez postavljanja šanka i rashladnih vitrina.

na istočnom delu Trga Kralja Milana, postavljaju se bašte otvorenog tipa:

- na platou ispred hotela, širine 3,00m,

- u ugaonom delu platoa, širine 6,50m i dužine 8,00m,

- na udaljenosti 3,00m od fontane, širine 6,00m i dužine 14,50m.

Bašte natkriti jedino suncobranima koji su adekvatnim detalju iz kataloga jedinstvene urbane opreme, a koji nije sastavni deo predmetnog Plana.

Zavod za zaštitu spomenika kulture Niš, na osnovu čl. 104. a u vezi čl. 100. Zakona o kulturnim dobrima (Sl. glasnik RS, br. 71/94) i čl. 104. Zakona o opštem upravnom postupku (Sl. glasnik RS, br. 18/16), doneo je Rešenje o utvrđivanju uslova za preduzimanje mera tehničke zaštite, za radove na postavljanju letnjih i zimskih bašti ugostiteljskih objekata na Trgu Kralja Milana u Nišu.
Posebne mere zaštite za Trg Kralja Milana, izdate od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, su:
- moguće je natkrivanje i zaštitu od atmosferskih prilika obezbediti postavljanjem platnenih konzolnih tendi ujednačene boje i oblika, za zapadni deo Trga Kralja Milana, dok je na istočnom delu moguće predvideti i drugačiju vrstu-nadstrešnice, suncobrani, tende i sl., ali pod uslovom da ne ugroze ambijentalne vrednosti celine, a uslove i mere tehničke zaštite za njihovo postavljanje propisuje nadležni Zavod za zaštitu spomenika kulture;
- nije dozvoljeno pojedinačno i samostalno postavljanje dodatnih podnih obloga od strane korisnika (drvene i sl. platforme, tekstilne obloge i dr.).

Udaljenost naspramnih bašti otvorenog tipa je minimum 4,00m, a prema grafičkom prilogu.

Na platou ispred fontane prilaz za protivpožarno vozilo je iz Voždove ulice.

Trasa protivpožarnog puta planirana je u pešačkoj zoni, na istočnoj strani Trga Kralja Milana, širine 3,50m, Pravilnik o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br. 8/95).

2. CELINA B:

B.1. Zona Ul. Obrenovićeve od Trga Kralja Milana do Ul. Nikole Pašića

Na ovom potezu postavljaju se bašte otvorenog tipa, sredinom pešačke zone.

Širina bašti otvorenog tipa je 5,00m sa međuprostorom od 1,50m.

Trasa protivpožarnog puta planirana je istočnom stranom Obrenovićeve ulice, širine 3,50m, Pravilnik o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br. 8/95).

Pešačka zona je istočnom stranom ulice, promenljive širine od 5,40m-8,40m, i zapadnom stranom ulice, promenljive širine od 5,00m-9,80m, sa ukrštajem Ul. Svetozara Markovića sa istočne strane.

Kod ulaza u Tržni Centar Gorča celom širinom ulaza ne predviđa se postavljanje bašti, a prema grafičkom prikazu.

Trasa protivpožarnog puta planirana je na istočnoj strani Obrenovićeve ulice, širine 3,50m, Pravilnik o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br. 8/95).

Bašta otvorenog tipa, u zoni ukrštaja Ul. Svetozara Markovića i Obrenovićeve ulice, je širine 6,00m i dužine 10,00m, a prema grafičkom prikazu.

Pešačka zona je zapadnom i istočnom stranom ulice, promenljive širine od 5,50m-6,00m

Širina bašti otvorenog tipa je 4,00m sa međuprostorom od 1,50m.

Trasa protivpožarnog puta planirana je na zapadnoj strani Obrenovićeve ulice, širine 4,0m, Pravilnik o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br. 8/95), a prema grafičkom prikazu.

B.2. Zona Ul. Obrenovićeve od Ul. Nikole Pašića do Ul. Cara Dušana

Na ovom potezu predviđaju se bašte otvorenog tipa sredinom pešačke zone.

Trasa protivpožarnog puta planirana je na istočnoj strani Obrenovićeve ulice, širine 3,5m, Pravilnik o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br.8/95).

Pešačka zona je istočnom i zapadnom stranom ulice, promenljive širine 5,50m-6,50m

Širina bašti otvorenog tipa je 5,00m sa međuprostorom od 1,50m.

Ne predviđa se postavljanje bašti na mozaicima pravougaonog i kružnog oblika i kod ulaza u Tržni Centar Kalča celom širinom ulaza, a prema grafičkom prikazu.

B.3. Zona Ul. Kopitareve i Trg Stevana Sremca

Na potezu Ul. Kopitareve, bašte otvorenog tipa postavljaju se na površinama od granitnih ploča, uz objekte, duž severne i južne strane pešačke staze širine 3,60m od granitnih kocki. Protivpožarna zaštita planirana je hidrantskom mrežom.

Pešačka zona je sredinom ulice.

Bašte otvorenog tipa, za severnu i južnu stranu ulice, su 3,50m širine. Bašte je moguće natkriti jedino konzolnim tendama koje su adekvatne detalju iz kataloga jedinstvene urbane opreme, a koji nije sastavni deo predmetnog Plana.

Zavod za zaštitu spomenika kulture Niš, na osnovu čl. 104. a u vezi čl. 100. Zakona o kulturnim dobrima (Sl. glasnik RS, br. 71/94) i čl. 104. Zakona o opštem upravnom postupku (Sl. glasnik RS, br. 18/16), doneo je Rešenje o utvrđivanju uslova za preduzimanje mera tehničke zaštite, za radove na postavljanju letnjih i zimskih bašti ugostiteljskih objekata za Kopitarevu ulicu u Nišu.
Posebne mere zaštite za Kopitarevu ulicu, izdate od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, su:
- nije dozvoljeno pojedinačno i samostalno postavljanje dodatnih podnih obloga od strane korisnika (drvene i sl. platforme, tekstilne obloge i dr.);
- moguće natkrivanje i zaštitu od atmosferskih prilika obezbediti postavljanjem platnenih konzolnih tendi i/ili adekvatnih suncobrana, ujednačene boje, oblika i proizvođača, a prema posebnom projektu uređenja Kopitareve ulice i uslovima i merama tehničke zaštite koje izdaje nadležni Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Bašte otvorenog tipa ne postavljaju se na ekonomskom ulazu u Tržni Centar Srbija,

celom širinom ulaza, zbog planirane trase protivpožarnog puta, širine 3,50m, Pravilnik o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br.8/95), a prema grafičkom prikazu.

Na potezu Trga Stevana Sremca, postavljaju se bašte sa severne i južne strane ulaza u podzemni prolaz.

Bašta otvorenog tipa sa severne strane ulaza u podzemni prolaz je širine 3,20m i dužine 6,40m, a bašta otvorenog tipa sa južne strane ulaza u podzemni prolaz je širine 1,50m i dužine 6,40m, a prema grafičkom prikazu.

Sa istočne strane spomenika Stevanu Sremcu i Kalči, postavlja se bašta otvorenog tipa uz zapadnu građevinsku liniju lokala, širine 2,50m; ispred južne građevinske linije objekta u Ul. Kopitarevoj predviđa se bašta širine 3,50m, a prema grafičkom prikazu.

Ne predviđa se postavljanje bašti na prostoru između klupa postavljenih oko javne česme, kao ni oko spomenika Stevanu Sremcu i Kalči.

B.4. Zona Trga Republike i Ul. Koste Stamenkovića do Ul. Cara Dušana

Na potezu Trga Republike postavljaju se bašte otvorenog tipa na udaljenju 1,80m od objekata.

Širina bašti otvorenog tipa je 6,00m, a prema grafičkom prikazu.

Trasa protivpožarnog puta planirana je širine 3,50m, Pravilnik o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br.8/95).

U Ul. Koste Stamenkovića do Ul. Cara Dušana, bašte otvorenog tipa postavljene su na minimalnoj udaljenosti 1,60m od objekta, sa propisanim udaljenjem od ivice kolovoza (0,65m), a prema grafičkom prikazu.

3. CELINA V:

V.1. Zona parka Svetog Save

Na području parka Svetog Save postavljanje bašti otvorenog tipa određeno je položajem ugostiteljskih objekata.

Trasa protivpožarnog puta planirana je do svih objekata, širine 3,50m, i hidrantskom mrežom, Pravilnik o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br.8/95).

Minimalno udaljenje između dve naspramne bašte otvorenog tipa je 1,60m (ako nije na protivpožarnom putu), a prema grafičkom prikazu.

4. CELINA G:

G.1. Zona Ul. 9. Brigade

Na ovom potezu bašte otvorenog tipa se postavljaju na trotoaru na udaljenju 1,70m od objekta, širine 4,00m, sa propisanim udaljenjem od ivice kolovoza (0,65m).

Dužina bašti otvorenog tipa, određena je dužinom objekta, a prema grafičkom prikazu.

5. CELINA D:

D.1. Zona Tvrđave

Na ovom potezu bašte otvorenog tipa su:

na platou ispred Hamama;

na platou ispred niša i beogradske kapije;

ispred planinarskog doma.

Bašta na platou ispred Hamama se postavlja ispred objekta, širine 6,00m i dužine 8,50m

Bašte otvorenog tipa ispred niša i beogradske kapije postavljaju se u širini objekta na udaljenosti 1,50m, maksimalne dužine 13,50m.

Bašta otvorenog tipa ispred Planinarskog doma je, minimalne površine do 120,00m2, a prema grafičkom prikazu.

3. OSTALE LOKACIJE BAŠTI OTVORENOG TIPA

Na ostalim lokacijama planirane su bašte otvorenog tipa koje su postavljane ispred objekta koji se bave isključivo ugostiteljskom delatnošću, ili na određenom udaljenju u zavisnosti od uslova na terenu. Na prostoru Niške Banje planirane su bašte otvorenog tipa ispred lokala koji se bave ugostiteljstvom, na udaljenju minimum 1,60m od objekta, sa propisanim udaljenjem od ivice kolovoza (0,65m).

Dužina bašti otvorenog tipa, određena je dužinom objekta.

Kada su bašte otvorenog tipa u nizu, prostor za kretanje pešaka između bašti otvorenog tipa je minimum 1,50m.

Bašte otvorenog tipa postavljaju se na trotoarima bez prava zauzeća prostora za parkiranje vozila, zelenih površina i travnjaka, uz nesmetano kretanja pešaka, minimum 1,60m, odnosno 2,40m na mestima gde je povećana frekvencija kretanja pešaka.

Minimalna udaljenost bašte otvorenog tipa, od ivice kolovoza ili parkirališta je 0,65m, a od biciklističke staze 0,50m.

Bašte natkriti jedino suncobranima koji su adekvatni detalju iz kataloga jedinstvene urbane opreme, a koji nije sastavni deo predmetnog Plana.

4. LOKACIJE BAŠTI ZATVORENOG TIPA

3. CELINA V:

V.1. Zona parka Svetog Save

5. OPŠTE ODREDBE I PRAVILA ZA POSTAVLJANJE BAŠTI ZATVORENOG TIPA

Bašta zatvorenog tipa postavlja se najviše do širine ugostiteljskog objekta.

Bašta zatvorenog tipa postavlja se na platformi visine 0,16m zbog slivanja atmosferskih voda i čišćenja vodenim mlazom.

Minimalni prostor za kretanje pešaka između bašti zatvorenog tipa i kolovoza, odnosno javne zelene površine, parkinga, biciklističke staze ili autobuskog stajališta i naspramnih objekata (naspramnih bašti zatvorenog tipa), iznosi 1,60m.

Bašte zatvorenog tipa ne mogu se postaviti:

ako se ugostiteljski objekat nalazi u prostorno kulturno-istorijskoj celini i ulicama prostornih kulturno-istorijskih celina-tj. Tvrđava, Kej Kola Srpskih Sestara, Obrenovićeva ulica, Kopitareva ulica, Trg Kralja Milana, Trg Republike i Niška Banja;

na trgu;

u kolonadama i pasažima zgrada i drugim natkrivenim površinama;

na trotoaru užem od 7,00m.

Namena svih objekata predviđena ovim Planom, ne sme da utiče nepovoljno na pogoršanje kvaliteta životne sredine u smislu zagađivanja zemljišta, vode i vazduha, kao i na stvaranje prekomerne buke.

Odstupanja od uslova utvrđenih Planom, a posebno pomeranja ili ukidanja predviđenih lokacija i druge značajnije promene, smatraju se izmenama Plana.

6. ZAŠTITA OD POŽARA

Minimalna širina trase protivpožarnog puta za vatrogasno vozilo je širine 3,5m, u skladu sa Pravilnikom o tehničkim normativima za pristupne puteve, okretnice i uređene platoe za vatrogasna vozila u blizini objekata povećanog rizika od požara ("Službeni list SRJ", br. 8/95).

Minimalna visina isturenih delova - reklama na fasadama, kandelabrima i sl., zbog prolaza vatrogasnog vozila je 3,70m od površine za kretanje vozila. Ukoliko prostor za bašte nije dostupan za vatrogasna vozila potrebno je da se isti opremi uličnom hidrantskom mrežom. Hidranti mogu biti nadzemni ili u propisanim šahtama na maksimalnom rastojanju od 80m između dva susedna hidranta, koji moraju biti opremljeni pratećom opremom (crevo, šmrk) i vidljivo obeleženi.

7. SANITARNI USLOVI

Svaki ugostiteljski objekat sa minimalno 20 konzumnih mesta za goste (stolica ili stojećih mesta), mora da ima jedan zajednički toalet za žene i muškarce koji se sastoji od jedne WC kabine sa predprostorom. Za osoblje je potrebno planirati posebnu sanitarnu grupu.

8. GRAFIČKI DEO PLANA

Grafički prikazi:

1. CELINA A

1 : 500

2. CELINA B

1 : 500

3. CELINA V

1 : 500

4. CELINA G

1 : 500

5. CELINA D

1 : 500

IZVOD IZ PLANA IZ 2004

1 : 1000

D1. ANALIZA STANJA RAZMEŠTAJA LETNJIH BAŠTI U CENTRALNOJ, BID ZONI U NIŠU

1 : 500

D2. ANALIZA STANJA RAZMEŠTAJA LETNJIH BAŠTI U DELU EKSTRA ZONE-PARK SVETOG SAVE U NIŠU

1 : 500

 

9. ZAVRŠNE ODREDBE

Sastavni deo Plana razmeštaja bašti ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Niša, su grafički prilozi na kojima su prikazane postojeće i planirane jedinice na lokalitetima.

Stupanjem na snagu ovog Plana prestaje da važi Plan razmeštaja letnjih bašti u centralnoj zoni, BID zoni i delu ekstra zone (park Sv. Save) u Nišu ("Službeni list Grada Niša", br. 14/04 i 17/04).

Plan stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".

 

Samostalna odredba Parcijalnih izmena i dopuna za delove celina A i B
Plana razmeštaja bašti ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Niša

("Sl. list grada Niša", br. 44/2019)

Parcijalne izmene i dopune za delove celina A i B Plana razmeštaja bašti ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Niša, stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".

Napomene

Grafički prilozi na kojima su prikazane postojeće i planirane jedinice sa lokalitetima, koji su sastavni deo ovog plana, nisu objavljeni u "Sl. listu grada Niša", br. 57/2014. Izmene grafičkih priloga br. 1. i 2. nisu objavljene u "Sl. listu grada Niša", br. 44/2019.