ODLUKA

O RADNOM VREMENU APOTEKE SUBOTICA

("Sl. list grada Subotice", br. 18/2019)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena Apoteke Subotica.

Član 2

Pod radnim vremenom, u smislu ove odluke, podrazumeva se vreme u kome Apoteka Subotica pruža farmaceutsku zdravstvenu uslugu.

Član 3

Apoteka Subotica radnim danima radi u vremenu od 7.30 do 19.30 časova, a subotom od 7.30 do 13.00 časova.

Radnim danima, vikendom i praznikom dežurstvo vrši apoteka - ogranak 1, Subotica, Trg slobode 1 (Gradska kuća) počev od 19.30 do 7.30 časova.

Član 4

Apoteka Subotica je dužna da u okviru utvrđenog nedeljnog rasporeda rada i radnog vremena pruža farmaceutsku zdravstvenu uslugu radom u jednoj ili dve smene, kao i dežurstvom, u skladu sa delatnošću zdravstvene ustanove, prema odluci direktora Apoteke Subotica.

Raspored rada po organizacionim jedinicama i objektima Apoteke Subotica utvrđuje direktor posebnom odlukom.

Član 5

Nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena utvrđen ovom odlukom mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost Apoteke Subotica, kao i na internet stranici Apoteke Subotica.

Član 6

Apoteka Subotica je dužna da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke izvrši usaglašavanje svojih akata sa odredbama ove odluke.

Član 7

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o radnom vremenu Apoteke Subotica ("Službeni list Grada Subotice", broj 31/15).

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".