PRAVILNIK
O NAČINU I POSTUPKU IZBORA ČLANOVA KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE ISPUNJENOSTI USLOVA ZA IZDAVANJE I ODUZIMANJE LICENCE ZA ODGOVORNOG PLANERA, ODGOVORNOG PROJEKTANTA I ODGOVORNOG IZVOĐAČA, KAO I PRAVU I VISINI NAKNADE ZA RAD U KOMISIJI

("Sl. glasnik RS", br. 50/2019)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se propisuje način i postupak izbora članova Komisije za utvrđivanje ispunjenosti uslova za izdavanje i oduzimanje licence za odgovornog planera, odgovornog projektanta i odgovornog izvođača radova, kao i pravo i visina naknade za rad u ovoj komisiji.

Član 2

Pojmovi koji se koriste u ovom pravilniku, a imaju rodno značenje, odnose se na muški i ženski rod.

Član 3

Ministar nadležan za poslove građevinarstva, prostornog planiranja i urbanizma rešenjem obrazuje Komisiju za utvrđivanje ispunjenosti uslova za izdavanje i oduzimanje licence za odgovornog planera, odgovornog projektanta i odgovornog izvođača radova (u daljem tekstu: Komisija), koju čine predsednik, zamenik predsednika i članovi.

Član 4

Troškove izdavanja licence iz člana 1. ovog pravilnika, snosi podnosilac zahteva za izdavanje licence.

Troškovi izdavanja licence iz stava 1. ovog člana obuhvataju naknadu za obradu zahteva za izdavanje licence, kao i naknadu za izradu svečane forme licence kada izdavanje iste zahteva podnosilac.

Naknada za obradu zahteva za izdavanje licence iznosi 3.000 dinara.

Naknada za izradu svečane forme licence iznosi 2.500 dinara.

Naknade iz st. 3. i 4. ovog člana se uplaćuju u budžet Republike Srbije na račun propisan za uplatu javnih prihoda, sa naznakama troškova (za obradu zahteva za izdavanje licence, za izradu svečane forme licence).

Član 5

Predsedniku, zameniku predsednika i članovima Komisije, za rad u Komisiji pripada pravo na naknadu u iznosu od 500 dinara po obrađenom zahtevu u postupku utvrđivanja ispunjenosti uslova za izdavanje licence, s tim da ukupan iznos naknade za svakog od njih ne može da pređe 15.000 dinara mesečno, odnosno u iznosu od 10.000 dinara po okončanom postupku utvrđivanja ispunjenosti uslova za oduzimanje licence.

Pod obrađenim zahtevom iz stava 1. ovog člana podrazumevaju se i sve naknadne dopune prvobitnog zahteva podnosioca u postupku utvrđivanja ispunjenosti uslova za izdavanje licence.

Član 6

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".