PROGRAM
PRIVREMENOG POSTAVLJANJA POKRETNIH TEZGI

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 6/2019)

Član 1

Ovim programom uređuje se namena, raspored, izgled, mesto postavljanja pokretnih tezgi na teritoriji grada Novog Pazara.

Član 2

Tipska tezga je pokretni manji montažni objekat, izrađen od rendisane drvene građe na kojoj su postavljeni drveni točkovi.

Tipska tezga sadrži prostor za ostavu robe kao i platformu za izlaganje robe, ukupne površine 2 m2. Krovna konstrukcija je pokrivena tegolom.

Član 3

Tipske tezge su u korisništvu grada i postavljaju se na pešačkoj stazi ka hotelu "Vrbak".

Sastavni deo Programa je Situacija koja sadrži lokaciju, broj tezgi i površinu koju zauzimaju i druge uslove od značaja.

Član 4

Tipske tezge se koriste za sajmaske manifestacije, izlaganje i prodaju proizvoda starih zanata odnosno proizvoda domaće radinosti izlaganje i prodaju knjiga, i može se koristiti u toku cele kalendarske godine.

Tačan opis i vrsta budućih proizvoda čija će se prodaja vršiti na tipskim tezgama biće određen prilikom raspisivanja javnog konkursa za dodelu.

Član 5

Gradsko veće grada Novog Pazara će posebnim aktom raspisati konkurs za dodelu lokacija za postavljanje pokretnih tezgi zainteresovanim licima.

Član 6

Ovaj program važi za vremenski period od 1 godine.

Član 7

Ovaj Program stupa na snagu danom donošenja a objaviće se u "Službenom listu Grada Novog Pazara".

Napomene

Situacija, koja sadrži lokaciju, broj tezgi i površinu koju zauzimaju i druge uslove od značaja, koja je sastavni deo ovog programa, nije objavljena u "Sl. listu grada Novog Pazara", br. 6/2019.