ODLUKA
O UTVRĐIVANJU ORGANIZACIJA U OBLASTI SPORTA OD POSEBNOG ZNAČAJA ZA GRAD BOR

("Sl. list grada Bora", br. 19/2019)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se organizacije u oblasti sporta od posebnog značaja za grad Bor, za čije se godišnje programe finansiranje ili sufinansiranje može odobriti.

Član 2

Na osnovu kriterijuma iz člana 51. stav 4. Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu Boru ("Službeni list grada Bora", br. 10/19), utvrđuju se sledeće organizacije u oblasti sporta od posebnog značaja za grad Bor:

1. ŽENSKI JUNIORSKI RUKOMETNI KLUB BOR RTB,

2. ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB BOR,

3. FUDBALSKO SPORTSKO UDRUŽENJE "BOR 1919",

4. KOŠARKAŠKI KLUB "BOR-RTB".

Član 3

O primeni ove odluke staraće se Komisije za ocenu programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu Boru, pri čemu ove sportske organizacije podnose prijave programa po članu 137. stav 1. tačka 8) Zakona o sportu ("Službeni glasnik RS", br. 10/16) i članu 2. stav 1. tačka 8) Odluke o zadovoljavanju potreba i interesa građana u oblasti sporta u opštini Bor ("Službeni list opštine Bor", br. 22/17).

Član 4

Stupanjem na snagu ove odluke, prestaje da važi Odluka o utvrđivanju organizacija u oblasti sporta od posebnog značaja za opštinu Bor ("Službeni list opštine Bor", br. 9/18).

Član 5

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Bora".