REŠENJE
O RASPOREDU RADNOG VREMENA U GRADSKOJ UPRAVI GRADA PROKUPLJA

("Sl. list grada Prokuplja", br. 21/2019)

I

Ovim rešenjem utvrđuje se raspored, početak i završetak radnog vremena u Gradskoj upravi grada Prokuplja (u daljem tekstu: Gradska uprava).

II

Radno vreme u Gradskoj upravi od 01.08.2019. godine počinje svakog radnog dana od 7,00 časova, a završava se u 15,00 časova, osim za zaposlene kojima se zbog prirode posla radno vreme može i drugačije urediti.

III

Zaposleni na poslovima obezbeđenja rade u smenama, a početak i završetak radnog vremena utvrđuje načelnik Gradske uprave.

IV

Prijem stranaka u Gradskoj upravi vrši se svakog radnog dana od 07,00 do 15,00 časova, osim:

- poslovi matičara (prijavljivanje rođenja, venčanja i smrti) svakog radnog dana od 8,00 do 13,30 časova.

V

U okviru četrdesetodnevnog radnog vremena može se utvrditi drugačiji raspored radnog vremena i drugačiji početak i završetak radnog vremena u zavisnosti od prirode posla i ukazane potrebe (inspekcijski poslovi, poslovi zaključenja braka, poslovi održavanja, poslovi higijene i sl.).

VI

Zaposleni ima pravo na odmor u toku dnevnog rada od 9,00 do 09,30 časova, odnosno od 09,30 do 10,00 časova.

VII

Korišćenje odmora u toku dnevnog rada organizuje se na način kojim se obezbeđuje da se proces rada ni u jednom periodu ne prekida.

VIII

U slučaju da zaposleni ne iskoristi dnevni odmor u vremenu predviđenim ovim Rešenjem (razlozi hitnosti, rad sa strankama, naredbe pretpostavljenog i sl.), jer se započeti posao mora nastaviti, dnevni odmor se koristi po prestanku razloga zbog kojih je odložen, o čemu će neposredno obavestiti svog rukovodioca.

IX

Stupanjem na snagu ovog Rešenja prestaje da važi Rešenje o rasporedu radnog vremena u Opštinskoj upravi Opštine Prokuplje ("Službeni list Opštine Prokuplje", br. 10/2014).

X

Ovo Rešenje se ističe na oglasnoj tabli u Gradskoj upravi.

Ovo Rešenje se objavljuje na internet stranici grada Prokuplja.

XI

Ovo Rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli Gradske uprave, a objaviće se i u Službenom listu grada Prokuplja a primenjivaće se od 01.08.2019. godine.