ODLUKA
O USVAJANJU PROGRAMA POSTAVLJANJA MONTAŽNIH OBJEKATA U ZONI ZAŠTITE NASELJENOG MESTA TRŠIĆ

("Sl. list Grada Loznice", br. 10/2019)

Član 1

Ovom odlukom se usvaja Program postavljanja montažnih objekata u zoni zaštite naseljenog mesta Tršić.

Član 2

Za sprovođenje ove odluke nadležni su Odeljenje za planiranje i izgradnju, Odeljenje za inspekcijske poslove, komunalnu policiju i vanredne situacije Gradske uprave grada Loznica i JP "Loznica razvoj" Loznica.

Član 3

Sastavni deo ove odluke čini Program postavljanja montažnih objekata u u zoni zaštite naseljenog mesta Tršić koje je sačinilo Odeljenje za planiranje i izgradnju Gradske uprave grada Loznice.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".

* * *

Na osnovu člana 146. Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS", br. 72/2009, 81/2009 - ispr., 64/2010 - odluka US, 24/2011, 121/2012, 42/2013 - odluka US, 50/2013 - odluka US, 98/2013 - odluka US, 132/2014, 145/2014, 83/2018, 31/2019 i 37/2019 - dr. zakon), člana 11. Odluke o postavljanju montažnih objekata na teritoriji grada Loznice ("Sl. list grada Loznice", br. 10/18) i člana 58. Statuta grada Loznice ("Službeni list grada Loznice", broj 1/19 - prečišćen tekst), gradonačelnik grada Loznice donosi

PROGRAM
POSTAVLJANJA MONTAŽNIH OBJEKATA U ZONI ZAŠTITE NASELJENOG MESTA TRŠIĆ

Član 1

Programom postavljanja montažnih objekata u zoni zaštite naseljenog mesta Tršić (u daljem tekstu: Program) utvrđuju se uslovi i lokacije za postavljanje ovih objekata na površinama javne namene.

Član 2

Montažni objekti u smislu ovog Programa su:

- pokretne montažne kućice - kiosci u maksimalnom gabaritu 3,0x3,0 m (od drvene tesane građe, pokrivač je od šindre; namenjen za potrebe turističke organizacije i promovisanja turističkih potencijala Tršića; tezge za domaću radinost; knjige; suvenire; sezonsko voće: maline, kupine, jagode, jabuke, kruške, breskve i kajsije).

Član 3

Montažni objekti na površinama javne namene se postavljaju prema uslovima za uređenje prostora iz Odluke o postavljanju montažnih objekata na teritoriji grada Loznice, zaključenog ugovora o zakupu površine javne namene sa korisnikom površine javne namene i rešenja Odeljenja za planiranje i izgradnju.

Član 4

Montažni objekti koji se postavljaju na površinama javne namene se postavljaju za period trajanja zakupa na osnovu zaključenog ugovora o zakupu površine javne namene.

Ove lokacije mogu se davati u zakup za vreme verskih i državnih praznika i u drugim prilikama koje nadležni organ grada odredi u ograničenom vremenskom trajanju.

Član 5

Posebni uslovi za postavljanje ovih objekata su:

- mesta se moraju striktno poštovati;

- tezge moraju biti od čvrstog materijala;

- zabranjeno je držati robu na zemlji;

- zakupci su dužni da svakodnevno sami održavaju čistoću zakupljenih mesta, sve dok traje zakup.

Član 6

Zakupac je dužan da montažni objekat postavi i koristi u skladu sa Ugovorom o zakupu i Rešenjem o odobrenju postavljanja.

Ukoliko zakupac postavi objekat i koristi prostor suprotno Rešenju, Komunalna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove, komunalnu policiju i vanredne situacije gradske uprave grada Loznice će naložiti uklanjanje objekta u skladu sa Odlukom o postavljanju montažnih objekata na teritoriji grada Loznica.

Član 7

Sastavni deo Programa čini grafički prikaz - situacioni plan lokacija za postavljanje montažnih objekta u zoni zaštite naseljenog mesta Tršić.

Tačan položaj i sadržaj montažnih objekata će utvrditi Odeljenje za planiranje i izgradnju prilikom izdavanja rešenja o odobrenju postavljanja istih na zahtev zainteresovanog lica, poštujući odredbe ovog Programa.