PROGRAM

KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UNAPREĐENJA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA NA TERITORIJI GRADA LOZNICE U 2019. GODINI

("Sl. list Grada Loznice", br. 2/2019 i 10/2019)

1. Programom korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice u 2019. godini, predviđena su ukupna sredstva u iznosu od 27.806.000,00 dinara.

2. Za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznica u 2019. godini, predviđena su sredstva u iznosu od 13.903.000,00 dinara i to za:

- tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 7.350.000,00 dinara, i to za:

• tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja - izrada projektne dokumentacije za postavljanje video nadzora na važnijim raskrsnicama na gradskom području Loznice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 600.000,00 dinara,

• tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja - postavljanje video nadzora na važnijim raskrsnicama na gradskom području Loznice (uključujući nabavku računarske i softverske opreme i sl.), kao i njihovo umrežavanje na centralno mesto u prostorijama Policijske stanice Loznica - saobraćajne policije i u prostorijama JP "Loznica razvoj" iz Loznice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 5.400.000,00 dinara,

• tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije - nabavka motocikla, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 1.200.000,00 dinara,

• tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije - nabavka alkometara, opreme za kontrolu i regulisanje saobraćaja - "stop" tablica, svetloodbojnih prsluka, baterijskih lampi, mernih traka, rastegljivih barijera i dr, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 150.000,00 dinara,

- naučno - istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 2.000.000,00 dinara, i to za izradu:

• Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice i Godišnjih planova bezbednosti saobraćaja za sprovođenje predmetne Strategije, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 2.000.000,00 dinara,

• Studije saobraćaja grada Loznice - I faza, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 4.000.000,00 dinara,

- preventivno - promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 253.000,00 dinara, i to za:

• vođenje odgovarajućih kampanja za unapređenje bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 100.000,00 dinara;

• nabavku adekvatne opreme (svetloodbojnih prsluka, svetloodbojnih narukvica - traka, svetloodbojnih bedževa, svetloodbojnih privezaka, svetloodbojnih vrećica za stvari - torbi, svetloodbojnih kišobrana, "stopka", baterijske lampe, opreme za školske saobraćajne patrole, bezbednosnih sedišta za decu, kaciga za motocikliste i bicikliste, rotacionih svetala za traktore i dr, sigurnosnih trouglova za spora vozila - traktore i dr, setova prednjih i zadnjih svetala za bicikle, "alko-testera", "pijanih naočara", "handsfree" ili "bluetooth" uređaja za telefoniranje, angažovanje simulatora čeonog sudara i sl.), gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 153.000,00 dinara,

- unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 300.000,00 dinara, i to za:

• predavanja, prezentacije, tribine, javne časove i sl., gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 50.000,00 dinara,

• nabavku odgovarajućih publikacija, bojanki, priručnika za decu, vaspitače, učitelje, nastavnike, stručne literature i sl. gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 100.000,00 dinara,

• uređenje poligona za adekvatnu obuku učesnika u saobraćaju / dece školskog uzrasta, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 150.000,00 dinara

3. Za popravljanje stanja saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Loznice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 13.903.000,00 dinara, a predviđeni su sledeći infrastrukturni radovi:

- obeležavanje "zona škola" na teritoriji grada Loznice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 403.000,00 dinara, i to za:

• postavljanje adekvatnih merača brzine / uređaja za upozoravanje vozača o prekoračenju dozvoljene brzine;

- za izradu projekata svetlosne saobraćajne signalizacije, kao i za postavljanje nove i zamenu postojeće svetlosne saobraćajne signalizacije gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 8.500.000,00 dinara, i to za:

• raskrsnicu ulica Slobodana Penezića i Banjske,

• raskrsnicu ulica Banjske i bulevara Dositeja Obradovića,

• raskrsnicu ulica Filipa Kljajića i Marka Radulovića,

• raskrsnicu ulica Vuka Karadžića i Save Kovačevića,

• raskrsnicu ulica Pašićeve i Miodraga Borisavljevića,

• raskrsnicu bulevara Dositeja Obradovića i ulice Kneza Miloša,

• raskrsnicu bulevara Dositeja Obradovića i ulice Luke Stevića,

• raskrsnicu bulevara Dositeja Obradovića i ulice Svetog Save,

• raskrsnicu bulevara Dositeja Obradovića i ulice Pavla Jurišića Šturma - obe raskrsnice,

• raskrsnicu bulevara Dositeja Obradovića i ulice Slobodana Penezića,

- izgradnju - uređenje nadzemnog pešačkog prelaza - "pasarele", preko železničke pruge, a u blizini Glavne železničke stanice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 5.000.000,00 dinara,:

4. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog Programa / tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja - izrada projektne dokumentacije, postavljanje video nadzora na važnijim raskrsnicama na gradskom području Loznice i dr., je JP "Loznica razvoj" iz Loznice u saradnji sa Odeljenjem za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznica - Odsek za javne nabavke.

5. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog Programa / tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja / nabavka motocikla, "alkometara", opreme za kontrolu i regulisanje saobraćaja, a za saobraćajnu policiju je Odeljenje za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznica - Odsek za javne nabavke.

6. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog Programa / aktivnosti u vezi naučno - istraživačkog rada u oblasti bezbednosti saobraćaja / javna nabavka - usluga izrade Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice i Godišnjih planova bezbednosti saobraćaja za sprovođenje predmetne Strategije, kao i Studije saobraćaja grada Loznice - I faza, je Odeljenje za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznica - Odsek za javne nabavke.

7. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog Programa / aktivnosti na unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja / uređenje poligona za adekvatnu obuku učesnika u saobraćaju, odnosno za unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece školskog uzrasta, je JP "Loznica razvoj " iz Loznice, u saradnji sa Odeljenjem za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznica - Odsek za javne nabavke.

8. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog Programa / preventivno - promotivnih aktivnosti, kao i ostalih aktivnosti na unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja (izuzev uređenja pomenutog poligona), je Savet za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Loznice, u saradnji sa Odeljenjem za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznica - Odsekom za javne nabavke.

9. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 3. ovog Programa / popravljanje stanja saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Loznice, je JP "Loznica razvoj " iz Loznice, u saradnji sa Odeljenjem za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave Loznica - Odsekom za javne nabavke.

10. Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice u 2019. godini objaviti u "Službenom listu grada Loznice".