ZAKLJUČAK

O SKIDANJU USEVA NA UZURPIRANOM POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU U DRŽAVNOJ SVOJINI NA TERITORIJI GRADA KIKINDE ZA AGROEKONOMSKU 2018/2019. GODINU

("Sl. list grada Kikinde", br. 19/2019)

1. Grad Kikinda izvršiće skidanje i prodaju useva na parcelama poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kikinda za koje republički poljoprivredni inspektor zapisnikom utvrdi da ih bez pravnog osnova koriste poznata ili nepoznata lica u agroekonomskoj 2018/2019. godini.

Skidanje i prodaja useva vršiće se na teret lica koje koristi poljoprivredno zemljište u državnoj svojini bez pravnog osnova, a ako se radi o nepoznatim licima, vršiće se na teret grada Kikinde.

Sredstva ostvarena od prodaje skinutog useva, po odbitku troškova skidanja useva, raspoređuju se u skladu sa članom 71. Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

2. Za sprovođenje poslova utvrđenih Zakonom o poljoprivrednom zemljištu i ovim zaključkom gradonačelnik grada Kikinda imenuje Komisiju za skidanje i prodaju useva.

3. Komisija iz tačke 2. ovog zaključka:

- utvrđuje obim poslova na osnovu zapisnika koji je sačinio poljoprivredni inspektor;

- utvrđuje uslove i kriterijume za izbor najpovoljnijeg ponuđača za radove na skidanju useva;

- vrši kontrolu radova na terenu i zapisnički konstatuje ukupne količine skinutih useva i količine koje će se prodati.

4. Odgovorno lice za sprovođenje ovog zaključka je Imre Kabok, član Gradskog veća grada Kikinda nadležan za poslove poljoprivrede.

5. Ovaj zaključak objaviti u "Službenom listu grada Kikinda", internet stranici grada Kikinda, oglasnim tablama mesnih kancelarija i lokalnim nedeljnim novinama.