PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI GERONTOLOŠKOG CENTRA "NOVI SAD" KOJE SE FINANSIRAJU IZ SREDSTAVA BUDŽETA GRADA NOVOG SADA ZA 2019. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 20/2019 i 41/2019)

I. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti Gerontološkog centra "Novi Sad" (u daljem tekstu: Gerontološki centar), koje se finansiraju iz sredstava budžeta Grada Novog Sada za 2019. godinu u skladu sa obavezama Grada Novog Sada koje proističu iz Zakona o socijalnoj zaštiti ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 24/11) i iz Odluke o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 38/11, 10/12, 34/17 - dr. odluka, 42/18).

II. Za realizaciju ovog programa planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2019. godinu, u ukupnom iznosu od 4.000.000,00 dinara, kao kapitalni transferi ostalim nivoima vlasti, za opremanje Kluba za odrasla i stara lica "Oaza", Kluba za odrasla i stara lica "Novo naselje", i Kluba za odrasla i stara lica "Ivo Andrić".

III. Sredstva iz tačke II. ovog programa planirana su za nabavku:

- 8 klima - uređaja,

- 3 rešoa sa dve ringle i rernom,

- 3 LCD televizora,

- 78 stolova i 315 stolica za trpezariju,

- 2 baštenske garniture,

- 2 suncobrana,

- 1 frižidera i

- 1 kancelarijskog ormana za dokumentaciju.

IV. Zahtev za obezbeđenje sredstava iz tačke II. ovog programa, uz priloženu dokumentaciju o sprovedenom postupku javne nabavke, u skladu sa zakonom, Gerontološki centar dostavlja Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu (u daljem tekstu: Gradska uprava), a prenos sredstava iz budžeta Grada Novog Sada vrši se na osnovu zahteva za prenos koji priprema Gradska uprava, u skladu sa propisima kojima se uređuje budžetski sistem.

V. Gerontološki centar se obavezuje da će se aktivnosti iz ovog programa izvesti stručno i kvalitetno u skladu sa zakonom, standardima i normativima koji važe za ovu vrstu opreme, i da će se sredstva utrošiti namenski.

VI. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavljaće Gradska uprava.

VII. Gerontološki centar podnosi Gradskoj upravi i Gradskom veću Grada novog Sada izveštaj o realizaciji ovog programa sa dokumentacijom o realizovanim aktivnostima i utrošku sredstava.

VIII. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".