PROTOKOL

O SARADNJI - ANEM, RAB, PI i OFPS

("Sl. glasnik RS", br. 65/2019)

Član 1

Ugovorne strane ovim Protokolom o saradnji detaljnije regulišu plaćanje jedinstvene naknade za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija u skladu sa Sporazumom o jedinstvenoj tarifi naknada za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija ("Službeni glasnik RS", br. 25/14 i 47/15) (u daljem tekstu: tarifa) i predviđaju mogućnost ostvarenja umanjenja na obračunat iznos naknade.

Član 2

Ugovorne strane su saglasne da se za obračun minimalne naknade u skladu sa tarifom za pružaoce medijskih usluga sa sedištem van Beograda, koji imaju dozvolu za terestrijalno emitovanje, odobrava umanjenje od 25%.

Član 3

Ugovorne strane su saglasne da se odobrava umanjenje po konačnom obračunu u visini od 15% korisnicima iz reda emitera koji plaćaju minimalnu naknadu za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija, ukoliko redovno dostavljaju košuljice, i ukoliko blagovremeno izmiruju naknadu, odnosno ukoliko zaključe sporazum na osnovu kojeg izmiruju naknadu.

Član 4

Obračunata minimalna naknada na mesečnom nivou sa umanjenjima iz čl. 2. i 3. ovog protokola ne može iznositi manje od 500,00 dinara.

Član 5

Ugovorne strane su saglasne da se Protokol objavi u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Protokol stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. dana narednog meseca računajući od meseca u kojem je Protokol stupio na snagu prilikom obračuna akontacija za 2019. godinu, odnosno počev od utvrđivanja konačnog obračuna počev od 2019. godine.

Protokol važi za vreme važenja tarife.