PRAVILNIK
O KORIŠĆENJU SREDSTAVA ZA REPREZENTACIJU ZA POTREBE PRAVOBRANILAŠTVA GRADA BORA

("Sl. list grada Bora", br. 27/2019)

Član 1

Ovim Pravilnikom o korišćenju sredstava za reprezentaciju (u daljem tekstu: Pravilnik) uređuju se uslovi i način korišćenja sredstava za reprezentaciju za potrebe Pravobranilaštva grada Bora (u daljem tekstu: Pravobranilaštvo).

Član 2

Sredstva za reprezentaciju planiraju se godišnje, budžetom i finansijskim planom u razdelima direktnih korisnika budžeta Grada.

Član 3

Sredstva na ime rashoda za reprezentaciju mogu se kretati najviše do iznosa koji je utvrđen Odlukom o budžetu grada Bora za tekuću poslovnu godinu.

Pravo na korišćenje sredstava za reprezentaciju može se ostvariti na osnovu prethodno dobijenog odobrenja (saglasnosti) gradonačelnika, osim sredstava za reprezentaciju koja se koriste za namene korišćenja kafe-kuhinje koja se mogu koristiti bez prethodnog odobrenja (saglasnosti).

Član 4

Sredstva za reprezentaciju mogu da se koriste za sledeće namene:

1. korišćenje usluga ugostiteljskih objekata do visine od 2000,00 dinara po jednom licu koje prisustvuje ručku, odnosno večeri;

2. eventualne troškove hotelsko-ugostiteljskih usluga zaposlenih u organu prilikom održavanja značajnih jubileja i seminara u visini računa za pružene hotelsko-ugostiteljske usluge;

3. korišćenje usluga kafe kuhinje najviše po 2 napitka po učesniku za sastanke koji traju kraće od 3 sata, odnosno najviše po 4 napitka po učesniku ukoliko sastanak traje duže od 3 sata.

Predmeti ili usluge učinjene većem broju unapred nepoznatih lica smatraće se reklamom i propagandom, za razliku od predmeta ili usluga koji su namenjeni samo unapred određenim poznatim licima, koje će se smatrati reprezentacijom.

Član 5

Sredstva za reprezentaciju za ugostiteljske usluge mogu da se koriste za poslovni ručak ili večeru odnosno koktel posluženje (ketering) koji se organizuje prilikom prigodnih svečanosti za učesnike službenih sastanaka koji imaju poseban značaj za rad i poslovanje Pravobranilaštva, na isti način kao u čl. 3. st. 2. ovog pravilnika.

Član 6

Sredstva za reprezentaciju koriste se, po pravilu, za namene u zemlji.

Član 7

Sredstva za reprezentaciju za korišćenje usluga kafe kuhinje odnose se na korišćenje hladnih i toplih napitaka za sastanke koji se organizuju u prostorijama Pravobranilaštva.

Član 8

Lice koje ima pravo na reprezentaciju dužno je da svojim potpisom overi račun o utrošenim sredstvima za reprezentaciju i navede razloge korišćenja sredstava i broj lica koja su koristila sredstva reprezentacije u svakom pojedinačnom slučaju.

Račun o korišćenju sredstava sadrži i specifikaciju troškova po vrsti i količini (fiskalni račun).

Član 9

Račune koji se odnose na reprezentaciju kontroliše korisnik ovih sredstava i potvrđuje njihovu tačnost, a potom korisnik sredstava za reprezentaciju iz člana 3. ovog pravilnika, iste overava za plaćanje.

Odeljenje za finansije Gradske uprave grada Bora vodi evidenciju iskorišćenih iznosa sredstava za reprezentaciju na osnovu primljenih dokumenata (rešenje, račun, odobrenje, specifikacija i dr.).

Na osnovu evidencija iz st. 1. i 2. ovog člana, Odeljenje za finansije gradske uprave sastavlja mesečni izveštaj o rashodima za reprezentaciju (planiranim i izvršenim, prekoračenjima u potrošnji i dr.), u skladu sa odredbama ovog Pravilnika i dostavlja ga Pravobranilaštvu za reprezentaciju iz člana 3. ovog pravilnika.

Član 10

Praćenje i kontrolu utroška sredstava za reprezentaciju vrši Gradsko veće grada Bora prilikom razmatranja izveštaja o ostvarivanju finansijskog plana Pravobranilaštva kao direktnog budžetskog korisnika grada.

Član 11

Stupanjem na snagu ovog pravilnika, prestaje da važi Pravilnik o korišćenju sredstava za reprezentaciju za potrebe Pravobranilaštva opštine Bor ("Službeni list opštine Bor" br. 14/14).

Član 12

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Bora".