PROGRAM
REHABILITACIJE I ODRŽAVANJA GRADSKIH ULICA I OPŠTINSKIH PUTEVA NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 24/2019)

1. Programom rehabilitacije i održavanja gradskih ulica i opštinskih puteva na teritoriji grada Kragujevca utvrđuju se prioriteti, po fazama, za izvođenje radova na rehabilitaciji i održavanju gradskih ulica i opštinskih puteva, u cilju sanacije oštećenja na putnoj infrastrukturi i stvaranja uslova za bezbedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.

2. Predlog prioriteta utvrđen je na osnovu potreba za rehabilitacijom i održavanjem gradskih ulica i opštinskih puteva, a posebno na osnovu nalaza, odnosno izveštaja Komisije za pripremu i i sprovođenje mera na ublažavanju posledica poplava rehabilitacijom i sanacijom opštinskih puteva i ulica, oštećenih u poplavama koje su pogodile grad Kragujevac koji je nakon sagledavanja kompletne situacije, koje je Gradskom veću predložilo JP "Putevi" Kragujevac, kao upravljač puteva, predlogom broj 05-2546 od 22.08.2019. godine u skladu sa Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama ("Službeni glasnik RS", broj 87/18) i Naredbom Štaba za vanredne situacije, broj 87-28/19-I/01 od 25.06.2019. godine.

3. U prvoj fazi prioriteta izvodiće se radovi na sledećim saobraćajnicama i to:

MZ Beloševac

1. Kalinovička

2. Rasinskog odreda

3. Šabačka

4. Šarplaninska

5. Unska

MZ Ilićevo

6. Dubravska

7. Kragujevačkih profesora

8. Mionička

9. Učiteljska

MZ Maršić

10. Grada Bjalsko Bjale

11. Miroslava Krleže

12. Socijalističke solidarnosti

MZ Veliko Polje

13. Milovana Dragića

14. Ružice Vasikić

4. Zbog ograničenih namenskih sredstava budžeta grada Kragujevca i u očekivanju namenskih sredstava Republike Srbije za sanaciju oštećene putne infrastrukture, Gradsko veće usmerava deo raspoloživih sredstava, planiranih na Razdelu 8 - Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove Program 7 - Organizacija saobraćaja i saobraćajna infrastruktura, Programska aktivnost 0002 -Upravljanje i održavanje saobraćajne infrastrukture, Funkcija 451 - Drumski saobraćaj, ekonomska klasifikacija 424 - Specijalizovane usluge, za realizaciju prioriteta utvrđenih ovim Programom, koje su zajednički utvrdili JP "Putevi" Kragujevac i Komisija za pripremu i sprovođenje mera na ublažavanju posledica poplava rehabilitacijom i sanacijom opštinskih puteva i ulica oštećenih u poplavama koje su pogodile grad Kragujevac.

5. Nalaže se Gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove da realizuje ovaj Program u svemu prema Ugovoru o izvođenju radova na rehabilitaciji i održavanju gradskih ulica i opštinskih puteva (prva partija), koji je grad Kragujevac - Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove zaključio sa Preduzećem za puteve Kragujevac, broj 404-140/19-XII od 4.06.2019. godine i br. 06-1358 dana 10.06.2019. godine, po sprovedenom postupku javne nabavke predviđene Planom nabavki za 2019. godinu, pod rednim brojem 1.3.2/19.

Nakon realizacije prve faze radova, izvršiće se dopuna Programa na rehabilitaciji i održavanju gradskih ulica i opštinskih puteva, na predlog JP "Putevi" Kragujevac, do potpunog ispunjenja finansijske vrednosti ugovora i u roku na koji je Ugovor zaključen.

6. Realizacija ovog Programa vrši se na osnovu zaključenog Ugovora iz tačke 5. ovog Programa, privremenih i okončane situacije, overenih od strane Nadzornog organa, imenovanog Rešenjem Gradskog veća, broj 112-516/19-V od 4.07.2019. godine.

7. Ovaj Program objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".