PRAVILNIK
O OBRASCIMA SERTIFIKATA O BEZBEDNOSTI ZA UPRAVLJANJE ŽELEZNIČKOM INFRASTRUKTUROM

("Sl. glasnik RS", br. 68/2019)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuju se obrasci sertifikata o bezbednosti za upravljanje železničkom infrastrukturom, numerisanje obrazaca sertifikata o bezbednosti za upravljanje železničkom infrastrukturom u skladu sa evropskim identifikacionim brojem, obrazac za podnošenje zahteva za izdavanje sertifikata o bezbednosti za upravljanje železničkom infrastrukturom i uputstvo za njegovo popunjavanje i potrebna dokumentacija koja se prilaže uz zahtev za izdavanje sertifikata o bezbednosti za upravljanje železničkom infrastrukturom.

Član 2

Zahtev za izdavanje sertifikata o bezbednosti za upravljanje železničkom infrastukturom podnosi se na obrascu datom u Prilogu 1, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Obrazac iz stava 1. ovog člana koristi se za podnošenje zahteva za:

1) izdavanje novog sertifkata;

2) obnavljanje sertifkata;

3) ažuriranje sertifikata.

Član 3

Zahtev za izdavanje sertifikata o bezbednosti za upravljanje infrastrukturom industrijske železnice podnosi se na obrascu datom u Prilogu 2, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Obrazac iz stava 1. ovog člana koristi se za podnošenje zahteva za:

1) izdavanje novog sertifikata;

2) obnavljanje sertifikata;

3) ažuriranje sertifikata.

Član 4

Uputstvo za popunjavanje zahteva za izdavanje sertifikata o bezbednosti za upravljanje železničkom infrastrukturom dato je u Prilogu 3, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Uputstvo za popunjavanje zahteva za izdavanje sertifikata o bezbednosti za upravljanje infrastrukturom industrijske železnice dato je u Prilogu 4, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 5

Dokumentacija koja se prilaže uz zahtev za izdavanje sertifikata navedena je u obrascima zahteva za izdavanje sertifikata iz čl. 2. i 3. ovog pravilnika i uputstvima za popunjavanje zahteva za izdavanje sertifikata iz člana 4. ovog pravilnika.

Član 6

Obrazac sertifikata o bezbednosti za upravljanje železničkom infrastrukturom dat je u Prilogu 5, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Obrazac sertifikata o bezbednosti za upravljanje infrastrukturom industrijske železnice dat je u Prilogu 6, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Ako se u obrascima iz st. 1. i 2. ovog člana zbog nedostatka prostora ne mogu upisati svi potrebni podaci, oni se prikazuju u numerisanim prilozima sertifikata a u odgovarajućim poljima sertifikata upisuje se "Vidi prilog...".

Član 7

Svaki sertifikat nosi broj u skladu sa evropskim identifikacionim brojem (u daljem tekstu: EIN broj), čija je struktura data u Prilogu 7, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 8

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o obrascima sertifikata o bezbednosti za upravljanje železničkom infrastrukturom ("Službeni glasnik RS", broj 104/15).

Član 9

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Priloge 1-7, koji su sastavni deo ovog pravilnika, objavljene u "Sl. glasniku RS", br. 68/2019, možete pogledati OVDE